To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

Hugo - 21-10-2013, 21:15

m6riano napisał/a:
Jest za 180.....hehehe
:mrgreen:
MKV napisał/a:
A on będzie pasował do klapy od Galanta? Niczym się je różni na gorze?
Szczerze, nie wiem. Nie pomyślałem o tym.
MKV - 24-10-2013, 00:03

Derpin napisał/a:
Maciek nagraj jak teraz gra ten wydech :)

Nagrałem - brzmi tak - cichutko i dyskretnie ale podczas jazdy dźwięk jest dużo przyjemniejszy niż na seryjnym i nie ryczy w trasie :)

http://www.youtube.com/watch?v=vzmrLRCeypE

Anonymous - 24-10-2013, 00:20

na zimnym mi tak auto katuje [-X ;) ;)

ładnie brzmi i ładnie wygląda nawet pod tym kątem :) zrób foto w dzień :)

MKV - 24-10-2013, 02:45

Derpin napisał/a:
na zimnym mi tak auto [-X ;) ;)

ładnie brzmi i ładnie wygląda nawet pod tym kątem :) zrób foto w dzień :)

Ja na zimnym bym katował? No wiesz! W pełni rozgrzany był oczywiście :-)

robertdg - 24-10-2013, 08:35

Chyba Ci popychacze przygrywają przy odpaleniu i chwile po, wydaje mi się, że kiedyś pisałeś o ich wymianie, czy się myle ;-) :?:

Fajne brum brum, ale pod obciążeniem napewno lepszy efekt

Owczar - 24-10-2013, 10:06

Dość mocno słychać te popychacze. Jeśli w dodatku na ciepłym to już nie jest dobrze.

Jaki olej masz zalany?

MKV - 24-10-2013, 12:06

Owczar napisał/a:
Dość mocno słychać te popychacze. Jeśli w dodatku na ciepłym to już nie jest dobrze.

Jaki olej masz zalany?

A na żywo nic nie słychać własnie ani na zimno ani na ciepło więc nie wiem skąd tutaj ten dźwięk.

Owczar - 24-10-2013, 12:32

Może w środku słabo słyszysz, ale to na 99% popychacze, bo potem cichną.
MKV - 24-10-2013, 15:28

Owczar napisał/a:
Może w środku słabo słyszysz, ale to na 99% popychacze, bo potem cichną.

Może po odpaleniu potrzeba kilku sekund żeby w nich odpowiednie ciśnienie oleju się pojawiło?
Silnik był w pełni rozgrzany bo kilka sekund wcześniej przejechałem okł 20 kilometrów.

Owczar - 24-10-2013, 15:32

Kiedy wszystko jest ok to na ciepłym silniku nie powinny stukać. U mnie się odzywaly na oleju valvo vr1.
MKV - 24-10-2013, 15:46

Owczar napisał/a:
Kiedy wszystko jest ok to na ciepłym silniku nie powinny stukać. U mnie się odzywaly na oleju valvo vr1.

Ja mam Motula 300V 5W40

MKV - 24-11-2013, 22:47

Dziś zmieniałem koła z letnich na zimowe. Pomyślałem, że dobrze by było przełożyć prawe na lewo i tył na przód i tak też zrobiłem. W momencie przykręcania trzeciego koła kapnąłem się, że zimówki w przeciwieństwie do letnich nie sa asymetryczne tylko kierunkowe i że całych kół nie mogę sobie przełożyć lewo/prawo ot tak po prostu i musiałem całą zabawę zaczynać od początku. Zdolny jestem - wiem :rolleyes:

"Makumby" poszły na zimowy urlop - teraz "Hulki" trochę popracują przez najbliższe kilka miesięcy ;)
Dodatkowo kupiłem sobie przy okazji te nowe żarówki Philipsa Color Vision zielone i faktycznie widać zieloną poświatę pod pewnymi kątami ale nie tak jak to widać na ich filmie reklamowym ;)

MKV - 29-11-2013, 13:19

Wczoraj Misiek dostał fajną stację multimedialną GMS 6311 Smart z możliwością odtwarzania plików FLAC, nawigacją, zestawem głośnomówiącym z czytaniem kontaktów z telefonu (działa nawet z Sony Xperia Z1 :) ) oraz kamerą cofania :)

Marcino - 29-11-2013, 14:39

MKV napisał/a:
Wczoraj Misiek dostał fajną stację multimedialną GMS 6311 Smart z możliwością odtwarzania plików FLAC, nawigacją, zestawem głośnomówiącym z czytaniem kontaktów z telefonu (działa nawet z Sony Xperia Z1 :) ) oraz kamerą cofania :)

Obrazek

LUBIĘ TO!!!

Hugo - 29-11-2013, 14:41

Jaki koszt tego radia?