To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA

gulgulq - 21-05-2020, 06:31

Krzyzak napisał/a:
Marcino napisał/a:
Zaczynam walkę
jedyna sensowna to żywołapka
pamiętaj, na kuny są specjalne - inne niż na lisy czy koty
potem wywozisz do lasu ;)

bardzo daleko do lasu
kuny dobrze idą na jajko - najlepiej jedno podawać kilka dni poza klatką ze zrobioną dziurką a później do klatki - wszystko w rękawiczkach i najlepiej jajo prosto od kury

joujoujou - 21-05-2020, 08:18

Dzień dobry i kawa. :)

Wczorajsze browary:

Do tego był jeszcze litrowy Utenos, ale w plastikowej butelce. IMO rozlewanie piwa do plastiku powinno być karane - łamanie kołem przynajmniej.

Marcino - 21-05-2020, 14:41

gulgulq napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
Marcino napisał/a:
Zaczynam walkę
jedyna sensowna to żywołapka
pamiętaj, na kuny są specjalne - inne niż na lisy czy koty
potem wywozisz do lasu ;)

bardzo daleko do lasu
kuny dobrze idą na jajko - najlepiej jedno podawać kilka dni poza klatką ze zrobioną dziurką a później do klatki - wszystko w rękawiczkach i najlepiej jajo prosto od kury

Zjadła mi włsnie stare jajko. Bede próbował. Znalazłem otwór w elewacji pod dachem zapianować????

jacek11 - 21-05-2020, 15:56

gulgulq napisał/a:

Najlepiej, jak kura sama przyniesie :mrgreen:

My mamy stado psów, więc nawet krety omijają ten teren, a jak któryś się zagalopuje, to marny jego los.

joujoujou - 22-05-2020, 09:16

Dzień dobry, chociaż tak nie do końca, bo leje i wieje, i to mocno - dochodzi do 80 km/h. Zapowiadają że cały dzień.
Bizi78 - 22-05-2020, 10:18

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
tomusn - 22-05-2020, 10:43

Cześć koszykarze!
1 gra od 2 miesięcy.
Dobrze, że praca siedząca...

AidsD - 22-05-2020, 15:00

Cześć wszystkim.
Normalnie aż się zdziwiłem, że dziś już piątek

jacek11 - 22-05-2020, 18:16

Bry :) weeekend :D
Jutro na przegląd techniczny z misiem :roll:

joujoujou - 22-05-2020, 20:13

Szczęściarze co mogą przegląd zrobić - tutaj przeglądy wstrzymane z dwóch powodów - jeszcze przed wybuchem epidemii (w styczniu bodajże) okazało się że wszystkie praktycznie podnośniki nożycowe których używają centra testowe są zużyte (pęknięcia w konstrukcji/zmęczenie materiału) w stopniu zagrażającym życiu testerów. Wymiana tej ilości podnośników miała potrwać do września, wszak to nie jest rzecz którą można ot tak zdjąć z półki, kupić i już. Teraz centra zamknięte bo epidemia, nie ma żadnej wiadomości kiedy ewentualnie będą otwarte, a jak już będą, to zaległości będą z pewnością olbrzymie.

Tak czy tak, ważność dotychczasowych badań została "urzędowo" przedłużona o 4 miesiące, a potem się zobaczy.

Swoją drogą pierwszy raz w życiu nie wysłałem auta na przegląd przed terminem - z reguły robię to miesiąc/dwa wcześniej.

Marcino - 22-05-2020, 21:04

U nas się wjezdza na kanał i szarpaki. Jak nie ma kanału to wtedy są nożycowe podnośniki
joujoujou - 22-05-2020, 21:20

Czyli w PL nic się nie zmieniło od czasu mojego wyjazdu. :)

Tutaj kanał jest totalnie niepraktyczny - w zasadzie wszędzie poziom wód gruntowych jest na tyle wysoki że kanał dosłownie nim byłby. :lol:

jacek11 - 22-05-2020, 21:38

Jutro Wam napiszę, jak wyglądało badanie na ścieżce diagnostycznej. Znajomy był wcześniej, to nie pozwolono mu wysiadać z auta. Ciekawe jak to można zrobić w przypadku motoru :mrgreen:
Uwex - 23-05-2020, 08:43

U mnie motor "przeglądnoł" na zewnątrz. Sprawdził światła, nacisnął hamulce i ... OK. Ale motor zna, mnie też kojarzy i wie, że dbam :lol:
joujoujou - 23-05-2020, 13:36

Dzień dobry bardzo. ;)