Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT II
offca - 15-07-2012, 14:19
Yoshi, ale to nawet nie były kałuże Tylko po bokach drogi stała woda po prostu i to wszystko aż wylewało się na chodniki. Szczecińską po prostu rzeka płynęła. A różnica jest taka, że od deszczu miałam mokrą kurtkę, a od samochodów jeszcze spodnie
[ Dodano: 15-07-2012, 17:07 ]
Nawet jeden numer pamiętam, tzn. nie jestem pewna czy 2 cyfr nie przestawiłam, ale to do sprawdzenia A straż miejska to w sobotę nie pracuje, czy jak? Bo dzwoniłam do nich (numer mam) i nikt nie odbierał
Marcelinho - 15-07-2012, 17:54 Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt 22.07 melduję się w Szczecinie.A dokładnie,Podjuchy.
Yoshiko - 15-07-2012, 20:22
| JacekeR napisał/a: | | Zawsze też można spisać takiego gościa i podać na policję |
z tym to akurat mam same złe doświadczenia
w zasadzie każde zdarzenie kończyło się umorzeniem
nawet teraz dostałam korespondencję z policji za zeszłoroczną akcję na ścieżce rowerowej
i co ??
i lipa
"przeprowadzone czynności wyjaśniające w sprawie nie dostarczyły podstaw do skierowania wniosku o ukaranie - brak danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnionego czynu" stara śpiewka
pozostał ślad na kolanie i strach jazdy na każdej ścieżce i nie wierzę w pierwszeństwo tam gdzie je przepisowo mam
szuwar - 15-07-2012, 21:15
Jeżeli chodzi o sprawę ochlapania itp, to należy spojrzeć również w drugą stronę, drogi i odpływy mamy jakie mamy, jeżeli na jezdni jest rozlewisko i nie zawsze da sie wyhamować ? ominąć każdą kałużę ? nie zakładajmy, że każdy umyślnie celuje w wodę aby zrobić psikusa pieszym, ....
offca - 15-07-2012, 21:56
| szuwar napisał/a: | | Jeżeli chodzi o sprawę ochlapania itp, to należy spojrzeć również w drugą stronę, drogi i odpływy mamy jakie mamy, jeżeli na jezdni jest rozlewisko i nie zawsze da sie wyhamować ? ominąć każdą kałużę ? nie zakładajmy, że każdy umyślnie celuje w wodę aby zrobić psikusa pieszym, .... |
Tylko dlaczego jedni mogą jechać normalnie, a inni jadą rozpędzeni robiąc fontannę na ponad 2 metry?
No i jeszcze jedna kwestia co do wielkości rozlewiska. To ono było na długości kilkuset metrów Nie trzeba kałuży omijać, jeśli to można było nazwać kałużą. Wystarczyło zwolnić. Dodam, że zalany był cały zewnętrzny pas, więc każdy kto nim jechał, wjeżdżał w wodę. I jakbyś szedł pół drogi do domu cały mokry, z chlupiącymi butami to też byś inaczej mówił
Jak jedziesz samochodem w taką ulewę, widzisz, że wody na ulicy jest po kostki, a chodnik jest obok, to postaw się w sytuacji pieszego i zadaj sobie pytanie, czy ty też chciałbyś zostać oblany wodą?
[ Dodano: 15-07-2012, 22:58 ]
Yoshiko, u Ciebie to już przegięcie grube. To co, masz jeździć z kamerą na rowerze, żeby było nagranie całego zdarzenia jako dowód?
Yoshiko - 15-07-2012, 23:18
| offca napisał/a: | | Yoshiko, u Ciebie to już przegięcie grube. To co, masz jeździć z kamerą na rowerze, żeby było nagranie całego zdarzenia jako dowód? |
najlepszy zgon na miejscu i 100 świadków
| Cytat: | Jak jedziesz samochodem w taką ulewę, widzisz, że wody na ulicy jest po kostki, a chodnik jest obok, to postaw się w sytuacji pieszego i zadaj sobie pytanie, czy ty też chciałbyś zostać oblany wodą? |
kochana musisz koniecznie zostać kierowczynią
jak to mówią punkt widzenia zmienia się ... bla bla bla
ale to jednak święta prawda
a tak z innej beczki - widzieliście to
| Forest napisał/a: | | 14,07,2012 Łódzkie, Spot pod IKEA, 49 Maniaków |
szuwar - 16-07-2012, 07:39
Yoshiko, nie bronię kierowców tylko jak rozważamy kwestię należy podać kontr punkt widzenia. Absolutnie nie jestem za chlapanie wszystkich bo ja jestem w środku, ale zawsze widząc samochód i kałużę sam się zatrzymuje jako pieszy aby zminimalizować szansę zdobycia darmowego prysznica
tyle o kwestii jazdy bo to temat jak ten czy ładniejszy jest sedan czy htb
Dzień dobry MISIAKI
Yoshiko - 16-07-2012, 09:05
| szuwar napisał/a: | | Yoshiko, nie bronię kierowców |
ja nie bronię ani kierowców ani pieszych
po prostu: pieszy myśli sobie - ale matoł, kierowca - mam dość jeżdżenia po tych koleinach z wodą a zarząd dróg - no fajnie że w tym roku zaoszczędziliśmy na łataniu dziur i tyle
a tak po za tym to też dzień dobry szuwarku
widzę że my tu dziś wartę trzymamy
a reszta MM-ków to gdzie się podziała
wstawać z wyrek dnia szkoda
JacekeR - 16-07-2012, 09:10
Dzień dobry , melduje się na posterunku
Yoshiko - 16-07-2012, 09:14
| JacekeR napisał/a: | melduje się na posterunku |
jakim posterunku - urlop przecież
JacekeR - 16-07-2012, 13:09
Na posterunku urlopowym może być na działce.
Yoshiko - 16-07-2012, 13:28
| JacekeR napisał/a: | Na posterunku urlopowym może być na działce. |
i fajnie
a my wróciliśmy z rowerków - masakra jaki wiatr - teraz trzeba by się za coś wziąć
najlepiej za psa i na spacer
xylen - 16-07-2012, 13:37
Dzień dobry.....A ja od rana jeżdżę po mieście, odwiedziłem chyba wszystkie lombardy, w ub. tyg podczas mojej i dzieci nieobecności w domu złodzieje zwinęli z domu laptopa i aparat, w biały dzień weszli przez ogród/taras , żona akurat była na strychu a dziadek w swoim pokoju...wiec jestem zaj , nienawidzę złodziejstwa!!!! a jak widzę że pod makro ktoś od tych s...kupuje kradzione rzeczy to krew mnie zalewa....
nie wiecie przypadkiem który lombard/komis w Szczecinie jest "ulubiony" przez takich złodziejaszków?
Policja zanim podejmie działania to sprzęt dawno trafi w czyjeś ręce...
Laptop był dziecka więc od soboty zalewa się łzami....
mieszkanie jest ubezpieczone ale weszli przez otwarte drzwi tarasowe wiec ubezpieczyciel nic nie wypłaci ..i tak to się niefortunnie zaczął tydzień....
Seichan - 16-07-2012, 15:46
Dzień dobry
| xylen napisał/a: | | w ub. tyg podczas mojej i dzieci nieobecności w domu złodzieje zwinęli z domu laptopa i aparat, w biały dzień weszli przez ogród/taras , żona akurat była na strychu a dziadek w swoim pokoju... |
O żesz
Współczuję. Trudno chyba będzie odzyskać skradziony sprzęt...
JacekeR - 16-07-2012, 17:15
xylen tak czy inaczej zgłoś na policję i koniecznie zanieś ze sobą kwity od skradzionego sprzętu. może jak nie wcześniej to później sprzęt wypłynie , sprawdzaj po allegro i inne ogłoszenia.
|
|
|