To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

Grzesq - 28-05-2010, 23:44

Czy ktoś z Was używa ekranów LCD w zagłowkach ? Mam pytanko co możecie na nich wyświetlić z Chińczyka po wejściu w ustawienia REAR - u mnie tylko DVD, każda inna opcja z tamtąd wybrana powoduje że na ekranach nic się nie pokazuje...

Sprawdzałem na drugiej stacji i jest to samo, instalacja jest chyba OK jeżeli wyświetla DVD z radia ??

13zbyszek13 - 30-05-2010, 09:06

Grzesq napisał/a:
każda inna opcja z tamtąd wybrana powoduje że na ekranach nic się nie pokazuje...

co masz na myśli ?

Grzesq - 30-05-2010, 10:39

13zbyszek13 napisał/a:
Grzesq napisał/a:
każda inna opcja z tamtąd wybrana powoduje że na ekranach nic się nie pokazuje...

co masz na myśli ?

Po wejściu w SETTINGS / REAR masz do wyboru co ma być wyswietlane na zagłówkach np. FRONT LINK, DVD , TV...

U mnie obraz na zagłówkach pokazuje sie tylko przy wyborze DVD jeżeli wybior np. TV nie ma nic.

13zbyszek13 - 30-05-2010, 10:50

ja mam zagłówki podłączone do chińczyka przez AUX
i to co włączę w chińczyku to zagłówki odtwarzają / w zagłówku ustawiam AV /
czyli jak DVD to w zagłówkach DVD, jak TV to analogicznie.

Grzesq - 30-05-2010, 11:37

13zbyszek13 napisał/a:
ja mam zagłówki podłączone do chińczyka przez AUX
i to co włączę w chińczyku to zagłówki odtwarzają / w zagłówku ustawiam AV /
czyli jak DVD to w zagłówkach DVD, jak TV to analogicznie.

Ja mam tylko jedną wtyczkę z zagłówka, w nim nie mam innych wyjść, a chińczyku kabel wpięty do AV Out, ty też tam masz podłączone swoje zagłówki ?

13zbyszek13 - 30-05-2010, 11:54

W Chińczyku jest tylko jedna możliwość podłączenia zagłówków poprzez dodatkowy kabel który jest w komplecie.Podłącza się go w gniazdo AUX z tyłu chinola i dalej przedłużacz x 3 żyłowy > rozgałęziasz na dwa zagłówki> kable od zagłówków
Anonymous - 31-05-2010, 10:21

A ja zmagam się z rodzielczością Chińczyka.
Okazuje się, że plastikowa, czarna ramka w dosyć "skuteczny" sposób zmniejsza faktyczną rozdzielczość wyświetlacza.

O ile sam wyświetlacz ma 800x480 i faktycznie tyle linii wyświetla, o tyle czarna ramka obcina (zasłania) tą rozdzielczość, zwłaszcza w poziomie o dobre kilkanaście linii. Na "czystym" iGO nie jest to zbyt dokuczliwe, ale np. na iGO ze skórką Gurjon (która wyświetla dużo więcej danych) ramka zasłania już cześć informacji/przycisków.
Korekta za pomocą sprzętowej funkcji zoom nieco pomaga, ale niestety zakres korekty jest mniejszy niż zakres przysłaniania ekranu przez ramkę...

Co tymi Chińczykami kierowało, że zrobili ramkę mniejszą niż przekątna wyświetlacza???

jan2362 - 01-06-2010, 08:50

Dołączyłem do grona posiadaczy skośnej nawigacji :lol:

Trochę problemów miałem z FedExem który zupełnie się pogubił, w systemie było napisane że przesyłka została dostarczona do Gdańska, a jak dzwoniłem do panienek z Fedex-u to twierdziły ze przesyłkę odesłali do Ipmart-u. Ale w końcu zupełnie się niczego nie spodziewając wczoraj po południu dostarczyli przesyłkę.

Zniecierpliwiony wczoraj zawalczyłem i zainstalowałem nawigację.

moje spostrzeżenia.
1. Nie ma instrukcji jak instalować /zdemontować stare i zainstalować chińczyka/, a wydawało mi się że takowa będzie; to trochę utrudniło instalację; pomogło to forum, dzięki wam za to :D /4 godz jak nic mi to zajęło/

2. Tak jak ktoś pisał na forum odłączyłem oryginalnego Bluetooth-a i teraz nie działa mi sterowanie z kierownicy odbieraniem telefonu - to normalne? czy coś mam źle podłączone; zastanawiam się czy jednak nie przyłączyć także tego oryginału i sparowac telefon z dwoma urządzeniami i będę mógł odbierać np. z kierownicy a dzwonić poprzez chińczyka

3. Nawigacja którą dają to Igo i działa praktycznie bez problemów; mapa trochę stara i na ten moment nie udało mi się uzyskać głosu /przełączyłem na polski Annę/ ale nic nie słychać; czułość anteny GPS bez zarzutu; nawet z garażu przez okno znalazł mi położenie; fakt zainstalowałem antenę na desce z przodu.

4. Jak słucham muzyki z USB to mam wyświetlony panel sterowania muzyką, ale nie mam widoku folderu, pisze coś w stylu ze obraz jest wyłączony ze względu na bezpieczeństwo; to trochę na ten moment słabe bo nie mam dostępu do folderu tylko gra po kolei, i nie widać tytułów utworów; czy tak ma być?

5. Radio działa OK

DVD jeszcze nie testowałem, podobnie czytania plików z karty pamięci.
Kupiłem także kamerkę cofania, ale to jeszcze przede mną.
I oczywiście chce jeszcze zainstalować AutoMapę

Ogólnie jestem zadowolony; sprzęt taki jak się spodziewałem. Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach.

simon172 - 01-06-2010, 09:11

Witam
W celu rozwiązania większości problemów z tą nawigacją, proponuje poczytać od początku ten temat, bądź zajrzeć TU>>> .
Pozdrawiam

13zbyszek13 - 01-06-2010, 15:41

jan2362 napisał/a:
kierownicy odbieraniem telefonu - to normalne?

Tak to normalne

rezon - 01-06-2010, 16:09

jan2362 napisał/a:
; zastanawiam się czy jednak nie przyłączyć także tego oryginału i sparowac telefon z dwoma urządzeniami i będę mógł odbierać np. z kierownicy a dzwonić poprzez chińczyka
nie będzie Ci działało, o ori BT współdziała z ori radyjkiem. Ale wybieranie numerów na chińczyku jest o wiele łatwiejsze niż wybranie cyfry 2, a siłę głosu i tak masz w kierownicy
Kris47 - 03-06-2010, 14:29

Witam szanownie wszystkich na forum, jak widzicie jestem nowy, tez zabieram sie do zakupu stacji multimedialnej dla Outlandera 2,nie mam RF systemu:

Moje alternatywy to
1)Impart z windows CE 5.0 i CPU
Intel PXA255 Processor Max.main frequency 400MHZ

SDRAM/FLASH
1GB/64 MB

2) compucn z windows CE 5.0 z Main chip model number: SAMSUNG S3C2440A-40
3) Rofaudio z .. chyba samsung ale windows CE 6.0

ceny:830 USD,778,608

Nie wiem do konca w co zainwestowac.Wysylane jako GIFT/sample -value 150 USD.

Co uwazacie ? Z doswiadczen wynika ze jest troche problemow z windows 6.0 ?
Nie bardzo wiem tez jak zamontowac nowy(ktorego jeszcze nie mam) czy potrzebuje canbus ? Czy to ten sam montaz co RF ? Z demontazem nix problem..

Z pozdrowieniami
Kris

13zbyszek13 - 03-06-2010, 20:30

Kris47 napisał/a:
3) Rofaudio z .. chyba samsung ale windows CE 6.0

a jaka masz gwarancje ze tak jest poza słowami

[ Dodano: 03-06-2010, 20:32 ]
polecam na miejscu

MITSUBISHI OUTLANDER ZESTAW MUTIMEDIALNY (numer 1053253960) ALLEGRO

mitsu00 - 03-06-2010, 20:37

13zbyszek13 napisał/a:
[ Dodano: 03-06-2010, 20:32 ]
polecam na miejscu

MITSUBISHI OUTLANDER ZESTAW MUTIMEDIALNY (numer 1053253960)
Jak kupować? - Opis - Zgłoś naruszenie zasad

Ale sobie chłopie marżę doliczyłeś...... :toothy2:

13zbyszek13 - 03-06-2010, 20:41

Ładne foto
Policz ile wyszło twoje na miejscu po wszystkich kosztach .
Chyba ciut wyżej , no i ile czekałes.
A TU JEST OD RĘKI .