[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
tws - 16-09-2011, 14:54
jak dla mnie to biały też by ładnie się komponował,
Zhan wziął jeden biały mógłby się podzielić wrażeniami
SirSinner - 16-09-2011, 16:21
Owczar napisał/a: | SirSinner, możesz zainstalować wyświetlacz pod kątem, tak jak u mnie. |
Wiem ale nie zmienia to faktu że wyświetlacz zmienia ostrość w kierunku pasażera. A w kierunku kierowcy ją traci i staje się żółty. Wczoraj przed treningiem się nudziłem i patrzyłem sobie zróżnych kontów, ze słońcem i bez.
Stąd moje pytanie/prośba o możliwość obrócenia go, załatwiło by to sprawę jego ,,niedoskonałości".
Owczar - 16-09-2011, 17:22
kaczart napisał/a: | Z tym, że wyświetlacze typu negatyw mają koszmarne kąty widzenia |
Ale chodziło o odwrócenie wyświetlacza w kontekście obrót fizyczny, a nie negatyw
mar111cin - 16-09-2011, 17:29
jak czarny ma najlepszy kontrast to -- o ja pi... xD
mnie zastanawia ciągle ten wyświetlacz typu "biały" jakby ktoś montował i miał fotki filmik, to chętnie bym mu się przyjrzał jak wygląda. Może warto zmienić. No chyba że ten biały to tak na prawdę jasny niebieski i wygląda głupio ?
tws - 16-09-2011, 18:32
Owczar napisał/a: | kaczart napisał/a: | Z tym, że wyświetlacze typu negatyw mają koszmarne kąty widzenia |
Ale chodziło o odwrócenie wyświetlacza w kontekście obrót fizyczny, a nie negatyw |
wiem, tylko chodziło mi że wyświetlacze fizycznie jako negatyw (czyli ten czarny i niebieski) charakteryzują się słabymi kątami widzenia
a kontrast , to stosunek najjaśniejszego punktu do najciemniejszego, więc siłą rzeczy czarny będzie miał największy kontrast
Tak narzekacie na te LCD, a założę się że jakby w zestawie był droższy OLEDowy LCD (za ponad 150zł) i zestaw by kosztował ponad 400zł to i tak 9 na 10 wolałaby ten tańszy lcd
SirSinner - 16-09-2011, 18:53
A tak to wygląda u mnie w lekko zacienionym miejscu:
Od strony pasażera:
Od od strony kierowcy:
W sumie dla Angoli jak znalazł
Druga spraw jeśli można wtrącić to czy dla posiadaczy LPG jest możliwość dodania opcji wyboru stanu zbiornika?
Bo teraz na postoju dopóki się nie przełączy instalacja na LPG to jest możliwość aktualizacji tylko Pb, chyba że się mylę.
sveno - 16-09-2011, 19:32
SirSinner napisał/a: | A tak to wygląda u mnie w lekko zacienionym miejscu:
Od strony pasażera:
Od od strony kierowcy:
|
rzeczywiście wpada w żółty ale tylko patrząc z jednej strony a myślałem, że takie wyświetlacze są symetryczne jeżeli chodzi o kąty widzenia
jkrzysztof80 - 16-09-2011, 21:07
Chłopaki odpadam z listy kupujących, wiele wydatków wyskoczyło niespodziewanie, sorki za kłopot.
SirSinner - 17-09-2011, 11:07
Cytat: | rzeczywiście wpada w żółty ale tylko patrząc z jednej strony a myślałem, że takie wyświetlacze są symetryczne jeżeli chodzi o kąty widzenia |
No ja miałem nadzieję że to jakaś wada mojego ale jak poczytałem do wszyscy tak mają no a kurcze od pasażera jest cacy nawet w słoneczny dzień.
sveno - 17-09-2011, 11:21
jkrzysztof80 napisał/a: | Chłopaki odpadam z listy kupujących, wiele wydatków wyskoczyło niespodziewanie, sorki za kłopot. | w takim razie potrzebujemy jednej osoby coby załapać się na zniżkę, aktualna lista:
1. sveno
2. tomek84
3. dawidowski13
4. krzypolo
5.
adaxo - 17-09-2011, 12:36
sveno napisał/a: | jkrzysztof80 napisał/a: | Chłopaki odpadam z listy kupujących, wiele wydatków wyskoczyło niespodziewanie, sorki za kłopot. | w takim razie potrzebujemy jednej osoby coby załapać się na zniżkę, aktualna lista:
1. sveno
2. tomek84
3. dawidowski13
4. krzypolo
5. |
dopiszcie mnie, prosze
nerus - 17-09-2011, 12:43
adaxo napisał/a: | sveno napisał/a: | jkrzysztof80 napisał/a: | Chłopaki odpadam z listy kupujących, wiele wydatków wyskoczyło niespodziewanie, sorki za kłopot. | w takim razie potrzebujemy jednej osoby coby załapać się na zniżkę, aktualna lista:
1. sveno
2. tomek84
3. dawidowski13
4. krzypolo
5. |
dopiszcie mnie, prosze |
1. sveno
2. tomek84
3. dawidowski13
4. krzypolo
5. adaxo
wystarczyło w swoim poście dopisać wtedy koledzy mają Twoje potwierdzenie
adaxo - 17-09-2011, 13:58
nerus napisał/a: | adaxo napisał/a: | sveno napisał/a: | jkrzysztof80 napisał/a: | Chłopaki odpadam z listy kupujących, wiele wydatków wyskoczyło niespodziewanie, sorki za kłopot. | w takim razie potrzebujemy jednej osoby coby załapać się na zniżkę, aktualna lista:
1. sveno
2. tomek84
3. dawidowski13
4. krzypolo
5. |
dopiszcie mnie, prosze |
1. sveno
2. tomek84
3. dawidowski13
4. krzypolo
5. adaxo
wystarczyło w swoim poście dopisać wtedy koledzy mają Twoje potwierdzenie |
Ok , dzięki, kiedy trzeba płacić i komu??
sveno - 17-09-2011, 14:43
adaxo napisał/a: | Ok , dzięki, kiedy trzeba płacić i komu?? | poszło PW
SPIDER-ek - 19-09-2011, 13:32
Nie jest tak źle z tym wyświetlaczem. Pokombinujcie z regulacją.
Dla mnie może być jak jest, i tak 99,988% drogi patrzę na drogę a nie na kompa:)
Dla Ciekawostki powiem wam że bawię się cały czas z kalibracją i w ostatniej trasie Wawa-Przemyśl-Wawa, jechała moja żona a ja się bawiłem:) i miałem 3 komórki z GPSem, i najśmieszniejsze jest to że wszystkie 3 komórki pokazywały co innego:)
Więc reasumując GPS, GPSowi nie równy, więc kalibracja z GPSem mija się z celem(ani prędkość, ani odległość nie zgadzała się):)
|
|
|