Off Topic - Pręgierz ortograficzny - na wesoło
BUBU - 08-03-2013, 01:31
Sławek, cytujemy tutaj wpadki z forum , jakbyś nie wiedział
mjsystem - 08-03-2013, 22:47
BUBU napisał/a: | Sławek, cytujemy tutaj wpadki z forum , jakbyś nie wiedział |
Nie ma regulaminu w temacie, więc pozwoliłem sobie
Bizi78 - 13-03-2013, 18:16
Cytat: |
czesc mam pytanie ten czyjnik co sie wkreca obok prZepustnicy to obojetnie ile sie go wkreci ? czy wkrecic az do konca ? bo niewiem ?bo mam czasem taki problem zeobroty mi sie zacinaja raz skacza a nieraz moge tylkko do 2000 tys gazu dodac bo dalej go jakos dusi i niechce zgasze go nieraz to wraca do normy nieraz...czego to wina ? to jest czujnik chyba co idzie do niego linka gazu przy przepustnicy |
JCH - 23-03-2013, 18:30
Cytat: | jakich będę potrzebował do tego nażędzi ? | Przydatny może okazać się słownik ortograficzny
PS. W kórniku przyda się również
mjsystem - 26-03-2013, 17:50
Witam dałem mego Lancera do naprawy lakierniczej tylnich boków z powodu wypiaskowania na OC do PGD Katowice Rozdzieńskiego 52a
Tom sie dowiedział lakier (tu było piiiiip) do przednich drzwi polerka (przypalili powłoke ) uszczelke na ramce drzwi przerwal ( twierdza ze mają zdjencia ze była przecięta Ps . zdjęć brak gdzieś się zawieruszyły ) elementy które wykręcali juz nie założyli w to samo miejsce ślady po starych mocowaniach , folie zabespieczające dali tylko 1 część wmawiając że tak ma być mało tego tą którą przyklejili dali lewą na prawy bok a prawą na lewy bok żenada !!!!!!!!!
Dałem do poprawki aż się boj
Znacie Toma???
Na resztę brak słów
sveno - 30-03-2013, 10:46
wiem, że nie z forum, ale koleś zasługuje na jakąś nagrodę:
Cytat: | Przedmiotem mojej aukcji jest piękny Mitsubishi Galant Sport Edition z naj bogatszym wyposażeniem oraz wspaniałym i niezawodnym silnikiem 2,5 v6 z sekwencyjna instalacja gazowa która pozwala na ekonomiczna jazde (12l max na 100km).Auto z tym silnikiem spisuje sie rewelacyjnie, jazda nim to czysta przyjemność(kto szuka takiego auta, wie o czym mówie Galant pali bez zarzutu, piękny dzwiek silnika.
Zawieszenie sportowe (czerwone sprężyny) Lakier zadbany, bez wgnieć rys czy obtarć jedynym mankamentem jest odprysk lakieru na przednim zderzaku efekt nieodśnieżonych parkingów. W połączeniu z 16' calowymi alufelgami bardzo ładnie się prezentuje. Środek czysty i zadbany Skurzana tapicerka ; żadnych plam, pęknieć (od strony kierowcy tylko slady urzytkowania) . Właściciel niepalący... Samochód przygotowałem do jazdy dla siebie , ponieważ dostałem propozycje pracy za Granicą więc musze pilnie go sprzedać. Wymienione bardzo dóżo częsci:Rozrząd, Amortyzatory przud tył, Sprerzyny, Wachacze przud tył,i wiece innych... do Galanta dołożyłem 4.100zł za same częsci co potwierdzam Fakturami. Jak widać powyżej w auto zostało włożone mnóstwo pieniędzy i czasu. Technicznie nie wymaga żadnego nakładu finansowego, wszystko jest sprawne i w bardzo dobrym stanie.
Wyposażenie:
*abs
*manualna skrzynia biegów
*wspomaganie kierownicy
*centralny zamek
*tempomat
*komputer pokładowy
*klimatronic
*4xel.szyby
*el.lusterka
*el składane lusterka
*el. reg. świateł
*el. regulacja foteli
*piękna, skórzana tapicerka(jasna)
*podgrzewane fotele
*radio cd
*alufelgi 16"
*halogeny
*czujniki cofania
*i wiele innych... |
[ Dodano: 11-04-2013, 13:22 ]
Cytat: | rozszczelniła się chłodnica wody i z tond pytanie czy chłodnica z gala z mamualną skrzynią będzie pasować do automata | a z kont on to wzion?
JCH - 24-04-2013, 20:25
Cytat: | Nie ma opcji montarzu tłoków od dołu | A od góry opcja montarzu jest
Cytat: | Sama klima dobrze chłodzi ino hałasuje |
Scenka z "Daleko od szosy":
Matka Leszka: Byś już zgasił to światło. Nie rozumiem, co ty tam takiego widzisz ciekawego.
Leszek: Zaraz, zaraz. Jeszcze kawałek.
Matka Leszka: Ino czytasz i czytasz.
Leszek: Mówiłem mamie, że się nie mówi „ino”.
Matka Leszka: Ino jak?
Leszek: Ino „tylko”. Yyy, tylko „tylko”.
Yoshiko - 10-05-2013, 00:24
Cytat: | coś się z tym robi, ale nigdy tego nie robiłem i nie wiem jak to zrobić bo nie chce iść |
mkm - 11-05-2013, 10:13
Całość
Cytat: | witam mam pytanko otoz w tylnim kole urwalem szpilke i chodzimi o wymiane czy sam dam rade bo tam czeba chyba zdjac calom piaste bo niema mozliwosci dojscia czy jest potrzebny jakis sciogac do tego czy wystarczy tylko odkrecic nakretke srodkowa i zejdzie mi cala cari 96r 1.6 z tylu posiadam tarcze |
JCH - 11-05-2013, 10:20
mkm napisał/a: |
Cytat: | .... tylko odkrecic nakretke srodkowa i zejdzie mi cala cari 96r 1.6 z tylu posiadam tarcze |
| Zejdzie mu cała Cari z tyłu. Niech mu zejdzie, byle nie schodziła z tego świata
sveno - 11-05-2013, 19:09
czeba mu było odpisać, żeby jeździł na czech, tylko niech mocniej dokrenci
[ Dodano: 12-05-2013, 14:55 ]
Cytat: | u niego cenę kopułki mam taką samą zamiennik (org.250) ale palec i ta cena jakaś dziwne ja palec kupiłem za 100 z groszem u mnie w sklepie 200 ponad ale ta cena morze to jakaś pomyłka |
Bizi78 - 13-05-2013, 18:01
JCH - 20-05-2013, 17:43
Cytat: | Jak wiemy, troche ciężej do Galanta kupywać części, więc gdzie kupywać części do galanta ? | Panie Premierze, gdzie kupywać te części do Galanta, no gdzie
mkm - 20-07-2013, 20:00
Cytat: | olej syntetyczny jest dużo zadrży od mineralnego |
Dużo tego syntetycznego, ale i tak jak zadrży od tego minerału...
JCH - 27-07-2013, 15:56
Cytat: | ja mam zestaw podpinany do wętyla koła samochodu | Ja też mam - pąpka się nazywa
|
|
|