Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
firtiris - 03-04-2011, 11:01
Psikus napisał/a: | nie drażnią oczu ciemne lampki z tyłu |
ja bym pomalował je na czerwono
Całe auto bardzo mi sie podoba
Szukałem srebrnego no ale nie było
A ja bym zmierzał do czegoś takiego
Hugo - 03-04-2011, 11:52
firtiris napisał/a: | normalnie koszt to około 100zł | Tak słyszałem, więc decyzja zapadła.
mkm - 03-04-2011, 11:54
Hugo napisał/a: | Nawet na foto nie widać uszkodzeń tylnego zderzaka w okolicach wlewu gazu |
Widać, widać
Nie tylko po stronie wlewu gazu
Natomiast trzeba przyznać, że ze zdjęcia na zdjęcie Galant zaczyna wyglądać coraz zacniej, a jak znam życie to jeszcze nie koniec
Mam rację?
Hugo - 03-04-2011, 11:55
firtiris napisał/a: | ja bym pomalował je na czerwono | Chciałem, ale kierunkowskaz byłby wtedy czerwony, za co jest mandacik, a teraz świeci na pomarańczowo, choć nieco słabiej go widać. firtiris napisał/a: | Całe auto bardzo mi sie podoba | Dziękuję. firtiris napisał/a: | A ja bym zmierzał do czegoś takiego | Hehe, tylko czarny pasek na szybie mi odpowiada i wzór felg ewentualnie. Poza tym jestem na nie. Nigdy w życiu czarne felgi i uwielbiam ten przedni zderzak tak nisko gleby, tutaj z dołem polakierowanym na czarno jest jakby wyższy, więc odpada.
Psikus - 03-04-2011, 11:57
firtiris, ta zatyczkę we wlewie gazu dostałeś w zestawie, czy to gdzieś zdobyte? u mnie nie ma, w zimie się zdarzyło że trzeba było lód usunąć. Co do galanta ze zdjęcia - mój ideał
Hugo - 03-04-2011, 12:01
mkm napisał/a: | Widać, widać | Ten Twój sokoli wzrok... mkm napisał/a: | Nie tylko po stronie wlewu gazu | Nigdzie indziej nie jest uszkodzony. mkm napisał/a: | Natomiast trzeba przyznać, że ze zdjęcia na zdjęcie Galant zaczyna wyglądać coraz zacniej, a jak znam życie to jeszcze nie koniec
Mam rację? | Dzieki. Oczywiście, że tak! Przed chwilą nabłyszczyłem oponki i wygląda jeszcze lepiej , a na poważnie teraz po kolei ma być:
- czarny pasek na górze przedniej szyby (leży na półce na razie),
- blenda na tylną szybę,
- rear lip spojler na klapę tylną,
- lampy tylne po lifcie,
- skórka we wnętrzu (raczej czarna, bo mniej roboty z przekładką i łatwiej utrzymać w czystości),
- reszta to jakieś drobiazgi...
Psikus napisał/a: | Co do galanta ze zdjęcia - mój ideał | Tak patrzę na niego i te czarne zaślepki halogenów nawet niezłe. Kurcze może się skuszę i je prysnę... Chyba do ciemnej atrapy i czarnych siatek w zderzaku by pasowały...
Psikus - 03-04-2011, 12:05
Hugo napisał/a: | Tak patrzę na niego i te czarne zaślepki halogenów nawet niezłe. Kurcze może się skuszę i je prysnę... | od razu na dokładkę zderzaka może sie ręka omsknie
Hugo - 03-04-2011, 12:09
Psikus napisał/a: | od razu na dokładkę zderzaka może sie ręka omsknie | Generalnie to pasowałoby ją polakierować (ale pod kolor ), bo zjechana po zimie jest więcej niż trochę, nawet przywalona z lewej strony pniakiem drzewa jak urzędowałem po lesie gdy mi drogi zasypało
firtiris - 03-04-2011, 12:17
Hugo napisał/a: | - blenda na tylną szybę,
- rear lip spojler na klapę tylną, |
też nad tym się zastanawiam
znalazłeś jakąś konkretna blendę?
Widziałem taką robiona z włókna już na aucie i właściciel skarżył się,
że zaczyna mu się powoli wyginać, falować od słońca.
Ponoć najlepiej dostać z grubego ABSu ale nie spotkałem się z taką.
a lip spojler chciałbym taki delikatny
firtiris - 03-04-2011, 12:23
Hugo napisał/a: | tutaj z dołem polakierowanym na czarno jest jakby wyższy |
też bym zostawił w kolorze
Hugo napisał/a: | Nigdy w życiu czarne felgi |
czarne nie ale w kolorze "gun metal" moze by podeszły
firtiris - 03-04-2011, 12:34
Hugo napisał/a: | Chciałem, ale kierunkowskaz byłby wtedy czerwony, za co jest mandacik |
nie martw się nie bedzie świecił na czerwono
a wystarczy nałożycz ze 3 warstwy lakieru na cała lampę
a potem polerować (papier wodny 2500 - 3000 i pasta polerska np. farecla)
tak by ścieniować lampę od góry do dołu
i wtedy na samym dole warstwa jest tak cienka że widać dobrze
a patrząc z góry nie widać tego
Hugo - 03-04-2011, 12:44
firtiris napisał/a: | znalazłeś jakąś konkretna blendę? | Tylko jedną od użytkownika tego forum, czyli od cuuube. On ją ma zamontowaną i raczej nie narzeka. http://allegro.pl/blenda-...1438097045.html firtiris napisał/a: | a lip spojler chciałbym taki delikatny | Tylko i wyłącznie taki jak na foto. Jest tutaj: http://mtuning.pl/index.p...mart&Itemid=588 (nawet zmienili grafikę strony i potaniała 20 zł). firtiris napisał/a: | nie martw się nie bedzie świecił na czerwono
a wystarczy nałożycz ze 3 warstwy lakieru na cała lampę
a potem polerować (papier wodny 2500 - 3000 i pasta polerska np. farecla)
tak by ścieniować lampę od góry do dołu
i wtedy na samym dole warstwa jest tak cienka że widać dobrze
a patrząc z góry nie widać tego | Nie wiem, moze jak sie będe mocno nudził to spróbuję, ale czuję, że prędzej kupię lampy po lifcie
Rafal_Szczecin - 03-04-2011, 12:47
ten sam co moj
Hugo - 03-04-2011, 12:57
Rafal_Szczecin napisał/a: | ten sam co moj | Wiem, staniał, nie? Był po 149 zł.
firtiris - 03-04-2011, 13:03
Hugo napisał/a: | Tylko i wyłącznie taki jak na foto |
o miodzio
spadłeś mi z nieba
|
|
|