Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT
Fragu - 07-02-2015, 19:29
mjsystem, wróciłem w zeszły piątek
Fragu - 12-02-2015, 12:55
Ok, szykuje się większa robota w Galancie, na koniec przyszłego tygodnia zaczynam działać.
Zrobione będzie:
- kompletny rozrząd na pasku SUN z pompą wody, ale bez napinacza hydraulicznego - ostatnio zakładałem oryginał wiec zostanie sprawdzony.
- termostat + płyn chłodniczy
- olej Mobil ESP 5w30 + filt Mann
- świece zapłonowe Beru Ultra
- uszczelnienie silnika bo ma nadpotliwość od pewnego czasu
- przeguby wewnętrzne, zamienniki z AllParts
- wymiana osłony amortyzatora prawy przód
- wahacz prawy prosty CTR (Yamato wytrzymał rok i jakieś 40tys km, poszła tuleja przy amorku)
- cukierki bananów, obie tuleje zdechły (wahacze oryginały jeszcze)
- zbieżność
- montaż UKP
Torp12 - 12-02-2015, 13:51
Fragu napisał/a: |
- cukierki bananów, obie tuleje zdechły (wahacze oryginały jeszcze)
|
I co kupiłeś? Bo ja kupiłem te cukierki z allpartsa kiedyś to wytrzymały pół roku czyli ~5tyś km:] Dopiero poliuretan załatwił sprawe :]
mjsystem - 12-02-2015, 13:54
Fragu napisał/a: | przeguby wewnętrzne, zamienniki z AllParts |
Jaka cena, jak trwałość?
Fragu - 12-02-2015, 14:01
Torp12, dobrze, że piszesz...jeszcze zamówienia nie puściłem. Hmm jeszcze gdzieś chyba widziałem cukierki oyodo, chyba ruvilla i w IC są yamato....więc jak nie znajde tych ruvilla to kupie yamato. Jak zdechną to wymienie całe wahacze.
EDIT: widzę w Olkuszu czerwona tuleja 90zł/szt. To chyba będzie najlepszy wybór.
mjsystem, cena ok 180zł sztuka, jaka jakość to nie mam pojecia. Pan Mateusz "poleca bez wyrzutów sumienia". Jakby co gwarancja jest 12 miesięcy. Wezme od mechaniora papier na montaz i zobaczymy
mjsystem - 12-02-2015, 16:38
Fragu napisał/a: | mjsystem, cena ok 180zł sztuka, jaka jakość to nie mam pojecia. Pan Mateusz "poleca bez wyrzutów sumienia". Jakby co gwarancja jest 12 miesięcy. Wezme od mechaniora papier na montaz i zobaczymy |
Pytam, bo regeneracja orginału to ok 600zł...
Hugo - 12-02-2015, 21:32
Fragu napisał/a: | - przeguby wewnętrzne, zamienniki z AllParts | Koniecznie daj znać jakie efekty.
Fragu - 19-02-2015, 20:22
Dzisiaj przyszła część gratów z AllParts. Niby wszysko ok, ale wahacz prosty miał być CTR, przyszedł jakiś luzem bez opakowania a na osłonie sworznia jak byk "SH". Przeguby miały być tej jakiejś polskiej firmy..przyszły NTY. Po zwróceniu uwagi dostalem maila, że przecież na przeguby jest gwarancja rok, a w ogóle to mogę odesłać jak mi się coś nie podoba...a w ogóle to dyskusja jest bezzasadna Człowiek chce dać komuś zarobić to jeszcze traktują jak intruza...cóż będzie trzeba dawać zarobić innym.
W każdym razie jeszcze jutro kupie tuleje bananów i świece, i w środę/czwartek Galant trafia na stół.
Tomek - 19-02-2015, 20:40
Fragu napisał/a: | Dzisiaj przyszła część gratów z AllParts. Niby wszysko ok, ale wahacz prosty miał być CTR, przyszedł jakiś luzem bez opakowania a na osłonie sworznia jak byk "SH". |
to jest dowód na oszustwo (a może pomyłkę, choć po dalszej części maila wnoszę, że świadome działanie)
ja też mam jeden u siebie
niestety widzę, że w allparts robi się to częstsze
CTR to może nie jakaś rewelacja, ale jednak trochę droższe od SH
ile dałeś za ten CTR? pewnie ze 2 stówki, a SH wart koło 80-100
arturj123 - 19-02-2015, 20:56
Tomek napisał/a: | CTR to może nie jakaś rewelacja, ale jednak trochę droższe od SH |
Dlaczego Tomku twierdzisz, że CTR to nie rewelacja, czy aby CTR i 555 to jedyne polecane wahacze proste?
deejay - 19-02-2015, 20:57
Jak dla mnie CTR bije 555 .
robertdg - 19-02-2015, 21:16
Fragu napisał/a: | Niby wszysko ok, ale wahacz prosty miał być CTR, przyszedł jakiś luzem bez opakowania a na osłonie sworznia jak byk "SH" | Odesłać bo nie jest to zgodne z ustaleniem, no sory, ale jak idziesz do piekarni i chcesz chleb zytni to Ci sprzedają pszenny bo to też chleb i można nim napakować usta
Fragu napisał/a: | Przeguby miały być tej jakiejś polskiej firmy..przyszły NTY. | j.w. a rozwinięciem skrótu:
No Thank You
Co za cyrk, nie obrażając cyrku
Hugo - 19-02-2015, 22:23
deejay napisał/a: | Jak dla mnie CTR bije 555 . | Dokładnie.
Fragu - 20-02-2015, 07:04
Za wahacz pod 190zł...Kurcze nie wiem co zrobić bo nie bardzo mogę odwlekać naprawę (potrzebuję samochód)...
A przeguby chyba zostawie, mechanik zamontuje, wezme rachunek i poczekam. Jak zaczną walić to odeśle na gwarancji. Swoją drogą jak wspomniałem, że zależało mi na jakiś innych przegubach wew bo NTY na forum mają bardzo słabą opinie to dostałem odpowiedz "nie obchodzą mnie opinie na forum"
robertdg - 20-02-2015, 07:44
Chyba byś lepiej wyszedł na zakupach w lokalnym sklepie motoryzacyjnym
|
|
|