To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

inq - 20-10-2013, 12:07

Nie wygląda to wcale. Trzeba by ciąć zderzak i jakoś podnieść końcówkę. Tylko czy się da?
BeNeK - 20-10-2013, 13:44

IMO tragicznie to wygląda :roll: Jak w jakimś gulfie w dieslu ... Jakaś ładnie zrobiona dwururka by fajnie wyglądała ;) Było uderzyć do chłopaków z Mtecha albo RM motors i zrobili by Ci oem look'a wg Twojego życzenia w podobnej kasie :)
MKV - 20-10-2013, 14:35

BeNeK napisał/a:
IMO tragicznie to wygląda :roll: Jak w jakimś gulfie w dieslu ... Jakaś ładnie zrobiona dwururka by fajnie wyglądała ;) Było uderzyć do chłopaków z Mtecha albo RM motors i zrobili by Ci oem look'a wg Twojego życzenia w podobnej kasie :)

No właśnie trzeba by naciąć zderzak ale wtedy też trzeba znowu kombinować z wieszakami - zobaczę może w przyszłości coś z tym zrobię - dla mnie ważniejszy jest dźwięk. I nie wygląda to jak w Gulfie jakimś bo końcówka jest pod samym zderzakiem a nie 10cm pod nim :P
Chciałem podwójną końcówkę okrągłą ściętą (tutaj tego nie widać ale ta też jest ścięta - na żywo lepiej to wygląda) Chyba tutaj dam takie cienkie rury jak w Swifcie które się wcale nie będą rzucały w oczy. lub natnę tak zderzak, żeby cała końcówka była w niego wkomponowana.
Problem z Mtech czy El-tecinnymi na zamówienie jest taki, że chcieli za taki tłumik okł 1000zł więc prawie dwa razy tyle. Tutaj mam fajną puchę a końcówki nie są drogie do wymiany w razie czego - ucinacz tą przy puszcze i wspawujesz nowe ;)

ps. OEM look to rura jest kompletnie schowana i mi się właśnie to nie podobało ;)

UPDATE:

Myślę żeby powiększyć odpowiednio istniejące nacięcie w zderzaku i podnieść cały tłumik tak, żeby mniej więcej połowa wysokości końcówki mieściła się w wyciętym otworze - wtedy nie wyglądało by to nachalnie a było elegancko wpasowane.

Ja_good - 20-10-2013, 16:41

MKV napisał/a:
Problem z Mtech czy El-tecinnymi na zamówienie jest taki, że chcieli za taki tłumik okł 1000zł

To jakie on ma wymiary ?? Ja robilem w M-techu pod wymiar seryjny i wyszlo mnie z wysylka 480zl i dwa tygodnie czekania :roll:

MKV - 20-10-2013, 17:36

Ja_good napisał/a:
MKV napisał/a:
Problem z Mtech czy El-tecinnymi na zamówienie jest taki, że chcieli za taki tłumik okł 1000zł

To jakie on ma wymiary ?? Ja robilem w M-techu pod wymiar seryjny i wyszlo mnie z wysylka 480zl i dwa tygodnie czekania :roll:

Fabryczny to ma bardzo dużą puchę ale M-Tech zaczął się tak cenić jak El-tec. Ewentualnie podobny mogłem zamówić za okł 550zł przez znajomego ale tutaj akurat chciałem miec homologację bo za granicę Miśkiem czasami wyjeżdżam i fajnie jednak mieć spokój od policji ;)

Ogólnie żadna sytuacja nie jest beznadziejna - na żywo i tak wygląda lepiej niż na zdjęciu a ja i tak go słyszę a nie widzę więc póki co to jest najważniejsze :P

krzychuzzz - 20-10-2013, 18:52

MKV napisał/a:
Myślę żeby powiększyć odpowiednio istniejące nacięcie w zderzaku i podnieść cały tłumik tak, żeby mniej więcej połowa wysokości końcówki mieściła się w wyciętym otworze - wtedy nie wyglądało by to nachalnie a było elegancko wpasowane.

Moim zdaniem żeby to dobrze wyglądalo to dolna krawędz tłumika musi być na tej samej wysokości co dolna krawędz zderzaka inaczej będzie to wyglądało jak przysłowiowy pryszcz na dupie :P

Anonymous - 20-10-2013, 19:23

najlepiej było by ogarnąć zderzak od lagnum, i zrobić hybrydę z tym zderzakiem, w nim jest miejsce na tłumik no i ma ładną dokładkę :) , ew rzeźba tego zderzaka ale to bez plastikarza i tak się nie obejdzie żeby to ogarnąć na oem look.
MKV - 20-10-2013, 20:43

Derpin napisał/a:
najlepiej było by ogarnąć zderzak od lagnum, i zrobić hybrydę z tym zderzakiem, w nim jest miejsce na tłumik no i ma ładną dokładkę :) , ew rzeźba tego zderzaka ale to bez plastikarza i tak się nie obejdzie żeby to ogarnąć na oem look.

Nie no wycinanie tylko u plastikarza. Myślałem o zrobieniu dwururki z cienkiej stali a nie grubej jak tutaj - mniej miejsca oraz nie rzucała by się w oczy w tym wycięciu. Tak czy tak zrobieniu tutaj wydechu to nie jest prosta sprawa jak widać a jak na youtube widziałem tylko jednego galanta kombi z jakimś wydechem a'la Apexi a reszta wszystko seria. Ten przynajmniej jak dla mnie fajnie brzmi ;)

Hugo - 20-10-2013, 21:16

Niedawno był na alle... tylny zderzak od Legnum, w dodatku biały i z oryginalnymi wcięciami na dole na 2 wydechy za śmieszne 149 zł...
MKV - 20-10-2013, 23:34

Hugo napisał/a:
Niedawno był na alle... tylny zderzak od Legnum, w dodatku biały i z oryginalnymi wcięciami na dole na 2 wydechy za śmieszne 149 zł...

A on będzie pasował do klapy od Galanta? Niczym się je różni na gorze?

m6riano - 21-10-2013, 03:18

Jest za 180.....hehehe

http://allegro.pl/mitsubi...3572183977.html
:lol:

Bizi78 - 21-10-2013, 07:31

m6riano, ale tu chyba mowa o tylnym :mrgreen: .
danino88 - 21-10-2013, 09:47

Cytat:
Jest za 180.....hehehe

jesteś super , tak jak i pan który sprzedaje taki zderzak do Legnuma :)

Tomek - 21-10-2013, 09:59

danino88 napisał/a:
taki zderzak do Legnuma :)

ale czemu?
całkiem możliwe, że właśnie z jakiegoś Legnuma go ściągnął

m6riano - 21-10-2013, 10:00

chyba rozbitego...;-)