Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
deejay - 17-10-2012, 08:53
Darek ustaw prożnie na min 30-40 min niech pożądnie osuszy układ .
Krzyzak - 17-10-2012, 08:56
dokładnie o takim czasie myślałem...
problemu być nie powinno, bo teraz jest okres, kiedy ta maszyna więcej stoi niż pracuje
Krzyzak - 20-10-2012, 18:56
klima zmontowana, szczelność sprawdzona azotem, wszystkie oringi nowe, dziś napełniona i bangla
próżnia na 40 minut nastawiona, dodatkowo szczelność sprawdzona mydlinami
poza tym przy okazji przegląd zrobiłem srebrnemu, bo się wziął i skończył - jak zwykle bez problemu
2 szt. nokianów wróciło do sprzedawcy, trwają badania... mam nadzieję, że zdążą przed zimą
edit - szukam odbojów na tylne amory - mogą być używane, osłony mam
dotarły do mnie sprężyny przednie od Torp12 (dzięki, stan naprawdę świetny), niedługo będę robił zmianę nivo na zwykłe
Marcino - 20-10-2012, 20:26
| Krzyzak napisał/a: | | szukam odbojów na tylne amory - mogą być używane, osłony mam |
A co nie tak z tymi z nivo?
Krzyzak - 20-10-2012, 20:41
odboje? - podejrzewam, że będą za wielkie - tłoczysko w nivo jest grubsze i tak mnie naszło, że jak już rozbiorę, to chcę mieć komplet
a po co kupować komplet np. sachs za 100 zł, skoro to badziewie ma śmieszną rolę do spełnienia...
fj_mike - 21-10-2012, 20:05
| Krzyzak napisał/a: | | odboje? - podejrzewam, że będą za wielkie |
Odboje w nivo są większe od zwykłych (chociaż niektórzy na forum twierdzą inaczej).
Mam stare odboje z nivo ale nie mam starych ze zwykłych do porównania.
wyderka - 21-10-2012, 20:11
ja zakładałem odboje z nivo do zwykłych amortyzatorów monroe i pasowały bez problemu
Hugo - 21-10-2012, 20:42
| Krzyzak napisał/a: | | szukam odbojów na tylne amory - mogą być używane | Mam. Używane oryginały w bdb stanie i prawie nowe zamienniki. Które chcesz?
Krzyzak - 27-10-2012, 20:50
to założyłem dziś te 2 zimowe kapcie - na przód, właśnie pada jakiś deszcz ze śniegiem, więc może się przydadzą
wszystkie uszczelki we wszystkich autach przesmarowałem silikonem
przy okazji szukam węża do nagrzewnicy do V6 - można takie coś kupić jako zamiennik? tego U
Krzyzak - 30-10-2012, 21:28
reklamacja opon uznana, niedługo wyślą mi kolejne, ale tym razem prosiłem o sprawdzenie (mają w oponeo warsztat, który to zrobi)
pierwsze wrażenia z jazdy nokianami W+ pozytywne - ciche, miękkie i auto dobrze się prowadzi
przy okazji musiałem założyć stare śruby od E32 (zapasowy komplet), bo się te od 17" -ek nie mieściły pod dekielkami
i okazuje się, że zlikwidowało to delikatne bicie (coś jak niewyważone koło), które miałem do tej pory zawsze - niezależnie od felg czy opon
widać te zamienniki nie są najlepsze
Krzyzak - 09-11-2012, 23:39
założyłem już zimówki na tył - jest ogromna różnica, bo zamiast 100 g wystarczyło 40
przy okazji - miał ktoś taki problem, że ciekł płyn z króćca nagrzewnicy? - bo ten smród w kabinie to się okazało, że to płyn chłodniczy... na szczęście w środku sucho, więc podejrzewam wąż, ale występuje tylko w komplecie z drugim wężem i opaskami - 200 zł
ma ktoś na zbyciu wąż do nagrzewnicy? - ten w kształcie U (jeden idzie do trójnika - to nie ten )
Krzyzak - 05-12-2012, 22:19
ok, nikt nie pisze, nikt nie czyta...
2 tyg. auto stało na dworzu, bo robili mi drogę
przez to kompletnie do niego nie zaglądałem
ale dziś porobiłem kilka rzeczy
w srebrnym zmieniłem podświetlanie przycisków, bo się spaliło od przeciwmgłowych, zmieniłem palniki w xenonie, bo po 10 latach już słabo świeciły, uszczelniłem zaślepkę wałka i takie tam detale
przyszedł wąż nagrzewnicy - ale chwilowo po uszczelnieniu starego, nie cieknie, to nie ruszam
za to widzę mokry, zielony nalot przy kompresorze - czyżby jednak klima puszczała?
bordka w końcu ruszyłem z garażu w trasę 300 km - po drodze spaliły mi się 3 żarówki - na szczęście miałem zapas 2szt. H4 i jedną W5W; okazało się, że siedziały tam jeszcze philipsy GT150 montowane chyba z 3 lata temu
w kombi spalonych żarówek było więcej - TCL, oba przyciski przeciwmgłowe (na tylne dałem czerwoną żarówkę - fajnie to wygląda), regulacja świateł, lewy stop, schowek
przy okazji dostał nowe H7 - philips premium, bo jakoś w wakacje padł tungsram i wrzuciłem - tymczasowo - coś zastępczego...
na montaż czeka komplet sprężyn i amorów na tył do kombi - bo prawy nivo zaczyna dziwnie siadać... jeszcze się nie leje, ale widać, że zaczyna się kończyć
Torp12 - 05-12-2012, 22:47
Tylko żarówki wymieniasz w tych samochodach
m6riano - 05-12-2012, 22:50
| Torp12 napisał/a: | Tylko żarówki wymieniasz w tych samochodach |
To prawie jak ja...;-)
fj_mike - 05-12-2012, 22:58
| m6riano napisał/a: |
To prawie jak ja...;-) |
Tiaaaa, no może poza półośkami, skrzyniami biegów i takimi tam
|
|
|