Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
inq - 20-10-2013, 12:07
Nie wygląda to wcale. Trzeba by ciąć zderzak i jakoś podnieść końcówkę. Tylko czy się da?
BeNeK - 20-10-2013, 13:44
IMO tragicznie to wygląda Jak w jakimś gulfie w dieslu ... Jakaś ładnie zrobiona dwururka by fajnie wyglądała Było uderzyć do chłopaków z Mtecha albo RM motors i zrobili by Ci oem look'a wg Twojego życzenia w podobnej kasie
MKV - 20-10-2013, 14:35
BeNeK napisał/a: | IMO tragicznie to wygląda Jak w jakimś gulfie w dieslu ... Jakaś ładnie zrobiona dwururka by fajnie wyglądała Było uderzyć do chłopaków z Mtecha albo RM motors i zrobili by Ci oem look'a wg Twojego życzenia w podobnej kasie |
No właśnie trzeba by naciąć zderzak ale wtedy też trzeba znowu kombinować z wieszakami - zobaczę może w przyszłości coś z tym zrobię - dla mnie ważniejszy jest dźwięk. I nie wygląda to jak w Gulfie jakimś bo końcówka jest pod samym zderzakiem a nie 10cm pod nim
Chciałem podwójną końcówkę okrągłą ściętą (tutaj tego nie widać ale ta też jest ścięta - na żywo lepiej to wygląda) Chyba tutaj dam takie cienkie rury jak w Swifcie które się wcale nie będą rzucały w oczy. lub natnę tak zderzak, żeby cała końcówka była w niego wkomponowana.
Problem z Mtech czy El-tecinnymi na zamówienie jest taki, że chcieli za taki tłumik okł 1000zł więc prawie dwa razy tyle. Tutaj mam fajną puchę a końcówki nie są drogie do wymiany w razie czego - ucinacz tą przy puszcze i wspawujesz nowe
ps. OEM look to rura jest kompletnie schowana i mi się właśnie to nie podobało
UPDATE:
Myślę żeby powiększyć odpowiednio istniejące nacięcie w zderzaku i podnieść cały tłumik tak, żeby mniej więcej połowa wysokości końcówki mieściła się w wyciętym otworze - wtedy nie wyglądało by to nachalnie a było elegancko wpasowane.
Ja_good - 20-10-2013, 16:41
MKV napisał/a: | Problem z Mtech czy El-tecinnymi na zamówienie jest taki, że chcieli za taki tłumik okł 1000zł |
To jakie on ma wymiary ?? Ja robilem w M-techu pod wymiar seryjny i wyszlo mnie z wysylka 480zl i dwa tygodnie czekania
MKV - 20-10-2013, 17:36
Ja_good napisał/a: | MKV napisał/a: | Problem z Mtech czy El-tecinnymi na zamówienie jest taki, że chcieli za taki tłumik okł 1000zł |
To jakie on ma wymiary ?? Ja robilem w M-techu pod wymiar seryjny i wyszlo mnie z wysylka 480zl i dwa tygodnie czekania |
Fabryczny to ma bardzo dużą puchę ale M-Tech zaczął się tak cenić jak El-tec. Ewentualnie podobny mogłem zamówić za okł 550zł przez znajomego ale tutaj akurat chciałem miec homologację bo za granicę Miśkiem czasami wyjeżdżam i fajnie jednak mieć spokój od policji
Ogólnie żadna sytuacja nie jest beznadziejna - na żywo i tak wygląda lepiej niż na zdjęciu a ja i tak go słyszę a nie widzę więc póki co to jest najważniejsze
krzychuzzz - 20-10-2013, 18:52
MKV napisał/a: | Myślę żeby powiększyć odpowiednio istniejące nacięcie w zderzaku i podnieść cały tłumik tak, żeby mniej więcej połowa wysokości końcówki mieściła się w wyciętym otworze - wtedy nie wyglądało by to nachalnie a było elegancko wpasowane. |
Moim zdaniem żeby to dobrze wyglądalo to dolna krawędz tłumika musi być na tej samej wysokości co dolna krawędz zderzaka inaczej będzie to wyglądało jak przysłowiowy pryszcz na dupie
Anonymous - 20-10-2013, 19:23
najlepiej było by ogarnąć zderzak od lagnum, i zrobić hybrydę z tym zderzakiem, w nim jest miejsce na tłumik no i ma ładną dokładkę , ew rzeźba tego zderzaka ale to bez plastikarza i tak się nie obejdzie żeby to ogarnąć na oem look.
MKV - 20-10-2013, 20:43
Derpin napisał/a: | najlepiej było by ogarnąć zderzak od lagnum, i zrobić hybrydę z tym zderzakiem, w nim jest miejsce na tłumik no i ma ładną dokładkę , ew rzeźba tego zderzaka ale to bez plastikarza i tak się nie obejdzie żeby to ogarnąć na oem look. |
Nie no wycinanie tylko u plastikarza. Myślałem o zrobieniu dwururki z cienkiej stali a nie grubej jak tutaj - mniej miejsca oraz nie rzucała by się w oczy w tym wycięciu. Tak czy tak zrobieniu tutaj wydechu to nie jest prosta sprawa jak widać a jak na youtube widziałem tylko jednego galanta kombi z jakimś wydechem a'la Apexi a reszta wszystko seria. Ten przynajmniej jak dla mnie fajnie brzmi
Hugo - 20-10-2013, 21:16
Niedawno był na alle... tylny zderzak od Legnum, w dodatku biały i z oryginalnymi wcięciami na dole na 2 wydechy za śmieszne 149 zł...
MKV - 20-10-2013, 23:34
Hugo napisał/a: | Niedawno był na alle... tylny zderzak od Legnum, w dodatku biały i z oryginalnymi wcięciami na dole na 2 wydechy za śmieszne 149 zł... |
A on będzie pasował do klapy od Galanta? Niczym się je różni na gorze?
m6riano - 21-10-2013, 03:18
Jest za 180.....hehehe
http://allegro.pl/mitsubi...3572183977.html
Bizi78 - 21-10-2013, 07:31
m6riano, ale tu chyba mowa o tylnym .
danino88 - 21-10-2013, 09:47
Cytat: | Jest za 180.....hehehe
|
jesteś super , tak jak i pan który sprzedaje taki zderzak do Legnuma
Tomek - 21-10-2013, 09:59
danino88 napisał/a: | taki zderzak do Legnuma |
ale czemu?