Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
BeNeK - 06-01-2012, 15:06
podziękował !
Rafal_Szczecin - 05-02-2012, 11:59
mialem pisac juz jakis czas temu, lecz ciagle wypadalo mi z glowy
gratulacje za artykul w GT , szkoda tylko, ze nie okladka, lub jakis wiekszy material .
pinkna ta bestia
stary alfer - 05-02-2012, 12:09
Rafal_Szczecin napisał/a: | gratulacje za artykul w GT |
Skany, skany, skany.
Albo Ty Adrian skany, skany, skany
Kleju - 05-02-2012, 12:53
Hehe dzięki, ale z tym jest dziwna akcja Bo ja się nie zgłaszałem... Kiedyś napisał do mnie redaktor gt że chcieli by zrobić artykuł o moim aucie. I, że mam im podesłać jakieś foty poglądowe i link do forum gdzie samochód jest opisany. A to było w tamtym roku, chyba w kwietniu. Temat ucichł, a tutaj nagle macieekg z CM napisał że colt jest w gt Jakaś reklama jest Szkoda że tyle baboli w mini artykule
http://img814.imageshack.us/img814/1559/gt0002.jpg
stary alfer - 05-02-2012, 13:03
łeee, 3 zdania
A do tego bez pytania o zgodę ołnera. Skandal! Dziennikarze schodzą na psy!
mkm - 05-02-2012, 13:05
Kleju napisał/a: | Szkoda że tyle baboli w mini artykule |
Jakaś porażka.
Kto to pisał? Ja rozumiem, że mini tekst itp. ale odrobinę dokładności chyba się w tym fachu wymaga.
Niestety zalew amatorszcyzny zaczyna powalać i tak jak w/w pismo nigdy nie było górolotne to w tym przypadku przeszli samych siebie
Dno.
Szkoda, że trafiło na Twój samochód...
Kleju - 05-02-2012, 13:05
Cytat: | ...A do tego bez pytania o zgodę ołnera... |
Jak to mówią na dwoje babka wróżyła, jeśli sam im wysłałem zdjęcia, to tak jakbym się zgodził...
Dziwne jest tylko to, że w ogóle się nie odezwali, nic kompletnie, takbym im napisał lepszy artykuł
BeNeK - 05-02-2012, 13:29
Wielkie gratki ! Też miałem już dawno pisać ale tak samo wypadało mi z głowy !
I fakt szkoda że tak mały artykuł ... O Twoim Cyborgu to można było by napisać gruby artykuł !
stary alfer - 19-04-2012, 22:49
Tymczasem w Opolu...
macia - 20-04-2012, 21:37
Łosap???
krzychu - 24-04-2012, 20:21
Przeglądałem sporo stron, ale chyba po 40 mnie zmęczyło. Zrobiłeś z tym climatronikiem czy nie? Tam są jakieś czujniki temperatury? A panel jest samodzielny czy wszystko jest wpięte co ECU i dopiero ECU steruje klimą i nawiewami?
Te Advany dalej się dobrze spisują? Głośne są?
Kleju - 24-04-2012, 23:27
stary alfer napisał/a: | Tymczasem w Opolu... |
hyhy nic nowego Samochód jeździ raz na tydzień/dwa tygodnie Póki co nic się nie zmieniło od poprzedniego sezonu... Brak czasu, brak ładnej pogody, remonty w domu itd
Ale na weekend majowy będzie jakiś większy up, chyba
No dobra, coś zrobiłem Przykleiłem znaczek 3-diamentów na maske
I chodzi za mną, aby wywalić ambery o tak jak było kiedyś:
Mam jeszcze troche przy nim roboty, czysto mechanicznej (przepustnica, listwa paliwa, chłodnica wspomagania, strojenie, malowanie pokrywy zaworów itp. itd.).
Cytat: | Przeglądałem sporo stron, ale chyba po 40 mnie zmęczyło |
Sorry
krzychu napisał/a: | Zrobiłeś z tym climatronikiem czy nie? Tam są jakieś czujniki temperatury? |
climatronic został z nazwy, to znaczy całe sterowanie elektryczne przerobiłem (elektryczne ustawianie nagrzewnicy, nadmuchów, temp itd). Ale nie montowałem ani chłodnicy, ani sprężarki. krzychu napisał/a: | Tam są jakieś czujniki temperatury? |
Są dwa, jeden na/przy panelu, drugi w nagrzewnicy.
krzychu napisał/a: | A panel jest samodzielny czy wszystko jest wpięte co ECU i dopiero ECU steruje klimą i nawiewami? |
Wszystko jest wpięte w oryginalną wiązke auta, czyli cyborga. Ale ta wiązka co idzie do panelu też ma słuszną ilość kabli Więc marne szanse że jak dostanie się sam panel, uda się zrobić elektrycznie sterowanie nawiewami itd.
krzychu napisał/a: | Te Advany dalej się dobrze spisują? Głośne są? |
Lepszych opon nie miałem W tamtym roku kupiłem też federale 595rs-r, ale różnica jest na korzyść advan'ów. Dlatego w tym sezonie na przodzie znowu zagościły ad08 a na tył poszły federal.
Czy są głośne? Nie umiem odpowiedzieć, gdyż te opony mają spełniać inną role
krzychu - 25-04-2012, 07:34
Kleju napisał/a: |
Czy są głośne? Nie umiem odpowiedzieć, gdyż te opony mają spełniać inną role |
Domyślam się, ale jak sypiesz 140 autostradą (pewnie kiedyś jechałeś) to wszystko szumi i dudni czy bardziej słychać silnik? A żywotność tych opon jaka jest? Liczysz w setkach czy tysiącach km?
Kleju napisał/a: | Wszystko jest wpięte w oryginalną wiązke auta, czyli cyborga. Ale ta wiązka co idzie do panelu też ma słuszną ilość kabli Więc marne szanse że jak dostanie się sam panel, uda się zrobić elektrycznie sterowanie nawiewami itd. |
Czyli najprościej jak gdzieś potem znalazłem inny wątek wziąć wszystko z cari lub gala (silnik, ecu i całego climatronika)?
wyderka - 25-04-2012, 09:01
Kleju napisał/a: | Mam jeszcze troche przy nim roboty |
z chęcią Ci pomogę
mystek - 25-04-2012, 09:56
#Krzychu - mnie się zdaje, że Kleju liczy przebieg tych Advanów w ilości.... okrążeń na track dayu . W dodatku napisał, że auto wyjeżdża raz na tydzień/dwa, więc domyśl się, że Cyborg to auto weekendowe do wiadomych celów .
|
|
|