To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Iron.Falcon - 21-08-2013, 10:28

promatti napisał/a:
powiedz jakich aplikacji potrzebujesz sprawdze Ci czy sa na Windzie, ale jak chcesz dzownic i nawigacje to Nokia jest idealna

od 2 lat używam Samsunga Galaxy S i w sumie słuchawka, jak słuchawka... a android mi odpowiada.... miałem przesiąść się na xperia z no ale myślę też o Noki. Używam :
Trucker Timer - aplikacja tachograf dla kierowców trucków :wink:
Endomondo - przedstawiać nie trzeba
iGO - mam mapy i profile pod ciężarówkę... dość istotne
Shazam

RalfPi - 21-08-2013, 10:30

Ten Pentagram to jakiś kot ;)
A ten Kruger&Matz to taki niskobudżetowy - ma słabszy aparat, mniej RAMu, słabszą baterię, ale za to kosztuje 300zł mniej.

[ Dodano: 21-08-2013, 17:24 ]
Telefon zakupiony (od jednego z MM :P ).
Jak dla mnie wypas - co prawda trafił w ręce Żony - ale nie wiem, czy sobie nie sprawię podobnego niebawem.

karolgt - 26-08-2013, 01:34

używał ktoś Defy?

potrzebuję trochę bardziej pancernego telefonu, a raczej smartfona :P

promatti - 26-08-2013, 03:09

Iron.Falcon napisał/a:
promatti napisał/a:
powiedz jakich aplikacji potrzebujesz sprawdze Ci czy sa na Windzie, ale jak chcesz dzownic i nawigacje to Nokia jest idealna

od 2 lat używam Samsunga Galaxy S i w sumie słuchawka, jak słuchawka... a android mi odpowiada.... miałem przesiąść się na xperia z no ale myślę też o Noki. Używam :
Trucker Timer - aplikacja tachograf dla kierowców trucków :wink:
Endomondo - przedstawiać nie trzeba
iGO - mam mapy i profile pod ciężarówkę... dość istotne
Shazam

A wiec tak sprawdziłem i pewnie nie bedziesz zadowolony:

Trucker Timer - nie ma
Endomondo - jest
iGO - jest (tylko pod nazwą Cellcom navigator)
Shazam - jest
Skype - jest
GG - jest

ja przejechałem sie ostatnio na gwarancji od Sony i napewno juz nie kupie ich produktów, odbijają mnie jak piłeczkę do ping ponga z serwisu do serwisu.

karolgt
Kod:

używał ktoś Defy?

potrzebuję trochę bardziej pancernego telefonu, a raczej smartfona :P [quote]

Nokia 3330 :P  :mrgreen:
dla mnie pancerny był HTC ChaCha.[/quote]

krzychu - 26-08-2013, 06:48

promatti napisał/a:

ja przejechałem sie ostatnio na gwarancji od Sony i napewno juz nie kupie ich produktów, odbijają mnie jak piłeczkę do ping ponga z serwisu do serwisu.

A tak ogólnie to co się dzieje? I jaki to masz model bo ostatnie nawigacje w sprzedaży to były ze 3-4 lata temu.... Ze swojej strony polecam Sontronic w Poznaniu. A jak nieskuteczny to od razu zgłaszaj na infolinii problemy niech się tym ktoś zajmie.

promatti - 26-08-2013, 12:27

krzychu napisał/a:
promatti napisał/a:

A tak ogólnie to co się dzieje? I jaki to masz model bo ostatnie nawigacje w sprzedaży to były ze 3-4 lata temu.... Ze swojej strony polecam Sontronic w Poznaniu. A jak nieskuteczny to od razu zgłaszaj na infolinii problemy niech się tym ktoś zajmie.

u mnie chodziło o gwarancje dotyczącą laptopa, z tego co się dowiedziałem później gwarancje na produkty różnią się jedynie zmianą w pisach jakiego dotyczą urządzenia. a tak to wszystko jeden kit. W moim laptopie były problem z chłodzeniem wiec postanowiłem oddać go na przeczyszczenie od środka i nowa instalację windowsa za co usłyszałem 400 zł :roll: jak zapytałem dlaczego skoro jeszcze gwarancja obejmuje mój produkt dostałem pismo w którym mogłem przeczytać, oczywiście teraz nie mogę wkleic tego pkt gdyż jest blad strony sony, ale chodzilo o co takiego ze gwarancja nie obejmuje uszkodzeń nabytych z biegiem czasu oraz użytkowania sprzętu tylko to było tak ładnie tam napisane politycznie. Dla Pan z infolinii (bo tylko tak mogę zgłaszać na gwarancje produkt) ten pkt obejmował wszystko, plyty z win nie moglem dostać od sony gdyż odsylali mnie do Microsoftu i odwrotnie, w salonach panowie dawali mi na serwis wspolpracujacy z ich firma RAM-servis ale oni podobnie za opłatą przeczyszcza a instalki wydac mi nie mogą po kilku tygodniach walki poszedłem do salonu gdzie kupowałem jeszcze TV, kino, konsole, lapka, telefon i słuchawi, panowie tam mnie znali i im oznajmiłem ze widza mnie ostatni raz. Ot tak, oczywiście nie mam problemów z zadnych z sony wiec jest to dla mnie przykre ze tak mnie szanują za wierność do marki, wiec nara.

Laptop chodzi do dziś, sam wszystko zrobiłem ;)

krzychu - 26-08-2013, 13:04

promatti - nie rozumiem tego co napisałeś. Ale czytając warunki gwarancji jest jasno napisane, że nie obejmuje:
- Okresowa konserwacja i naprawy lub wymiana części wynikająca z ich normalnego zużycia.

Czyli np. czyszczenia.

A potem:
Niniejsza gwarancja obejmuje jedynie sprzętowe składniki produktu. Nie włącza się do niej oprogramowania (firmy Sony ani innych producentów), ponieważ oprogramowanie jest objęte odrębnymi umowami licencyjnymi użytkownika końcowego, gwarancjami i/lub wyłączeniami.

Więc tak krótko mówiąc. Coś Ci się wydawało (że powinni go wyczyścić i zainstalować system od nowa), a tak faktycznie to tylko Ci się wydawało i w sumie według praktyk serwisów powinni Cię skasować za transport laptopa.... (nawet 700zł to bywało jeśli transport był lotniczym DHL-em w jakimś cudownomagicznym pudełku). Nie wiem o co Ci chodzi. Płytki recovery trzeba było sobie nagrać w większości laptopów wyskakiwał monit obok zegarka żeby nagrać płytki recovery. Nowe kurierem 150zł kosztowały swego czasu.

Swoją drogą skoro byłeś takim świetnym klientem to podejrzewam, że trzeba było laptop oddać do salonu to by się tym sami zajęli lub wyjaśnili dokładnie praktyki serwisowe (przynajmniej taka praktyka była w mojej byłej firmie), a nie męczyć serwisy o coś co Ci się nie należy darmo. Dodatkowo pewne usługi serwisowania (czyszczenia i instalacji oprogramowania) uzyskały właśnie salony jakieś 2-3 lata temu. Oczywiście usługi były płatne, ale jak zostawiłeś > 10 koła (za tyle sprzęta) to mogli zrobić to darmo. Pytałeś?

fj_mike - 27-08-2013, 19:49

karolgt napisał/a:
potrzebuję trochę bardziej pancernego telefonu, a raczej smartfona

Jakikolwiek smartfon do którego możesz kupić Otterboxa (wyderka):
http://www.otterbox.com/
Tylko coś z serii "Defender".
"Commuter" może być trochę za słabe :wink:

karolgt - 01-09-2013, 00:33

dzięki fj_mike

Po przeglądnięciu kilku "wzmocnionych" tel stwierdziłem że chyba jednak dobry pokrowiec będzie lepszym rozwiązaniem.

Batmanikus - 11-09-2013, 23:44

Zacząłem zastanawiać się nad zmianą telefonu. Obecnie mam Sony/SE Live With Walkman. Telefon jest bardzo przyjemny ale ma jedną wadę - słabą baterię. Dlatego poważnie zacząłem zastawiać się nad Pentagramem Combo. Dwie baterie - 1200mAh i 3000mAh, kazda z nich mocniejsza niż moim LWW. Parametry też ma całkiem fajne. Tylko zastanawiam się jak z trwałością.

Zastanawiam się też nad chińskim "tigerem" http://www.youtube.com/watch?v=iEt7zpWr-wM - cena mniej niż 400 PLN

londolut - 12-09-2013, 09:15

Co wy macie z tymi chiniolami? Z używek można wybrać na allegro całkiem przyzwoite telefony. Ktoś kupi takiego parcha a potem Android jest beee. Do 500 można kupić naprawdę fajne sprzęty ale jak komuś potrzebna jest bateria to niestety smartfon nie jest kierowany w jego stronę.
krzychu - 12-09-2013, 09:51

Ja się mocno zastanawiam nad Nokią 720... Tam ma największą baterię w stosunku do poboru prądu. Ale interesuje mnie pytanie jakie aplikacje mogą nie działać na okrojonej pamięci do 512MB bo wszyscy tym straszą....
Batmanikus - 12-09-2013, 09:58

W moim przypadku obowiązkowo musi być dual sim. Internet w pakiecie drogi jak skurczybyk więc mam play online. I w takim Pentagramie mogę dzwonić z jednego sima a z drugiego korzystać z internetu :)
krzychu - 12-09-2013, 10:22

Dzisiejsza oferta:
http://www.ibood.com/pl/pl/

http://pl-pl.forum.ibood....dwie_karty_sim/

plecho1 - 12-09-2013, 21:34

Ja niedawno kupiłem Alkatela OT 997D. Ma przyzwoite parametry i dual sim.