[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
KaWu - 04-08-2011, 23:44
Cytat: | Tutaj są pliki ze staga. |
Sa cztery. Tak na szybkiego: dwa sa puste, jeden prawie tez no i na 2 jest troszke jazdy
Jest do max 4000 obrotow - jezeli tak jezdzisz to reduktor nie ma duzego spadku.
Zaciekawil mnie fakt, ze przy cutofie wtryskiwacze benzynowe maja swoje czasy wtrysku a gazowe juz zero i troche to trwa przy hamowaniu silnikiem.
Pewnie przez to wyciecie na poczatku mapy tak jest. Nie praktykuje tego. Odplacz pompe paliwa i zobacz wtedy czy nie podpija Pb, bo sam jestem ciekaw. Choc nie powinien.
[ Dodano: 04-08-2011, 23:48 ]
wilukce napisał/a: | Czyli połączenie wtryskiwaczy zaraz przy grubym wężu z gazem i dostarczenie gazu do kolektora dłuższymi wężykami. Czy zastosowanie rozgałęzienia na grubym wężu 2x3 i montaż wtryskiwaczy bliżej kolektora (na krótszym wężyku). |
Wg mnie nie ma to znaczenia. Czy trojniki, czy rozdzielacz to wtryski mozna dac na jednakowej / krotkiej odleglosci od wkretek.
Przy rozdzielaczu beda tylko dluzsze wezyki od niego do Han.
Chyba, ze chodzi Ci o cos innego.
wilukce napisał/a: | No i myślę czy jeden czy dwa filtry |
Zawsze co 2 to nie jeden.
wilukce - 04-08-2011, 23:57
KaWu napisał/a: | mozna dac na jednakowej / krotkiej odleglosci od wkretek. |
Według Ciebie jaka odległość jest jeszcze akceptowalna ?
KaWu - 05-08-2011, 08:38
wilukce napisał/a: | Według Ciebie jaka odległość jest jeszcze akceptowalna ? |
Okolice 12 cm. Ale to trzeba potestowac na aucie. Widzialem dluzsze i tez funkcjonowalo jak reszta byla zgodna ze sztuka.
Jak sprawdzalem kiedys w Galu na 15cm wezykach (automat) to byla opozniona reakcja na depniecie gazu.
Jak jest mozliwosc to daje 3,5÷4 cm wezyki.
brodzky - 05-08-2011, 09:59
KaWu napisał/a: | Cytat: | Tutaj są pliki ze staga. |
Sa cztery. Tak na szybkiego: dwa sa puste, jeden prawie tez no i na 2 jest troszke jazdy |
Nie mam pojęcia czemu tak się zrobiło; pliki wydawały mi się za małe. Dziwiło mnie, że się nic na wykresach nie rysuje przy nagrywaniu trzy i cztery. Prawdopodobnie jest bug w oprogramowaniu i jak się pare razy nagrywa to się psuje się
dwa.osc jest największy czyli tam powinno być do 6200rpm z kickdownem 80-140kmph
Nagram jakieś nowe ze zwykłej jazdy po mieście czyli 3krmp max. Szkoda mi auta powyżej 4krpm
KaWu napisał/a: | Jest do max 4000 obrotow - jezeli tak jezdzisz to reduktor nie ma duzego spadku. |
Normalnie jeżdżę 3krpm +-200rpm. Jak szybciej to max 4-4,5krpm.
Owczar - 05-08-2011, 10:03
Włącz ac gas synchro. Jeździj, a jak się zatrzymasz to dopiero wtedy wciśnij czerwony przycisk. On nie działa jak w magnetofonie, że zapisuje to co po wciśnięciu, on zapisuje wszystko co przed wciśnięciem. Nie ma tam kickdownu...
brodzky - 05-08-2011, 10:06
Oprogramowanie jest nieintuicyjne Najpierw wciskałem nagraj a potem jechałem
Owczar - 05-08-2011, 10:08
Też tak robiłem na początku.. A wystarczyłoby zmienić przycisk na save czy cokolwiek innego. Record mówi samo za siebie
[ Dodano: 05-08-2011, 10:10 ]
Zrób jeszcze screen ustawień, czyli zakładkę z wyborem wtrysków itd.
KaWu - 05-08-2011, 12:11
Owczar napisał/a: | A wystarczyłoby zmienić przycisk na save czy cokolwiek innego |
Wytarczyło przeczytać instrukcję
QwiateQ - 05-08-2011, 15:36
KaWu napisał/a: | Tutaj masz przykladowy mnoznik w galu 2,0 na MJ. |
Post dość stary, czyt. kilka stron wcześniej - lecz mam pytanie o średnicę dysz zastosowanych wtryskiwaczy MagicJet i na jakim redutorze / jakie ciśnienie? jest u WAS, posiadaczy Galantów z silnikami 2,0?
adaxo - 05-08-2011, 16:01
wilukce napisał/a: | Planuję zrobić coś takiego:
[url=http://img194.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Z podłączeniem wtryskiwaczy na wzór tego ...
[url=http://img269.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
... lub tego:
[url=http://img195.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Zastanawiam się, które rozwiązanie będzie lepsze. Trójniki od Sylwii ? Czyli połączenie wtryskiwaczy zaraz przy grubym wężu z gazem i dostarczenie gazu do kolektora dłuższymi wężykami. Czy zastosowanie rozgałęzienia na grubym wężu 2x3 i montaż wtryskiwaczy bliżej kolektora (na krótszym wężyku).
Poza tym co sądzicie o schemacie podłączenia ? O czym zapomniałem ?
No i myślę czy jeden czy dwa filtry ... |
Sorry za wcinkę, również jestem własnie na etapie planowania instalki do mojego legnuma, mam bardzo podobny schemat i tu się pojawiają dwa (na razie) pytania do Was którzy już przez to przeszli, a mianowicie
- czy wejdą wtryski hana na trojnikach od Sylwii pod kolektor nad (chyba drugim??) bankiem??
- czy niezbędne są dwa elektrozawory ?? czy można rozdzielić gaz za tylko jednym?? (chodzi o oszczędność miejsca)
W poprzednim Galancie miałem listwę brc z przodu i jakoś to chodziło ale po lektorze lpgforum większość stara się zakładać wkrętki jak najbliżej wtrysku benzyny.
Owczar - 05-08-2011, 16:10
adaxo, co do rozdzielaczy Sylwii, zapytaj mario mario. On ma u siebie, ale powinny wejść. W zasadzie montaż nie różni się znacznie od rozdzielacza.
Są niezbędne, bo musisz ustawić niezależnie ciśnienie na każdym z osobna.
Sylwia - 05-08-2011, 17:39
w galantach wchodzi bez problemu, ale w Mitsubishi 3000GT trzeba było podnieść kolektor o 10mm poprzez włożenie dystansu. - można to zamówić w firmie ktora świadczy usługi cięcia wodą lub elektrodrążarką na podstawie kształtu uszczelki.
adaxo - 06-08-2011, 00:09
Ok, a czy nie będzie wtryskom "za gorąco" ??, czy to się jakoś izoluje??
I jeszcze jedno pytanie, chyba najtrudniejsze,
po naprawdę długich godzinach spędzonych na lpgforum i pytaniu tu i tam mam trzech "faworytów" wśród reduktorów i nie mogę się zdecydować, a to ostatnia rzecz która mnie wstrzymuje przed zamawianiem instalacji są to
- 2x ACR01, był ach oh, aż tu nagle od paru tygodni narzekania na pływanie ciśnienia, poza tym Sylwia (Gazmobil) zastosowała go do evo i jest OK
- 2x KME Gold, proponowany przez jednego z instalatorów na lpgforum, podobno dobry i sprawdzony
- 2x Zavoli zeta S, jak wyżej, proponowany, podobno niezawodny i wydajny
P.S. Dzięki Sylwia za trójniki dostarczone w naprawdę expresowym tempie, sorry za te zamieszanie z adresami.
wilukce - 06-08-2011, 01:14
adaxo napisał/a: | - 2x ACR01,
- 2x KME Gold,
- 2x Zavoli zeta S
|
Kolego będziesz miał "żelbetowe" ciśnienie
spidernet - 07-08-2011, 08:39
Chciałbym nieco odświeżyć kwestię związaną z ceną/kosztem instalacji.
Widzę duże rozbieżności cenowe jakie prezentują autorzy postów w tym wątku. Wczoraj pytałem dwóch instalatorów z okolic. Jeden z nich zaproponował mi instalację stag 300+ w cenie 2400zł na gotowo. Drugi z nich powiedział, że w 2800zł spokojnie się zmieszczę, a instalacja będzie z górnej półki. Czy rzeczywiście podane wyżej ceny są rozsądne, a wspomniany zestaw instalacyjny dobry?
No i jeszcze jedna ważna kwestia. Jak instalacje LPG sprawdzają się na krótkich odcinkach? Z reguły jeżdżę na krótkich trasach do 10km, ale dość często...
|
|
|