[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
brodzky - 02-08-2011, 11:01
Da się pod klapką i cały wlew zmieścić tylko trzeba uciąć jeden z bolców trzymający korek od benzyny na klapce. Niestety nie spodobało mi się to ucinanie i muszę wkręcać i wykręcać przejściówkę dwa razy w tygodniu ale raz na dwa miesiące mam co z korkiem benzyny zrobić podczas tankowania . Znaczy się żałuję, że się na to cięcie nie zdecydowałem.
polaff - 02-08-2011, 11:12
brodzky napisał/a: | Da się pod klapką i cały wlew zmieścić tylko trzeba uciąć jeden z bolców trzymający korek od benzyny na klapce. Niestety nie spodobało mi się to ucinanie i muszę wkręcać i wykręcać przejściówkę dwa razy w tygodniu ale raz na dwa miesiące mam co z korkiem benzyny zrobić podczas tankowania . Znaczy się żałuję, że się na to cięcie nie zdecydowałem. |
ja często tankuję 2x/dzień...
... a czasem 3
m6riano - 02-08-2011, 12:28
bongo_22 napisał/a: | Jest to mała dziurka , do której dokręca się przedłużkę do podpięcia pistoletu LPG |
Mam tak samo...kwestia wkręcania przejściówki-kwestia przyzwyczajenia...
danielxc717 - 02-08-2011, 18:59
Witam. W końcu sprzedałem swoje autko i zamierzam kupić w tym miesiącu gala. 2.0 lub 2,5. Jeszcze się zastanawiam. Trochę się boję V6. Więcej kabli/świec spalanie większe opłaty itd.
Gadałem ze swoim gazownikiem co zakładał mi sekwencje do poprzedniego auta która działała bez zarzutów przez 9 lat. Powiedział ze założy mi do gala jakąś włoską. (nie pamiętam niestety nazwy) Pewnie jak by ktoś zasugerował jakąś to by mi się przypomniało. Zastanawia mnie czy będzie taka instalacja ok w tym aucie
Owczar - 02-08-2011, 22:04
Do gala załóż staga i nic innego.... Sprawdzona instalacja. Będziesz mógł się doradzić na forum. W przypadku innego zestawu musisz liczyć na gazownika. Poprzednią instalację miałeś pewnie poprzedniej generacji, wiec nie możesz mieć pewności, że z tą też będzie ok.
danielxc717 - 03-08-2011, 06:12
Owczar Miałem sekwencje czylil IV generacja o ile się nie myle. Wtryski miałem gazowe sam siępo pewnej watrości temp przełączał itd to sekwencja
No właśnie sam nie wiem co teraz myśleć on mówi ze taka instalka co mi chce dać posłuży długie lata.
Jestem troche nie w temacie dot gazu. Ten stag to nazwa ogólnie zestawu czy jak
I kolejne pytnie. Jeśli bral bym ten zestaw co on mi poleca i wszystko będzie ok zrobione w co nie wątpię to gal nie przyjmie tego, nie wykorzysta swojej mocy czy będzie się coś dziać nieporządanego?
Owczar - 03-08-2011, 08:42
Zapytaj go co to za instalka i wtedy będzie można dyskutować. No i to zależy czy będzie to gal 2.0 czy 2,5.
matii - 03-08-2011, 09:35
Też mam wlew gazu obok wlewu paliwa dodakowy koszt 50zł Nawet jakby kosztowało to 150zl to i tak jest warto. Trzeba wkręcać końcówkę ale to zaden problem. Co do tych 16l to na pewno za duzo!
malina_drizzt - 03-08-2011, 12:15
U mnie spalanie w trasie 10,5-11,5 czasem pojeżdżę trochę po małym miasteczku i wzrasta do 12,5-13,5 średnio z trasą.
Myślę, że jeżdżąc w dużym mieście mógłbym spokojnie przekroczyć 16l gazu bez napinania i nie widzę w tym nic dziwnego.
Kwestia stylu jazdy i natężenia ruchu.
Ale znam takich magików posiadaczy bmw e39 2,5l z gazem w automacie , kombi którym pali poniżej 12 l w warszawie
Albo kolegi omega 2,5 kombi automat i lpg pali 7l na trasie
Yokura - 03-08-2011, 16:13
Witam
Rozglądam się za galantem z roczników 97-00 w benzynie + gaz. Slinki jakie wchodzą w grę to 2 i 2.5 litra z naciskiem bardziej na 2. Chciałbym się dowiedzieć jak w nich ze spalaniem, piszę tutaj gdyż czytałem wiele rozbieżnych opinii na forum i poza nim.
Pozdrawaim
Szafiq - 03-08-2011, 16:31
Yokura napisał/a: | Witam
Rozglądam się za galantem z roczników 97-00 w benzynie + gaz. Slinki jakie wchodzą w grę to 2 i 2.5 litra z naciskiem bardziej na 2. Chciałbym się dowiedzieć jak w nich ze spalaniem, piszę tutaj gdyż czytałem wiele rozbieżnych opinii na forum i poza nim.
Pozdrawaim |
mój 2.0 spala średnio 10-11litr na gazie,raz udało mi się zejść poniżej 9,ale to tylko raz...
Ostatnio w trasie wawa-białystok spalił 12 litrów w 3 osoby przy szybszej jeździe 140-150km/h
W zimę to i 13 spali
Yokura - 03-08-2011, 16:46
Chodzi mi o to żeby następny samochód jaki kupię nie był droższy w utrzymaniu od tego, albo był jeśli już musi ale niewiele…
Czy przy silniku 2.5 w 15l w mieście się zmieszczę?
Owczar - 03-08-2011, 17:02
Panowie, o spalaniu jest osobny temat!!!
Jeszcze jeden post na temat spalania gazu w tym temacie i posypią się ostrzeżenia.
brodzky - 03-08-2011, 17:26
Panowie (a szczególnie KaWu) co powiecie na taki efekt?
mar111cin - 03-08-2011, 17:31
Yokura napisał/a: | Chodzi mi o to żeby następny samochód jaki kupię nie był droższy w utrzymaniu od tego, albo był jeśli już musi ale niewiele…
Czy przy silniku 2.5 w 15l w mieście się zmieszczę? |
zacznijmy od tego że ford i to jeszcze w dieslu sam w sobie jest drogi w utrzymaniu
|
|
|