To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 07-05-2010, 16:28

Grzesq napisał/a:
Spoko możemy się dogadać zawsze wyjdą taniej koszty przesyłki w 2 strony, ja chce im przesłać samego ROFa, bez panela, kabli itd... tylko nie wiem jaka forma i przez jaką firmę będzie najbardziej opłacalna...

próbuj zrobić to na ich koszt
Muszą podać dokładny adres,firmę kurierską z którą mają podpisaną umowę i numer tej umowy.Mając te dane można wysłać na ich koszt.Podejrzewam że będą się bronili rękoma i nogami.

[ Dodano: 07-05-2010, 16:34 ]
jan2362 napisał/a:
Wczoraj zamówiłem 2 zestawy w Ipmarcie, trochę drożej, ale mam nadzieję że z win CE 5.0. Dam znać jak przyjdą i kto wie czy nie będę prosił o pomoc przy montażu.

Płaciłem przelewem na konto w banku w W-wie, teraz mają taką opcję
Zamówiłem także kamerki do cofania

kolego teraz zrób tak żebyś zapłacił jak najmniej odprawy,najlepiej sam SAD + ewentualnie koszty obsługi DHL / łącznie około 270,00 PLN /

mitsu00 - 07-05-2010, 20:00

Pe.te napisał/a:
Tak, testowałem, na chińczyku działa najnowsza wersja iGO, tzn. 8.3.4.117940
Na tej wersji działa też najnowsza skórka Gurjon'a, tzn. 6.16p_da (www.gurjon.com)

Nie wiem, czym dokładnie ta wersja iGO różni się od 8.3.2 poza tym, że na "starej" nie działa nowy Gurjon.

Przesiadłem się też testowo z TeleAtlasa na mapy Navteq, które również mają asystenta pasa ruchu.
Zresztą za pomocą skórki Gurjon można przełączać się pomiędzy mapami bezpośrednio z poziomu iGO...

Też wlaśnie zassałem najnowszą wersję IGO 8.3.4.117940. Interfejs jest dokładniejszy, lepszy graficznie z pełna obsługą w języku polskim. Wersja 8.3.2..... miala błąd w menu polskim w opcji Pomoc. Jak na razie działa bez zarzutu.

tomko - 07-05-2010, 21:07

mitsu moglbys podzielic sie plikiem sys.txt , mam problemy z poprawnym dzialaniem nowej wersji IGO, wgralem Twoj plik ze starej wersji i poszlo ale nie wyznacza np. trasy, liczy, liczy, liczy i nic, nie mam tez glosu pomimo 3 zainstalowanych.

Potwierdzam, interfejs w nowej wersji jest mniodzio :D

mitsu00 - 07-05-2010, 21:55

tomko napisał/a:
mitsu moglbys podzielic sie plikiem sys.txt , mam problemy z poprawnym dzialaniem nowej wersji IGO, wgralem Twoj plik ze starej wersji i poszlo ale nie wyznacza np. trasy, liczy, liczy, liczy i nic, nie mam tez glosu pomimo 3 zainstalowanych.

Potwierdzam, interfejs w nowej wersji jest mniodzio :D

sys.txt będzie taki sam jak w starej wersji. Podmień też plik branding.zip i wgraj nowe mapy dedykowane do wersji 8.3.4.... Wtedy będzie dzialać jak trzeba :D

Anonymous - 08-05-2010, 08:59

iGO ma naprawdę duże możliwości personalizacji.
Można tam nawrzucać mnóstwo informacji... ostatnio chyba przesadziłem :P bo wrzuciłem sobie ostrzeżenia o progach zwalniających... Mapa Warszawy jest dosłownie zasłonięta ikonami z progami :mrgreen: muszę to usunąć...

Swoją drogą mam od tygodnia wrzucony plik "wysokościowy" DEM (ten od Nasa, bo są też inne) - i jak na razie ani raz iGO się nie zawiesiło.
Choć w Wawie to niezbyt przydatne, bo tu płaaasko :P

Czy zauważyliście może, że ROF obcina obraz w poziomie? Widać to dobrze na skórce Gurjona, która ma ikony nawigacji (strzałek) bardzo blisko lewej krawędzi obrazu. Efekt jest taki, że jakieś 2-3 mm ikon jet ciachnięte. Podobnie jest z prawej strony - tam, gdzie przyciski menu.
Skorzystałem ze sprzętowej opcji ZOOM w ustawieniach ROF, ale tylko trochę pomogło... Wydaje mi się, że albo plastik obudowy nachodzi na brzegi ekranu, albo "data.zip" nie obsługuje dobrze rozdzielczości 800x480... choć próbowałem już na kilku różnych plikach data.zip - i na wszystkich mam ten sam efekt...

P.S.
Od 1 maja br. stacja RMF FM zaczęła oficjalnie nadawać sygnał TMC... szkoda, że ROF nie obsługuje TMC...

rezon - 08-05-2010, 10:31

Pe.te napisał/a:
Można tam nawrzucać mnóstwo informacji... ostatnio chyba przesadziłem bo wrzuciłem sobie ostrzeżenia o progach zwalniających... Mapa Warszawy jest dosłownie zasłonięta ikonami z progami muszę to usunąć...
AM też ma takie bajery. Też sobie kiedyś przypadkowo włączyłem :evil:
mitsu00 - 08-05-2010, 10:58

Z tym zmienianiem map w skórce 6.16 Gurjona, to jakaś dziwna sprawa jest u mnie. Niby mam menu zmiana map, ale skurczybyk widzi tylko 1 mapę nawet jeśli zainstalowane mam 3 (NVTQ, TA i Emapa)
Tomski - 08-05-2010, 18:47

Czy jest ktos z okolic Trójmiasta kto ma nawigacje z kamerką z Rofa,mam na nia chrapke ale chcialbym ja jezeli mozna zobaczyc na żywca.
13zbyszek13 - 09-05-2010, 10:42

mitsu00 napisał/a:
Też wlaśnie zassałem najnowszą wersję IGO 8.3.4.117940. Interfejs jest dokładniejszy, lepszy graficznie z pełna obsługą w języku polskim. Wersja 8.3.2..... miala błąd w menu polskim w opcji Pomoc. Jak na razie działa bez zarzutu

Podrzuć z kąd zassałeś

mitsu00 - 12-05-2010, 14:57

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Też wlaśnie zassałem najnowszą wersję IGO 8.3.4.117940. Interfejs jest dokładniejszy, lepszy graficznie z pełna obsługą w języku polskim. Wersja 8.3.2..... miala błąd w menu polskim w opcji Pomoc. Jak na razie działa bez zarzutu

Podrzuć z kąd zassałeś

Z Rapida. A wczoraj zassalem sobie TomTom-a i teraz mam 3 nawigacje na Chińczyku: IGO8, AM i TomTom :lol:
Jedna rzecz mnie tylko irytuje, mianowicie od niedawna rozłącza mi sie ustawienie AutoRun. Ustawiam na On, wychodzę z Menu SetUp i znowu widzę że system wraca na OFF :evil: Coś robię nie tak?

13zbyszek13 - 12-05-2010, 18:38

mitsu00 napisał/a:
Ustawiam na On, wychodzę z Menu SetUp i znowu widzę że system wraca na OFF Coś robię nie tak?
[quote="mitsu00"]

ustaw na On i wyłącz stacyjką prąd za chwilę włącz stacyjką prąd i będzie Ok.

Grzesq - 12-05-2010, 20:41

Mama pytanie : skąd macie pociągnięty prąd do wzmacniaczy anten TV u siebie ?
sylb - 12-05-2010, 21:38

behehehe

http://www.youtube.com/watch?v=2ljFfL-mL70

rezon - 13-05-2010, 18:01

Grzesq napisał/a:
skąd macie pociągnięty prąd do wzmacniaczy anten TV u siebie ?
zasilanie radia
13zbyszek13 - 13-05-2010, 22:52

rezon napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 18:01

Grzesq napisał/a:
skąd macie pociągnięty prąd do wzmacniaczy anten TV u siebie ?
zasilanie radia

z zasilania radia/chinczyka/