To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

BeNeK - 06-01-2012, 15:06

Kleju napisał/a:
Cytat:
Kleju gdzie kupowałeś te farbki i jaka firma ? Bo też chce pomalować sobie kierunki i zrobić home made amber

http://www.plastyczny-skl...OMARNCZOWA.html

podziękował !

Rafal_Szczecin - 05-02-2012, 11:59

mialem pisac juz jakis czas temu, lecz ciagle wypadalo mi z glowy

gratulacje za artykul w GT , szkoda tylko, ze nie okladka, lub jakis wiekszy material .
pinkna ta bestia :salute:

stary alfer - 05-02-2012, 12:09

Rafal_Szczecin napisał/a:
gratulacje za artykul w GT

Skany, skany, skany.

Albo Ty Adrian skany, skany, skany ;)

Kleju - 05-02-2012, 12:53

Hehe dzięki, ale z tym jest dziwna akcja :D Bo ja się nie zgłaszałem... Kiedyś napisał do mnie redaktor gt że chcieli by zrobić artykuł o moim aucie. I, że mam im podesłać jakieś foty poglądowe i link do forum gdzie samochód jest opisany. A to było w tamtym roku, chyba w kwietniu. Temat ucichł, a tutaj nagle macieekg z CM napisał że colt jest w gt :lol: Jakaś reklama jest ;) Szkoda że tyle baboli w mini artykule :lol:

http://img814.imageshack.us/img814/1559/gt0002.jpg

stary alfer - 05-02-2012, 13:03

łeee, 3 zdania :P

;)

A do tego bez pytania o zgodę ołnera. Skandal! Dziennikarze schodzą na psy! :P

mkm - 05-02-2012, 13:05

Kleju napisał/a:
Szkoda że tyle baboli w mini artykule :lol:

Jakaś porażka.
Kto to pisał? Ja rozumiem, że mini tekst itp. ale odrobinę dokładności chyba się w tym fachu wymaga.
Niestety zalew amatorszcyzny zaczyna powalać i tak jak w/w pismo nigdy nie było górolotne to w tym przypadku przeszli samych siebie :roll:
Dno.
Szkoda, że trafiło na Twój samochód...

Kleju - 05-02-2012, 13:05

Cytat:
...A do tego bez pytania o zgodę ołnera...

Jak to mówią na dwoje babka wróżyła, jeśli sam im wysłałem zdjęcia, to tak jakbym się zgodził...
Dziwne jest tylko to, że w ogóle się nie odezwali, nic kompletnie, takbym im napisał lepszy artykuł :lol:

BeNeK - 05-02-2012, 13:29

Wielkie gratki ! Też miałem już dawno pisać ale tak samo wypadało mi z głowy !
I fakt szkoda że tak mały artykuł ... O Twoim Cyborgu to można było by napisać gruby artykuł !

stary alfer - 19-04-2012, 22:49

Tymczasem w Opolu...
macia - 20-04-2012, 21:37

Łosap???
krzychu - 24-04-2012, 20:21

Przeglądałem sporo stron, ale chyba po 40 mnie zmęczyło. Zrobiłeś z tym climatronikiem czy nie? Tam są jakieś czujniki temperatury? A panel jest samodzielny czy wszystko jest wpięte co ECU i dopiero ECU steruje klimą i nawiewami?

Te Advany dalej się dobrze spisują? Głośne są?

Kleju - 24-04-2012, 23:27

stary alfer napisał/a:
Tymczasem w Opolu...

Cytat:
Łosap???

hyhy nic nowego ;) Samochód jeździ raz na tydzień/dwa tygodnie :mrgreen: Póki co nic się nie zmieniło od poprzedniego sezonu... Brak czasu, brak ładnej pogody, remonty w domu itd :roll:

Ale na weekend majowy będzie jakiś większy up, chyba ;)

No dobra, coś zrobiłem :D Przykleiłem znaczek 3-diamentów na maske :mrgreen:

I chodzi za mną, aby wywalić ambery :idea: o tak jak było kiedyś:

Mam jeszcze troche przy nim roboty, czysto mechanicznej (przepustnica, listwa paliwa, chłodnica wspomagania, strojenie, malowanie pokrywy zaworów itp. itd.).

Cytat:
Przeglądałem sporo stron, ale chyba po 40 mnie zmęczyło

Sorry :( :mrgreen: :D

krzychu napisał/a:
Zrobiłeś z tym climatronikiem czy nie? Tam są jakieś czujniki temperatury?

climatronic został z nazwy, to znaczy całe sterowanie elektryczne przerobiłem (elektryczne ustawianie nagrzewnicy, nadmuchów, temp itd). Ale nie montowałem ani chłodnicy, ani sprężarki.
krzychu napisał/a:
Tam są jakieś czujniki temperatury?

Są dwa, jeden na/przy panelu, drugi w nagrzewnicy.

krzychu napisał/a:
A panel jest samodzielny czy wszystko jest wpięte co ECU i dopiero ECU steruje klimą i nawiewami?

Wszystko jest wpięte w oryginalną wiązke auta, czyli cyborga. Ale ta wiązka co idzie do panelu też ma słuszną ilość kabli :D Więc marne szanse że jak dostanie się sam panel, uda się zrobić elektrycznie sterowanie nawiewami itd.

krzychu napisał/a:
Te Advany dalej się dobrze spisują? Głośne są?

Lepszych opon nie miałem :) W tamtym roku kupiłem też federale 595rs-r, ale różnica jest na korzyść advan'ów. Dlatego w tym sezonie na przodzie znowu zagościły ad08 a na tył poszły federal.
Czy są głośne? Nie umiem odpowiedzieć, gdyż te opony mają spełniać inną role ;)

krzychu - 25-04-2012, 07:34

Kleju napisał/a:

Czy są głośne? Nie umiem odpowiedzieć, gdyż te opony mają spełniać inną role ;)

Domyślam się, ale jak sypiesz 140 autostradą (pewnie kiedyś jechałeś) to wszystko szumi i dudni czy bardziej słychać silnik? A żywotność tych opon jaka jest? Liczysz w setkach czy tysiącach km?

Kleju napisał/a:
Wszystko jest wpięte w oryginalną wiązke auta, czyli cyborga. Ale ta wiązka co idzie do panelu też ma słuszną ilość kabli :D Więc marne szanse że jak dostanie się sam panel, uda się zrobić elektrycznie sterowanie nawiewami itd.

Czyli najprościej jak gdzieś potem znalazłem inny wątek wziąć wszystko z cari lub gala (silnik, ecu i całego climatronika)?

wyderka - 25-04-2012, 09:01

Kleju napisał/a:
Mam jeszcze troche przy nim roboty

z chęcią Ci pomogę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mystek - 25-04-2012, 09:56

#Krzychu - mnie się zdaje, że Kleju liczy przebieg tych Advanów w ilości.... okrążeń na track dayu ;) . W dodatku napisał, że auto wyjeżdża raz na tydzień/dwa, więc domyśl się, że Cyborg to auto weekendowe do wiadomych celów :) .