[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
bat_mailn - 15-04-2023, 01:00 Temat postu: 90.02 DVD in motion Cześć, czy ktoś załatał 90.02 DVD w ruchu, próbowałem załatać to za pomocą Jremakera, ale nie ładuje się na moim MMCS E-04. Mam również 80.02 z włączonym AUX in motion od znajomego, który dostał go od Otaku, ale jest zaszyfrowany jego S/N i nie mogę go rozpakować. Jak ktoś chce to mogę wysłać.
grzesiopol - 17-04-2023, 20:20
bat_mailn, wysłałem ci wiadomość.
[ Dodano: 17-04-2023, 20:24 ]
Venom86, Kamera nie ma linii, linie są w MMCSie. Bez demontażu się nie obejdzie aby sprawdzić soft czy był modyfikowany.
Jeżeli dobrze myślę to wejdź w ustawienia i znajdź Car Type Setting i zmień na EVO X wtedy powinny się pojawić. Tylko nie pamiętam co tam trzeba wybrać. Zerknę w czeluście mojego kompa i sprawdze.
pazikko - 21-04-2023, 16:39
Czy nagrywając cd-mp3 z polskimi wykonawcami trzeba usuwać znaki albo zmieniać podczas nagrywania jakieś ustawienia? Usuwać polskie znaki? Nagrywając cd-mp3 z zagranicznymi tytułami MMCS odtwarza wszystko bez problemu.
Venom86 - 28-04-2023, 11:58
grzesiopol napisał/a: | bat_mailn, wysłałem ci wiadomość.
[ Dodano: 17-04-2023, 20:24 ]
Venom86, Kamera nie ma linii, linie są w MMCSie. Bez demontażu się nie obejdzie aby sprawdzić soft czy był modyfikowany.
Jeżeli dobrze myślę to wejdź w ustawienia i znajdź Car Type Setting i zmień na EVO X wtedy powinny się pojawić. Tylko nie pamiętam co tam trzeba wybrać. Zerknę w czeluście mojego kompa i sprawdze. |
Hej grzesiopol, chodzi ci o zmiane w ukrytm menu?
grzesiopol - 20-05-2023, 07:15
Venom86 napisał/a: | Hej grzesiopol, chodzi ci o zmiane w ukrytm menu? | Tak, w ustawieniach CAR TYPE SETTING.
wierzytelny - 25-07-2023, 12:41
Witam mam pytanie.Posiadam radio mmcs e-02.Czytam wątek i widzę że odnajdę tu pomoc.Szukam spolszczenia do tego radia oraz najnowszych map.Najlepiej gotowca ... odwdzięczę się.Pozdrawiam
[ Dodano: 25-07-2023, 15:07 ]
grzesiopol, Siemka nie masz czasem map i Polskiego menu do e02 mmcs?Pozdrawiam
MarianAwaria - 26-07-2023, 17:50 Temat postu: Niedziałające radio. Witam.
2 tygodnie po zakupie auta zgasł mi system msci.
Klawisze się świeca , ekran tez swieci aczkolwiek nie pokazuje żadnego obrazu (czasami wąski pasek się błyśnie)
mam słaby alternator który żyngoli przy uruchomieniu auta jest możliwe , ze system nie dostaje odpowiedniego prądu i nie startuje obraz w ekranie?
Czy moze przepalona taśma ?
Ktoś miał podobny przypadek i wie jak pomoc?
Jeśli umieściłem zapytanie w nieodpowiednim miejscu wybaczcie ale spieszy mi się z naprawa ponieważ czekam mnie sporo tras w sierpniu a bez radia to żadna jazda.
grzesiopol - 27-07-2023, 19:48
wierzytelny Najnowsze mapy oryginalne 2017. Przerobione 2018, tylko albo na standardowym dysku bez możliwości wyboru ulicy po numerze albo przebudowa dysku i wtedy z możliwością wyszukiwania po numerze ulicy. Mam obydwie rzeczy o które pytasz.
MarianAwaria napisał/a: | zgasł mi system msci | co ci zgasło. Konkretnie jakie radio napisz. Na radiu jest napisane lub wklej jakąś fotkę
MarianAwaria - 06-08-2023, 07:40
grzesiopol napisał/a: | wierzytelny Najnowsze mapy oryginalne 2017. Przerobione 2018, tylko albo na standardowym dysku bez możliwości wyboru ulicy po numerze albo przebudowa dysku i wtedy z możliwością wyszukiwania po numerze ulicy. Mam obydwie rzeczy o które pytasz.
MarianAwaria napisał/a: | zgasł mi system msci | co ci zgasło. Konkretnie jakie radio napisz. Na radiu jest napisane lub wklej jakąś fotkę |
Mam radio hb-02 i nie włącza się ekran.
Jak jest biały , raz jest ciemny i miga.
Nie chce załadować treści
grzesiopol - 08-08-2023, 19:00
MarianAwaria napisał/a: | Mam radio hb-02 | Chyba E-02.
A głos jest? Czy nic nie działa?
Jeżeli nic się nie dzieje to prawdopodobnie uwalony dysk, soft lub samo radio.
Jeżeli masz dźwięk a tylko wariuje ekran to uwalony prawdopodobnie wyświetlacz.
O ile można uratować, soft i hdd to do resszty potrzebny jest dawca. Uszkodozny kupisz za około 200 zł. Dobry od 600 zł wzwyż w zależności od modelu.
Moge to obejrzeć ale nie daje gwarancji ożywienia. Podeślij jakieś zdjęcia lub filmik jak to się dzieje na email grzesiopol@wp.pl.
nephilim - 17-09-2023, 21:38
Hej @Grzesiopol,
Możesz podpowiedzieć która najwyższa wersja MMCS będzie kompatybilna z Outlanderem 2 z rockford ?
Czy w tejże wersji można wgrać w miarę aktualne mapy tudzież działa streaming bo BT z telefonu?
Pozdrawiam Cię serdecznie,
michał
grzesiopol - 14-10-2023, 19:47
Każda wersja jest kompatybilna.
Aktualne mapy to 2017 ja mam przerobione z Volvo z 2018.
BT tylko od wersji E-04 wzwyż i to jeżeli masz instalacje do modułu z BT, a jak nie to trochę roboty jest z przerabianiem, nie wiem czy sie opłaca bo i tak moduły padają i maja cholenderną cenę.
Pozdrawiam
comer - 28-11-2023, 19:06
Witam, mam problem po odpaleniu zegar w mmcs się resetuje na godzinę 10:00 po czym po chwili pobiera godzinę z rds a data to kwiecień 2022 i się nie zmienia co jest przyczyną?
Krzyzak - 29-11-2023, 12:14
Może jakiś bezpiecznik od podtrzymania pamięci?
comer - 29-11-2023, 18:41
A jak ustawia się datę nie mogę nigdzie znaleźć.
|
|
|