To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

brodzky - 02-08-2011, 11:01

Da się pod klapką i cały wlew zmieścić tylko trzeba uciąć jeden z bolców trzymający korek od benzyny na klapce. Niestety nie spodobało mi się to ucinanie i muszę wkręcać i wykręcać przejściówkę dwa razy w tygodniu ale raz na dwa miesiące mam co z korkiem benzyny zrobić podczas tankowania :D . Znaczy się żałuję, że się na to cięcie nie zdecydowałem.
polaff - 02-08-2011, 11:12

brodzky napisał/a:
Da się pod klapką i cały wlew zmieścić tylko trzeba uciąć jeden z bolców trzymający korek od benzyny na klapce. Niestety nie spodobało mi się to ucinanie i muszę wkręcać i wykręcać przejściówkę dwa razy w tygodniu ale raz na dwa miesiące mam co z korkiem benzyny zrobić podczas tankowania :D . Znaczy się żałuję, że się na to cięcie nie zdecydowałem.

ja często tankuję 2x/dzień...

... a czasem 3 :(

m6riano - 02-08-2011, 12:28

bongo_22 napisał/a:
Jest to mała dziurka :biggrin: , do której dokręca się przedłużkę do podpięcia pistoletu LPG

Mam tak samo...kwestia wkręcania przejściówki-kwestia przyzwyczajenia...

danielxc717 - 02-08-2011, 18:59

Witam. W końcu sprzedałem swoje autko i zamierzam kupić w tym miesiącu gala. 2.0 lub 2,5. Jeszcze się zastanawiam. Trochę się boję V6. Więcej kabli/świec spalanie większe opłaty itd.
Gadałem ze swoim gazownikiem co zakładał mi sekwencje do poprzedniego auta która działała bez zarzutów przez 9 lat. Powiedział ze założy mi do gala jakąś włoską. (nie pamiętam niestety nazwy) Pewnie jak by ktoś zasugerował jakąś to by mi się przypomniało. Zastanawia mnie czy będzie taka instalacja ok w tym aucie ;)

Owczar - 02-08-2011, 22:04

Do gala załóż staga i nic innego.... Sprawdzona instalacja. Będziesz mógł się doradzić na forum. W przypadku innego zestawu musisz liczyć na gazownika. Poprzednią instalację miałeś pewnie poprzedniej generacji, wiec nie możesz mieć pewności, że z tą też będzie ok.
danielxc717 - 03-08-2011, 06:12

Owczar Miałem sekwencje czylil IV generacja o ile się nie myle. Wtryski miałem gazowe sam siępo pewnej watrości temp przełączał itd to sekwencja :)
No właśnie sam nie wiem co teraz myśleć on mówi ze taka instalka co mi chce dać posłuży długie lata.
Jestem troche nie w temacie dot gazu. Ten stag to nazwa ogólnie zestawu czy jak :?:
I kolejne pytnie. Jeśli bral bym ten zestaw co on mi poleca i wszystko będzie ok zrobione w co nie wątpię to gal nie przyjmie tego, nie wykorzysta swojej mocy czy będzie się coś dziać nieporządanego?

Owczar - 03-08-2011, 08:42

Zapytaj go co to za instalka i wtedy będzie można dyskutować. No i to zależy czy będzie to gal 2.0 czy 2,5.
matii - 03-08-2011, 09:35

Też mam wlew gazu obok wlewu paliwa dodakowy koszt 50zł Nawet jakby kosztowało to 150zl to i tak jest warto. Trzeba wkręcać końcówkę ale to zaden problem. Co do tych 16l to na pewno za duzo!
malina_drizzt - 03-08-2011, 12:15

U mnie spalanie w trasie 10,5-11,5 czasem pojeżdżę trochę po małym miasteczku i wzrasta do 12,5-13,5 średnio z trasą.
Myślę, że jeżdżąc w dużym mieście mógłbym spokojnie przekroczyć 16l gazu bez napinania :D i nie widzę w tym nic dziwnego.
Kwestia stylu jazdy i natężenia ruchu.
Ale znam takich magików posiadaczy bmw e39 2,5l z gazem w automacie , kombi którym pali poniżej 12 l w warszawie :D :D :D :D
Albo kolegi omega 2,5 kombi automat i lpg pali 7l na trasie :D :D :D :D

Yokura - 03-08-2011, 16:13

Witam
Rozglądam się za galantem z roczników 97-00 w benzynie + gaz. Slinki jakie wchodzą w grę to 2 i 2.5 litra z naciskiem bardziej na 2. Chciałbym się dowiedzieć jak w nich ze spalaniem, piszę tutaj gdyż czytałem wiele rozbieżnych opinii na forum i poza nim.

Pozdrawaim

Szafiq - 03-08-2011, 16:31

Yokura napisał/a:
Witam
Rozglądam się za galantem z roczników 97-00 w benzynie + gaz. Slinki jakie wchodzą w grę to 2 i 2.5 litra z naciskiem bardziej na 2. Chciałbym się dowiedzieć jak w nich ze spalaniem, piszę tutaj gdyż czytałem wiele rozbieżnych opinii na forum i poza nim.

Pozdrawaim

mój 2.0 spala średnio 10-11litr na gazie,raz udało mi się zejść poniżej 9,ale to tylko raz...
Ostatnio w trasie wawa-białystok spalił 12 litrów w 3 osoby przy szybszej jeździe 140-150km/h
W zimę to i 13 spali

Yokura - 03-08-2011, 16:46

Chodzi mi o to żeby następny samochód jaki kupię nie był droższy w utrzymaniu od tego, albo był jeśli już musi ale niewiele…
Czy przy silniku 2.5 w 15l w mieście się zmieszczę?

Owczar - 03-08-2011, 17:02

Panowie, o spalaniu jest osobny temat!!!

Jeszcze jeden post na temat spalania gazu w tym temacie i posypią się ostrzeżenia.

brodzky - 03-08-2011, 17:26

Panowie (a szczególnie KaWu) co powiecie na taki efekt?

mar111cin - 03-08-2011, 17:31

Yokura napisał/a:
Chodzi mi o to żeby następny samochód jaki kupię nie był droższy w utrzymaniu od tego, albo był jeśli już musi ale niewiele…
Czy przy silniku 2.5 w 15l w mieście się zmieszczę?

zacznijmy od tego że ford i to jeszcze w dieslu sam w sobie jest drogi w utrzymaniu ;)