To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Aga - 20-10-2010, 14:22

łojezu!!!!
pogubiłam się już w tym! :shock:

a podobno z matmy prymusem byłam!

:mrgreen:

sieegurd - 20-10-2010, 14:38

...że ładnie słoneczko dziś świeci :) Nie za zimno, nie za ciepło - tak jak lubię :)
koszmarek - 20-10-2010, 16:15

że pochowaliśmy wujka.
że nie obyło się bez hieny i czarnej owcy naszej rodziny, której mało nie wyprowadzili (jak można być na pogrzebie własnego ojca i się z tego cieszyć?)
że dzwonił Pan Dyrektor i jutro bądź pojutrze mam ostatnie spotkanie przed rozpoczęciem pracy.
że jadę jutro kupić kurtkę.
że byłam w moim zusie po umowę. I zamiast umowy mam rachunki(bo księgowa jest idiotką) i kupiłam w tymże zusie torbę przepiękną na ramię! Skórkowa za 64zł(ma się te chody, nie? :P ).

I że straszliwie dużo mnie ominęło na forum :D dziś

robertdg - 20-10-2010, 16:31

Jakiś czas temu spotkałem na drodze, dość ciekawie wyglądające autko, było to Renault Megane III Coupe, ale co w nim było nadzwyczajnego, ano była to wersja RS, z tym, że w pięknym błekitnym metaliku, na kozackich, bodaj 19-sto calowych felach, całkiem fajnie wystylizowane, zdjęcia poglądowe z wystawy salonowej:

jako, że zaciekawilo mnie, co i jak tam dokładniej, zacząłem szperac po necie, no i jakoś niehcacy pomylilem znaczki w wyszukiwarce google, gdzie ku mojemu zdumeniu znalazłem, jeszcze piękniejszą Megane III RS z wystawy w Ginevrze, z tym, że nazwana Trophy w uzupełnieniu

Co Szanowne grono forumowiczów sądzi o tym autku :?:

sieegurd - 20-10-2010, 17:43

robertdg napisał/a:
Co Szanowne grono forumowiczów sądzi o tym autku :?:

Świetny wygląd, ale nie nasze drogi :D

Aga - 20-10-2010, 17:56

koszmarek napisał/a:

że dzwonił Pan Dyrektor i jutro bądź pojutrze mam ostatnie spotkanie przed rozpoczęciem pracy.

a miałaś zaczynać we wtorek.....
a może coś mi się zdawało...

koszmarek napisał/a:

że byłam w moim zusie po umowę. I zamiast umowy mam rachunki

nie rozumiem, jakie rachunki?
powinnaś dostać świadectwo pracy

koszmarek napisał/a:

i kupiłam w tymże zusie torbę przepiękną na ramię!

to w ZUSie torby sprzedają?? :shock:

robertdg - 20-10-2010, 18:15

sieegurd, no wiadomo RS Trophy, to trochę niebałdzo :D , ale RS to całkiem całkiem śię fajnie prezentował, o wiele lepien niz na tych zdjeciach, tymbardziej ze byl w takim smakowitym błekicie :D
Yoshiko - 20-10-2010, 18:17

Aga napisał/a:
koszmarek napisał/a:

że byłam w moim zusie po umowę. I zamiast umowy mam rachunki

nie rozumiem, jakie rachunki?
powinnaś dostać świadectwo pracy

pewnie się okazało że nasz koszmarek pracował na zlecenie :(

Aga napisał/a:
koszmarek napisał/a:

i kupiłam w tymże zusie torbę przepiękną na ramię!

to w ZUSie torby sprzedają?? :shock:

w moim mieście w ZUSie kurcze toreb nie ma - ale za to wisi kartka "zakaz handlu obnośnego " :twisted:

koszmarek - 20-10-2010, 19:10

Kochane moje, rzeczywiście to było zlecenie. Niestety, nie dostanę ANEKSU, tylko umowę poprawioną- nie do końca roku tylko 19 października tego roku. A rachunki comiesięcznej pensji. Świadectwa ni będzie :(

Aguś, miałam od poniedziałku zacząć, a do piątku dostarczyć plik wypełnionych formularzy :)

W zusie o handlu nie piszą(przynajmniej nie w tym Zusie). Żonka ochroniarza daje czasem kilka sztuk taniej dla pracowników zusu. Kto chce to kupuje :D Wpadłam w dobrym momencie. :twisted:

vendetta - 20-10-2010, 20:58

...że przesiadłam się na Seata, ale avatara na razie nie zamierzam zmieniać, bo Colcisław zostaje u nas :twisted:
jacek11 - 20-10-2010, 21:23

vendetta napisał/a:
...że przesiadłam się na Seata, ale avatara na razie nie zamierzam zmieniać, bo Colcisław zostaje u nas :twisted:

Ale czy to nie outek miał u Was zagościć?

vendetta - 20-10-2010, 21:30

jacek11 napisał/a:
Ale czy to nie outek miał u Was zagościć?

Outlander zagościł u taty, więc dla mnie przypadł Seat :D

jacek11 - 20-10-2010, 22:04

vendetta napisał/a:
Outlander zagościł u taty, więc dla mnie przypadł Seat :D

Zdrada!!!!! :wink: :)

Seichan - 20-10-2010, 22:07

koszmarek napisał/a:
Kochane moje, rzeczywiście to było zlecenie. Niestety, nie dostanę ANEKSU, tylko umowę poprawioną- nie do końca roku tylko 19 października tego roku. A rachunki comiesięcznej pensji. Świadectwa ni będzie :(

Poproś o zaświadczenie o wykonywaniu pracy na podstawie umowy zlecenia ze wskazaniem okresu i zakresu wykonywanych obowiązków. Może kiedyś do czegoś Ci się to przyda.
A jak coś to zawsze można składać do sądu pozew o ustalenie istnienia stosunku pracy :twisted: Wszystko zależy od konstrukcji umowy zlecenia ;)

wyderka - 20-10-2010, 22:38

że są to moje najgorsze urodziny jakie miałem......