To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

Owczar - 04-08-2013, 23:54

mkm napisał/a:

D1VenO napisał/a:
Nie jest to dobre bo w momencie kiedy maluje drzwi z zewnątrz odkurz z lakieru siada na wnękach.

To druga uwaga.
Ogólnie mogłeś się bardziej przyłożyć do przygotowania się tych miejsc. Sporo syfu się złapało, ale na tych miejscach wykładają się najlepsi. Maskowanie też w paru miejscach padło.
Z wewnętrzną stroną drzwi kierowcy poszedłeś już „pędzikiem” tak samo z maską od wewnętrznej.

Chyba jedyny dobry sposób na to, to malowanie drzwi na stojakach, a wnęki malować razem z resztą z zaklejonymi "otworami". Po moich doświadczeniach, gdybym to chciał zrobić lepiej, to wszystkie odkręcane elementy na stojakach, najpierw dach, poczekać aż wyschnie, okleić i dopiero reszta. Jeszcze jak się maluje na połysk to można potem spolerować, ale w macie to już trochę gorzej.

mkm napisał/a:
Lakier prawdopodobnie zgazował i przez chwilę zastanawiałem się czy to nie perła. Potraktowałeś ją jak całą resztę auta, a tam było kombinowane.

Nam też się klar zgazował, nie wiedzieliśmy o co kaman ;) Na szczęście Bartek na gorącej linii wyjaśnił o co chodzi i jak tego uniknąć ;)

mkm napisał/a:
Zbij sobie jakiś podest – łatwiej będzie Ci się dostać do środka dachu.

To też słuszna uwaga, sam miałem problem z dachem...

mkm napisał/a:
danino88 , wyrażał chęć pomocy, więc jak zaprzęgasz do pracy małżonkę to pogoń i jego.

No pewnie, ja zagoniłem narzeczoną - wtedy jeszcze dziewczynę. Biedna tak docierała auto, że paznokcie zdarła całkowicie ;)

Ja bym się bał poprosić Maćka o opinię :P Lepiej żyć w przeświadczeniu, że jest ok ;)

A tak poważnie, to jeśli chce się zrobić tak naprawdę porządnie to potrzeba mnóstwa czasu i pracy. Niektórzy myślą, że lakiernicy zdzierają, nie zdając sobie nawet sprawy ile to przygotowań. My się chociaż przyłożyliśmy do docierki przed lakierowaniem i lakier trzyma się porządnie. Niestety po kolizji klapę i zderzak malował mi ktoś inny. Wczoraj odklejając taśmę od klapy (przewoziłem wystający przedmiot) na rancie delikatnie poodchodziły malutkie części lakieru.

Teraz na spokojnie będziecie mogli dokończyć dzieła ;)

wookash83 - 05-08-2013, 00:58

danino88 autko całkiem inaczej na MEGA plus do tego co było :D jeszcze tych kilka poprawek, felgi i będzie z wyglądu jak trzeba.. co do gleby widziałeś co się u mnie działo jak pośmigaliśmy po Krakowie wiec tu ciężko jeśli na co dzień masz śmigać.
ogólnie dobra robota :)

D1VenO - 05-08-2013, 10:32

Owczar fajnie że są ludzie co wiedzą ile pracy trzeba przy lakierowaniu, że nie wystarczy tylko puszka farby :D

Jak będę duży to będę lakiernikiem i mam nadzieje że coraz mniej błędów będzie.

mkm to chyba nie jest zgazowanie na masce. Raczej czasy były zachowane między warstwami. Prędzej jest to struktura cytryny przy przejściu z pozycji pochylonej do kucaka. Nie mam jeszcze wyrobionego ruchu pistoletu przy takim przejściu. Podobnie jest przy powrocie / nawrocie pistoletu. Ale to przychodzi z czasem, więc wszystko przede mną.

Polerki nie było jako takiej, przeleciełem tylko z ręki papierami 2000p i 2500p i na to manzerna 500 po 2 obiegi.

Najbardziej zadowolony byłem ze zderzaków, niedość że wylały się jak trzeba to nie wpadło prawie nic do nich. Nie dotykałem tego. Gdyby tak cała reszta wyszła był bym w niebie lakierniczym ;P

robertdg - 05-08-2013, 20:09

D1VenO napisał/a:
fajnie że są ludzie co wiedzą ile pracy trzeba przy lakierowaniu
Ci co nie wiedzą to przecież wynika z braku świadomości, kolega chciał sobie kiedyś omalowac motocykl, wziąłem kuzyna bo zawodowy lakiernik, kuzyn wytłumaczył co ma kolega zrobić, jak przygotować, etc, a on po robocie przyjedzie, drobne poprawki i omaluje, wyszło świetnie ale kolega po tym stwierdził, że na przyszłość woli zapłacić i niech ktoś to wszystko zrobi sam. Tak doświadczony już nie płacze, że malowanie elementu kosztuje X zł.
danino88 - 05-08-2013, 20:36

a może mojego ktoś ustrzelił na zlocie ? :D bo jak zwykle nie było kiedy brudasowi zrobić fotek :(
Bizi78 - 05-08-2013, 21:16

danino88 napisał/a:
bo jak zwykle nie było kiedy brudasowi zrobić fotek :(

Podobno na fsiobuka ktoś wstawił, nie widziałem bo nie mam :mrgreen: .
EDIT:
Znalezione na moim aparacie.

danino88 - 05-08-2013, 21:34

haha ostatnie najlepsze, jak jeszcze przed śniadaniem (godzina 13) pakujemy sprzęt 8)
wookash83 - 07-08-2013, 13:36

pakowne to kombi ;)
danino88 - 07-08-2013, 14:54

wookash83 napisał/a:
pakowne to kombi ;)

bylo :( D1Veno polerka tez nie bedzie juz potrzebna, chyba ktos mi go pożalowal :( nie wiem czy bede skladal czy nie sprzedam tego co zostalo, tyle na razie. Zdjecia wrzuce jak sie pozbieram :(

Tomii - 07-08-2013, 14:59

Daniel, co się stało ?
Tomek - 07-08-2013, 15:04

nie wierze :shock:
mjsystem - 07-08-2013, 15:10

danino88 napisał/a:
bylo

Daniel, co Ty zrobiłeś!!! ??? :shock:

tresorex - 07-08-2013, 15:18

Pisz co się stało!
wookash83 - 07-08-2013, 15:34

mam nadzieje że to tylko żart... dawaj znać co i jak!!!!!
MATTNATTS - 07-08-2013, 15:46

Danio to tak jak sie umawialismy,caly przod z osprzetem do mnie i ruszamy od soboty.Felgi tez mi pasuja,tylko bez opon.
P.s. jak ktos potrzebuje jakies graty z v-ki to chetnie sie wyzbede.