[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
deejay - 02-04-2011, 23:46
Tomii napisał/a: | Owczar napisał/a: | Tarcze mam JC- nie polecam, ale dostałem za darmo. |
u mnie hamulce przód po rozgrzaniu trzeszczą i biją, zwłaszcza PP i już mnie to pomału do szału doprowadza, trzeba założyć coś nowego |
przesmaruj pozadnie prowadnice i powierzchnie zacisku od strony zewnętrznego klocka , to pomoże
Tomii - 03-04-2011, 08:47
deejay napisał/a: | Tomii napisał/a: | Owczar napisał/a: | Tarcze mam JC- nie polecam, ale dostałem za darmo. |
u mnie hamulce przód po rozgrzaniu trzeszczą i biją, zwłaszcza PP i już mnie to pomału do szału doprowadza, trzeba założyć coś nowego |
przesmaruj pozadnie prowadnice i powierzchnie zacisku od strony zewnętrznego klocka , to pomoże |
deejay czyściłem, smarowałem i niestety żadnej poprawy
Hugo - 03-04-2011, 10:47
Tomii napisał/a: | dalej nie wiem jakie hamulce założyć na przód | Chyba już gdzieś to pisałem: tarcze Nishioka Mountain i klocki Ate. Hamulce masakra...
Krzyzak - 03-04-2011, 20:01
Hugo napisał/a: | tarcze Nishioka Mountain i klocki Ate |
ew. inne zestawy to:
tarcze ATE, klocki Lucas (ale made in GB a nie PL)
tarcze Mountain, klocki Textar
m6riano - 03-04-2011, 20:11
A tarcze mikoda gt i klocki textar?
Szafiq - 04-04-2011, 19:05
m6riano napisał/a: | A tarcze mikoda gt i klocki textar? |
taki właśnie zestaw będę zakładał,ale to dopiero za miesiąc dwa.Zbieram sobie powoli graty,tarcze GT już dzisiaj przyszły
m6riano - 04-04-2011, 20:12
Ile dałeś i gdzie kupowałeś?
Pytam bo kiedyś miałem zniżki w mikodzie na okrzei ale teraz to te ceny i tak sie pewnie zmieniły po podwyżce vatu
ps. mikoda gt 276mm kpl za 320zl na okrzei7 (Wawa),256mm pewnie sporo taniej...
na allegro:
http://allegro.pl/tarcze-...1537380435.html
Szafiq - 07-04-2011, 19:47
napisałem Ci już wcześniej ile płaciłem...
tak naprawdę to podałeś link do aukcji z której kupowałem
Jest więc trochę drożej niż na Okrzei.
mario mario - 09-04-2011, 06:50
Kiedyś pisałem w tym temacie, ze zakupiłem tarcze mountain. Testowałem, znaczy się katowałem i przetrwały. Aż tu nagle ostatnie deszcze, kałuże itp. sprawiły, ze znowu bije mi jedna tarcza-lewa. Wczoraj sprawdzałem 1 mm, a może i więcej. Fakt jest taki, ze uwierzyłem sprzedawcy i nie zmierzyłem tarcz przed założeniem, dopiero wczoraj zajarzyłem że tarcze te mają 24 mm a nie 26, ale teraz to musztarda po obiedzie. Poniżej podaję dwa linki do stron allegro. Jak już kiedyś w innym temacie wspominałem firma blue print to firma, która pakuje części zamienne a nie je produkuje. Tarcze mountain to nic innego jak tarcze blue print i odwrotnie. Firma ashika funkcjonuje tak samo, tylko pakuje w opakowania opatrzone własnym logo. Może ktoś z was miał do czynienia z tymi dwoma sprzedawcami a w szczególności z tym co sprzedaje blue print, może nie tak chodzi mi o samego sprzedawcę jak tarcze z blue print, bo potrzebuję potwierdzenia czy to są te same tarcze co mountain. Pozdrawiam.
http://moto.allegro.pl/ta...1530377212.html
http://moto.allegro.pl/ta...1548593719.html
Hugo - 09-04-2011, 08:52
mario mario napisał/a: | Jak już kiedyś w innym temacie wspominałem firma blue print to firma, która pakuje części zamienne a nie je produkuje. Tarcze mountain to nic innego jak tarcze blue print i odwrotnie. Firma ashika funkcjonuje tak samo, tylko pakuje w opakowania opatrzone własnym logo. Może ktoś z was miał do czynienia z tymi dwoma sprzedawcami a w szczególności z tym co sprzedaje blue print, może nie tak chodzi mi o samego sprzedawcę jak tarcze z blue print, bo potrzebuję potwierdzenia czy to są te same tarcze co mountain | Czytałem dwukrotnie i za każdym razem mam nic innego jak mętlik w głowie. Nie ogarniam o co Ci chodzi. Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale kupiłem tarcze Nishioka Mountain i przyszły w kartonach z logo Blue Print.
kurak80 - 09-04-2011, 14:46
Potwierdzam co pisze Hugo..ja też ostatnio zakupiłem na allegro tarcze Mountain i przyszły w kartonach z logo Blue Print...tak na marginesie mam pytanie dotyczące klocków...do tych tarcz ( mam komplet tył i przód) zakupiłem klocki textara na przód ( bardzo ładnie hamuje jak na razie )...a na tył poszły klocki kashiyamy ...i tył właśnie mi ociera tzn...grzeją się tarcze z tyłu....wiem ze to normalne...ale jeśli z tyłu są bardziej nagrzane niż z przodu to chyba coś nie tak...obciera mi szczególnie tylne prawe koło...wiem że klocki muszą się dotrzeć....w sumie zrobiłem na tym zestawie już około 700km..dziś podniosłem sobie auto i jak kręciłem tylnymi kołami słychać wyraźnie tarcie...koło się kreci w miarę swobodnie jak jadę też nic nie słyszę...wydaje mi się że trzymają je klocki i dlatego się nagrzewają tarcze....nie wiem czy mam się tym martwić??...czy może przesadzam ?...auto galant 97' 2,5 V6...
mario mario - 09-04-2011, 15:57
Hugo napisał/a: | Czytałem dwukrotnie i za każdym razem mam nic innego jak mętlik w głowie. Nie ogarniam o co Ci chodzi. | [b
]Hugo[/b], teraz ja nie wiem czego ty nie kumasz. Blue print zamawia części różnych producentów wkłada do własnych pudełek i wysyła jako np. tarcze hamulcowe blue print i takie tarcze można kupić na allegro albo w firmie hipol, dystrybutor firmy blue print na Polskę. Dają kolejny przykład przewody WN blue print to przewody firmy Kerr Nelson, który wyprodukował, wysłał do blue print, a ten zapakował w swoje pudełko i wysłał do klienta.
Dalej chodziło mi o to, że kiedyś kupiłem mountainy i nie były zapakowane w pudełko blue print, a teraz znalazłem ogłoszenie sprzedaży tarcz mountain, które jak widać na zdjęciach pakowane są w pudełka blue print. Wychodzi na to że na allegro te tarcze ogłaszane jako blue print to są tarcze nishioka mountain tylko sprzedający już tego nie podał.
Hugo - 09-04-2011, 16:48
mario mario no teraz kumam, wcześniej za nic w świecie
m6riano - 09-04-2011, 17:50
kurak80 napisał/a: | Potwierdzam co pisze Hugo..ja też ostatnio zakupiłem na allegro tarcze Mountain i przyszły w kartonach z logo Blue Print...tak na marginesie mam pytanie dotyczące klocków...do tych tarcz ( mam komplet tył i przód) zakupiłem klocki textara na przód ( bardzo ładnie hamuje jak na razie )...a na tył poszły klocki kashiyamy ...i tył właśnie mi ociera tzn...grzeją się tarcze z tyłu....wiem ze to normalne...ale jeśli z tyłu są bardziej nagrzane niż z przodu to chyba coś nie tak...obciera mi szczególnie tylne prawe koło...wiem że klocki muszą się dotrzeć....w sumie zrobiłem na tym zestawie już około 700km..dziś podniosłem sobie auto i jak kręciłem tylnymi kołami słychać wyraźnie tarcie...koło się kreci w miarę swobodnie jak jadę też nic nie słyszę...wydaje mi się że trzymają je klocki i dlatego się nagrzewają tarcze....nie wiem czy mam się tym martwić??...czy może przesadzam ?...auto galant 97' 2,5 V6... |
być może masz krzywą tarcze...
kurak80 - 09-04-2011, 20:52
Tarcza krzywa raczej nie jest bo jest nowa ...jak siągnąłem koło i wymontowałem klocki sama tarcza kręciła się bez ocierania....dopiero jak założyłem klocki trze...
|
|
|