To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

gawron - 29-11-2013, 15:16

Przerabiałeś ramkę że prawie pasuje?? Bo u mnie japa :cry:

http://forum.mitsumaniaki...rebrny&start=45

inq - 29-11-2013, 19:10

Jeśli dobrze widzę to nie ma ramki :D Każde radio pomimo jakichś standardów mają minimalnie różne wymiary. Widocznie Twoje jest trochę mniejsze.
Ja jak miałem jakiegoś chińczyka chwilę to pasował idealnie, ale na głębokość nie wchodził do końca.

wookash83 - 29-11-2013, 22:47

już dawno się przymierzałeś i w końcu się udało :) zadowolony z zakupu? potestowałeś już?
MKV - 30-11-2013, 22:02

Hugo napisał/a:
Jaki koszt tego radia?

1199zł i montaż gratias + kamera GMS 250zł i jej montaż 120zł (ale trochę z tym roboty jest) w zakładzie zajmującym się tylk0 car audio na ul. Chłodnej - polecam chłopaków - wrócę do nich niedługo chyba jeszcze po nowe nieco lepsze głośniki i wzmacniacz oraz pewne wygłuszenie drzwi żeby to ładnie grało i basik żeby było słychać odpowiednio ale bez skrzyni/tuby.

MKV - 30-11-2013, 22:03

gawron napisał/a:
Przerabiałeś ramkę że prawie pasuje??

Tu nie ma założonej żadnej ramki właśnie bo się nie mieściła - to jest samo radio włożone w fabryczny otwór w Galancie :D

MKV - 30-11-2013, 22:09

wookash83 napisał/a:
już dawno się przymierzałeś i w końcu się udało :) zadowolony z zakupu? potestowałeś już?

No przymierzałem i jak ze wszystkim co kupuję badałem rynek aby dokonać właściwego zakupu. Chciałem model 6401 ale tutaj nagle się pojawił ten 6311 - 300zł tańszy i z obsługa plików FLAC - inne modele tego nie mają ;)
Minus taki, że nie jest jak 6401 na procesorze Cortex A9 800MHz tylko na jakimś MTK multicore też 800MHz ale jak się bawiłem menu w obu tych modelach to jednak 6401 chodził nieco płynniej. Dodatkowo niestety nie można do 6311 dołączyć zewnętrznego mikrofonu a ma tylko własny w budowany w panel ale rozmówca mnie słyszy więc nie jest źle (6401 ma zewnętrzny mikrofon w zestawie).
Wszystkie modele GMS mają antenę GPS w zestawie - moja ładnie została ukryta pod deską rozdzielczą.
AutoMapa 6.14a działa (chociaż facet z GMS z którym pisałem poleca 6.12 że niby jest zoptymalizowana a 6.13 i 6.14 mają niby jakieś problemy ale nie napisał jakie - mi póki co bez problemu działa).
Kamera cofania fajna sprawa - mogę ją włączyć kiedy chcę guzikiem na ekranie i automatycznie włącza się błyskawicznie przy wrzuceniu wstecznego biegu.
Przyciski w menu można dowolnie sobie przestawiać jak komu się podoba.

UPDATE:
Odpowiedź na mojego maila przez GMS:

I jeszcze kilka pytań wynikające z praktycznego obsługiwania stacji.
1. Miałem możliwość na żywo sprawdzić jak się zachowują stacje 6311 i 6401. Wygląda na to, że menu w 6401 chodzi dużo płynniej niż w 6311 - czyżby wynikało to z innego zastosowanego procesora??
Coretex A9 jest aż o tyle szybszy o tego procesora MTK mimo identycznego zegara 800MHz?? (jak rozumiem oba są dwujądrowe??)

MTK JEST CZTERORDZENIOWY ALE NA RAZIE DZIAŁA NA DWUCH NA RAZIE, BĘDZIE DZIAŁAŁ NA 4 W NAJBLIŻSZYM CZASIE.

MTK jest lepszy , ma znacznie lepszą jakość dźwięku obrazu, mniej zakłóca lepiej chodzi BT, sama animacja jest szybsza w Cortex ale nowe stacje wszystkie będziemy robić na MTK

2. Podczas odsłuchiwania plików mp3 w 6311 za każdym razem mimo startu piosenki od 0:00 (według stacji) tak naprawdę sa ucinane okł 2 sekundy utworu - to normalne??
to może zależeć to programu do kompresowania

3. Sprawdzałem odczytywanie plików FLAC na 6311 - miałem dwa albumy - jeden bez problemu został odczytany w drugim stacja nie była w stanie odczytać plików - jest coś na co należy zwracać uwagę przy kodowaniu własnych płyt do plików FLAC ??

pliki o zbyt dużej rozpiętości bitowej mogą nie być odtwarzane

4. Czy do 6311 można wgrać własne logo na początku podczas uruchamiania stacji??

w chwili obecnej nie można,

5. Czy wydajecie od czasu do czasu aktualizacje oprogramowania?? Np wielkość czcionki częstotliwości radiowych w 6401 jest dużo czytelniejsza niż w 6311.

wielkość czcionki będzie zmieniona ! prosimy o kontakt za min miesiąc czasu..

MKV - 04-12-2013, 21:45

Prawie pół roku obserwacji allegro i wreszcie się trafiło - kompletne czarne skórzane wnętrze :)
Miałem już fotel kierowcy i niekompletną kanapę (oszust jeden nie przysłał boczków oparcia kanapy:/) ale brakowało mi fotela pasażera i boczków drzwi - no ale sa już zakupione i jutro zaczną swą podróż do mnie :D

Musiałem niestety zakupić kompletną tylną kanapę więc będę miał na sprzedaż siedzisko i oparcia tylnej kanapy czarne skórzane w bardzo dobrym stanie na sprzedaż no i fotel pasażera i boczki wszystkie z Avance - jacyś chętni? :P

MKV - 10-12-2013, 14:35

Na najbliższy poniedziałek w planach jest dokończenie car audio :)
- wygłuszenie wszystkich drzwi
- głośniki na przód Powerbass 2xl-60c
- głośniki na tył u-Dimension el Comp 6 coax
- wzmacniacz pod siedzenie pasażera Cadence CSA 1000.4

Powinno to brzmieć nieco lepiej niż na fabrycznych głośnikach :)

danino88 - 10-12-2013, 15:22

Cytat:
Powinno to brzmieć nieco

aż mnie ciekawi jak "nieco" :)

MKV - 10-12-2013, 21:45

danino88 napisał/a:
Cytat:
Powinno to brzmieć nieco

aż mnie ciekawi jak "nieco" :)

Mogę nagrać film ale wątpię aby to oddało jakikolwiek efekt ;)

Fragu - 11-12-2013, 09:10

MKV, nagraj :D
MKV - 16-12-2013, 20:36

Fragu napisał/a:
MKV, nagraj :D

Co się dało na szybko to nagrałem.

Sprzęt to:
- stacja GMS 6311 (+ kamera cofania)
- głośniki na przód Powerbass 2XL-60C
- głośniki na tył Focal Access 165CA
- wzmacniacz pod siedzeniem pasażera Cadence Momentum CSA 1000.4
- drzwi przednie i tylne wygłuszone matami STP Anticor S

Tak grała seria:
http://youtu.be/xWnIW71kKhE

A tak gra teraz
http://youtu.be/SJDPn0AiRJw

arturj123 - 16-12-2013, 22:42

Seria gra lepiej :twisted:
Marcino - 16-12-2013, 22:56

Trza było ten sam utwór puścić....
MKV - 17-12-2013, 00:28

Marcino napisał/a:
Trza było ten sam utwór puścić....

Nie miałem czasu go szukać ale wiem i filmik podmienie może jutro. Na żywo gra dużo lepiej ale ciężko to nagrać telefonem ;-)