Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
Xsystoff - 01-05-2012, 22:26
Marudzicie, jezeli to faktycznie Alfa to nie musi jezdzic na spoty wieczorami, rano widzi sie w serwisie z innymi userami
Powaznie to niestety czasu nie oszukamy, auta sie starzeja, Galant robi sie tez coraz starszy i gdybym jak Dominik latal w trasy to tez bym sie bal starego kapcia jakim jest Colt czy BMW i bym wybral nowoczesnego klekota.
KamilR10 - 01-05-2012, 23:07
Rafal_Szczecin napisał/a: |
egzemplarz wybrany, stoi w DE jakies 640km w jedna strone. |
może moje rejony, Bayern? z Polski mam tyle samo
Zmianę trochę rozumiem jak ktoś dużo lata po trasach to potrzebuje komfortu, a jak wiadomo w Galancie nie jest za cicho, wnętrze mogłoby być lepiej wygłuszone. Sam dużo jeżdżę do DE to wiem coś na ten temat, aczkolwiek mi to nie przeszkadza tak bardzo. Mam tylko nadzieję że nie będzie to Seat Leon, moim zdaniem to krok w tył mimo tego że auto jest nowsze.
MKV - 01-05-2012, 23:19
KamilR10 napisał/a: | Mam tylko nadzieję że nie będzie to Seat Leon, moim zdaniem to krok w tył mimo tego że auto jest nowsze. |
Z tego co mi wiadomo to nie będzie to Leon o ile Dominik nie zmieni nagle zdania, a bardzo fajna i moim zdaniem dość odważna decyzja
A tak mimochodem napiszę, że mimo iż 3 maja mamy dopiero za ponad dobę to ja za oknem mam cudowny i niesamowicie patriotyczny widok. Nie wiem tylko czy kolorystycznie bardziej przypomina to flagę Polski czy Japonii... w sumie Swift jest "nieco" mniejszy i mógłby robić za kropkę w japońskiej fladze
Rafal_Szczecin - 01-05-2012, 23:29
niech sie sprawuje
MKV - 01-05-2012, 23:43
Rafal_Szczecin napisał/a: | niech sie sprawuje |
Narazie to na LPG na 3 biegu jakoś tak dziwnie nierówno przyśpieszał mi w trasie między 4000obr/min a 6000obr/min a przy 6000obr/min jeszcze kopa dostawał nagle na chwilę - trzeba będzie to sprawdzić
Dźwięk V6 jest bardzo miły dla ucha a i już w Warszawie ze świateł musiałem się z kimś sprawdzić no i poległ stary Pontiac Trans AM z V8 pod maską hehe
Ogólnie pierwsze wrażenie po przejechaniu kilkuset kilometrów bardzo pozytywne
ps. dziś wieczorem do mojego psa Hondy (imię wymyśliła moja siostra) prawie powiedziałem Mitsubishi... zaczyna się
W domu mam teraz 3 Suzuki, jedną Hondę (psa) i Mitsubishi
Marcin-Krak - 02-05-2012, 00:15
Czyli jednak
MKV, gratuluję nabytku
MKV napisał/a: | A tak mimochodem napiszę, że mimo iż 3 maja mamy dopiero za ponad dobę to ja za oknem mam cudowny i niesamowicie patriotyczny widok. |
To bardziej pasuje na 2 maja
http://pl.wikipedia.org/w...olitej_Polskiej
MKV - 02-05-2012, 00:17
A no fakt - tak ciągle mi w głowie siedziało, że to 2 maja i zabrałem z garażu flagi polskie do założenia na szyby ale myślę nieee... chyba coś nie tak
No cóż - 2 dni w trasie i człowiek zmęczony jest
Xsystoff - 02-05-2012, 01:17
Czyli jednak kupiles bialasa
Jak wrazenia w porownaniu ze Swiftem? Podejrzewam, ze >120 jest juz przepasc na korzysc V6-tki? Przynajmniej masz fajny widok z okna, bo jakbys kupil to paskudztwo zwane Accord kumbi to bys sie za kazdym razem zastanawial kto zmarl z sasiadow, ze przyjechal karawan, a po chwili facepalm i przypomnienie, ze to wlasne auto
Tomek - 02-05-2012, 07:54
MKV napisał/a: | poległ stary Pontiac Trans AM z V8 pod maską hehe |
musiał mieć gaz na mikserze, albo inne historie
MKV - 02-05-2012, 09:29
[quote="Xsystoff"]Czyli jednak kupiles bialasa
Jak wrazenia w porownaniu ze Swiftem? Podejrzewam, ze >120 jest juz przepasc na korzysc V6-tki? /quote]
No własnie nie - Swift jest szybszy a przynajmniej takie mam odczucie. Przy wyższych prędkościach to samo - na Autostradzie sprawdzałem jak się rozpędza przy wyższych prędkościach no i między 4 a 6 tys na 3 biegu jakby go coś dławiło i słaaabo ciągnął coś a max na LPG pojechał licznikowe 200 czyli 194km/h według GPSu... spodziewałem się, że będzie lepiej bo tyle to ja seryjnym Swiftem GTi wyciągałem
Może to przez te szerokie opony ?
Bardzo ale to bardzo natomiast podoba mi się to jak rozwijana jest moc on najniższych obrotów ale na wysokich silnik Suzuki jest wyraźnie mocniejszy - w końcu różnica między 131KM przy 800kg a 160KM przy 1400kg musi być odczuwalna
Tak czy tak jestem zadowolony z zakupu
Pierwszy wydatek do białego Misia to będzie kupno żarówek Osram Nightbreaker - w Swifcie się świetnie sprawdzają więc i w Galu powinny dawać radę
Z tego co pamiętam główne to H7 a długie to H1??
MKV - 02-05-2012, 09:31
tomek84 napisał/a: | MKV napisał/a: | poległ stary Pontiac Trans AM z V8 pod maską hehe |
musiał mieć gaz na mikserze, albo inne historie |
Możliwe, ale pamiętaj jak "ogromne" moce rozwijały do niedawna amerykańskie silniki - z 4.2 litra V8 potrafili wykrzesać "oszałamiające" 180 koni
Rafal_Szczecin - 02-05-2012, 09:32
MKV napisał/a: | Z tego co pamiętam główne to H7 a długie to H1?? |
si
sveno - 02-05-2012, 11:53
MKV gratuluje zakupu, zadowolenia z nabytku zyczę. Bedziesz kontynuował ten temat czy zakładasz nowy?
Dominik mam nadzieje ze nastepca bedzie godny. Tylko proszę nie dizel!!!
Anonymous - 02-05-2012, 12:42
no Maćku teraz mogę napisać oficjalnie NIECH SIĘ SPRAWUJE ! i dbaj o niego!
aaaa mam Ci do przesłania jeszcze śrubki do kół zimowych bo znalazłem w garażu jak pojechałeś
MKV - 02-05-2012, 13:41
sveno napisał/a: | MKV gratuluje zakupu, zadowolenia z nabytku zyczę. Bedziesz kontynuował ten temat czy zakładasz nowy? |
Zgodnie z prosba Dominika bede kontynuowal ten temat
|
|
|