Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
Owczar - 04-08-2013, 23:54
mkm napisał/a: |
D1VenO napisał/a:
Nie jest to dobre bo w momencie kiedy maluje drzwi z zewnątrz odkurz z lakieru siada na wnękach.
To druga uwaga.
Ogólnie mogłeś się bardziej przyłożyć do przygotowania się tych miejsc. Sporo syfu się złapało, ale na tych miejscach wykładają się najlepsi. Maskowanie też w paru miejscach padło.
Z wewnętrzną stroną drzwi kierowcy poszedłeś już „pędzikiem” tak samo z maską od wewnętrznej. |
Chyba jedyny dobry sposób na to, to malowanie drzwi na stojakach, a wnęki malować razem z resztą z zaklejonymi "otworami". Po moich doświadczeniach, gdybym to chciał zrobić lepiej, to wszystkie odkręcane elementy na stojakach, najpierw dach, poczekać aż wyschnie, okleić i dopiero reszta. Jeszcze jak się maluje na połysk to można potem spolerować, ale w macie to już trochę gorzej.
mkm napisał/a: | Lakier prawdopodobnie zgazował i przez chwilę zastanawiałem się czy to nie perła. Potraktowałeś ją jak całą resztę auta, a tam było kombinowane. |
Nam też się klar zgazował, nie wiedzieliśmy o co kaman Na szczęście Bartek na gorącej linii wyjaśnił o co chodzi i jak tego uniknąć
mkm napisał/a: | Zbij sobie jakiś podest – łatwiej będzie Ci się dostać do środka dachu. |
To też słuszna uwaga, sam miałem problem z dachem...
mkm napisał/a: | danino88 , wyrażał chęć pomocy, więc jak zaprzęgasz do pracy małżonkę to pogoń i jego. |
No pewnie, ja zagoniłem narzeczoną - wtedy jeszcze dziewczynę. Biedna tak docierała auto, że paznokcie zdarła całkowicie
Ja bym się bał poprosić Maćka o opinię Lepiej żyć w przeświadczeniu, że jest ok
A tak poważnie, to jeśli chce się zrobić tak naprawdę porządnie to potrzeba mnóstwa czasu i pracy. Niektórzy myślą, że lakiernicy zdzierają, nie zdając sobie nawet sprawy ile to przygotowań. My się chociaż przyłożyliśmy do docierki przed lakierowaniem i lakier trzyma się porządnie. Niestety po kolizji klapę i zderzak malował mi ktoś inny. Wczoraj odklejając taśmę od klapy (przewoziłem wystający przedmiot) na rancie delikatnie poodchodziły malutkie części lakieru.
Teraz na spokojnie będziecie mogli dokończyć dzieła
wookash83 - 05-08-2013, 00:58
danino88 autko całkiem inaczej na MEGA plus do tego co było jeszcze tych kilka poprawek, felgi i będzie z wyglądu jak trzeba.. co do gleby widziałeś co się u mnie działo jak pośmigaliśmy po Krakowie wiec tu ciężko jeśli na co dzień masz śmigać.
ogólnie dobra robota
D1VenO - 05-08-2013, 10:32
Owczar fajnie że są ludzie co wiedzą ile pracy trzeba przy lakierowaniu, że nie wystarczy tylko puszka farby
Jak będę duży to będę lakiernikiem i mam nadzieje że coraz mniej błędów będzie.
mkm to chyba nie jest zgazowanie na masce. Raczej czasy były zachowane między warstwami. Prędzej jest to struktura cytryny przy przejściu z pozycji pochylonej do kucaka. Nie mam jeszcze wyrobionego ruchu pistoletu przy takim przejściu. Podobnie jest przy powrocie / nawrocie pistoletu. Ale to przychodzi z czasem, więc wszystko przede mną.
Polerki nie było jako takiej, przeleciełem tylko z ręki papierami 2000p i 2500p i na to manzerna 500 po 2 obiegi.
Najbardziej zadowolony byłem ze zderzaków, niedość że wylały się jak trzeba to nie wpadło prawie nic do nich. Nie dotykałem tego. Gdyby tak cała reszta wyszła był bym w niebie lakierniczym ;P
robertdg - 05-08-2013, 20:09
D1VenO napisał/a: | fajnie że są ludzie co wiedzą ile pracy trzeba przy lakierowaniu | Ci co nie wiedzą to przecież wynika z braku świadomości, kolega chciał sobie kiedyś omalowac motocykl, wziąłem kuzyna bo zawodowy lakiernik, kuzyn wytłumaczył co ma kolega zrobić, jak przygotować, etc, a on po robocie przyjedzie, drobne poprawki i omaluje, wyszło świetnie ale kolega po tym stwierdził, że na przyszłość woli zapłacić i niech ktoś to wszystko zrobi sam. Tak doświadczony już nie płacze, że malowanie elementu kosztuje X zł.
danino88 - 05-08-2013, 20:36
a może mojego ktoś ustrzelił na zlocie ? bo jak zwykle nie było kiedy brudasowi zrobić fotek
Bizi78 - 05-08-2013, 21:16
danino88 napisał/a: | bo jak zwykle nie było kiedy brudasowi zrobić fotek |
Podobno na fsiobuka ktoś wstawił, nie widziałem bo nie mam .
EDIT:
Znalezione na moim aparacie.
danino88 - 05-08-2013, 21:34
haha ostatnie najlepsze, jak jeszcze przed śniadaniem (godzina 13) pakujemy sprzęt
wookash83 - 07-08-2013, 13:36
pakowne to kombi
danino88 - 07-08-2013, 14:54
wookash83 napisał/a: | pakowne to kombi |
bylo D1Veno polerka tez nie bedzie juz potrzebna, chyba ktos mi go pożalowal nie wiem czy bede skladal czy nie sprzedam tego co zostalo, tyle na razie. Zdjecia wrzuce jak sie pozbieram
Tomii - 07-08-2013, 14:59
Daniel, co się stało ?
Tomek - 07-08-2013, 15:04
nie wierze
mjsystem - 07-08-2013, 15:10
Daniel, co Ty zrobiłeś!!! ???
tresorex - 07-08-2013, 15:18
Pisz co się stało!
wookash83 - 07-08-2013, 15:34
mam nadzieje że to tylko żart... dawaj znać co i jak!!!!!
MATTNATTS - 07-08-2013, 15:46
Danio to tak jak sie umawialismy,caly przod z osprzetem do mnie i ruszamy od soboty.Felgi tez mi pasuja,tylko bez opon.
P.s. jak ktos potrzebuje jakies graty z v-ki to chetnie sie wyzbede.
|
|
|