Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
scarfies1 - 07-06-2012, 17:38
piekny samochod. dbaj, dawaj mu co lubi, a na pewno odwdzieczy sie bezawaryjnoscia i tysiacami kolometrow. gratuluje i zazdroszcze.
Juiceman - 23-06-2012, 21:24
Przez notoryczny Brak czasu, temat Galanta nie był aktualizowany na bieżąco. Jako że po Euro 2012 we Wrocławiu to mam odrobinę więcej czasu aby nadrobić zaległości .
Przed wyjazdem na ElbeTreffen 2012 galant odwiedził Mitsubishi SPA tj pojechał do Deejay'a gdzie dostał kpl nowych hamulców
Mianowicie przód:
Zwrotnica została wyrzucona, na jej miejsce wskoczyła zwrotnica poliftowa
Tarcze TRW 276mmx26mm
Klocki Ferodo
Oczywiście zestaw naprawczy do zacisków
Na Tyle pojawiły się także nowe tarcze i klocki + zestaw naprawczy profilaktycznie do zacisków.
Tarcze/ Klocki marki TRW
Następnie wyleciał przedni zderzak, był mocno połamany ;/
Na jego miejsce wlazł zderzak od SPORT EDITION wraz z listwami oraz halogenami z Legnuma Przedliftowego:
Żeby nie było, na dodatek w Mitsubishi SPA wymienione zostały przednie nadkola na mocniejsze i solidniejsze:
Kolejnym Etapem było wygłuszenie 2dni przed wyjazdem na ET2012. Stąd też z braku czasu zostały wygłuszone tylko boczki drzwi oraz podłoga ( został jeszcze bagażnik i dach)
A więc znowu trzeba było rozebrać miśka odkurzyć oraz odtłuścić litrami Nitro:
A później wygłuszanie chlorokauczukiem:
Na koniec była najtrudniejsza robota osadzenie tapicerki z powrotem na miejscu. Udało się jak usiądzie, będę musiał ją jeszcze poprawić .
Po wygłuszeniu części auta jest wyraźniej ciszej!! (ile dB nie mam pojęcia).
Dzień przed wyjazdem była zrobiona polerka na szybko;-) Aż w końcu auto prezentuje się tak:
Tu wielkie podziękowania dla Bartka oraz pewnej osoby z Północy Polski.
DZIĘKI PANOWIE!!
A Wam jak się widzi :->?
custom - 24-06-2012, 00:11
Juiceman napisał/a: | A Wam jak się widzi :->? |
widzi sie ale zmień koło
fj_mike - 24-06-2012, 09:57
No no Dżus, kawał roboty zrobiony przy Galu.
Świetnie wygląda ze zderzakiem SE ale ta felga
Zadowolony z nowych hamulców?
sveno - 24-06-2012, 09:57
piękny jest ale gdzie dokładka?
Felga rzeczywiście przydałaby się przynajmniej cal większa.
Rafal_Szczecin - 24-06-2012, 10:45
tablica rej troche za wysoko
pasowaly Wam te nadkola ? zakladalem takie tydzien temu do swojego, i troche sie nameczylem, zeby jakos to lezalo
zaslepka ze zderzaka jest ? jezeli tak, to w tej chwili montowac jezeli nie, to szkoda, ze miejsce nie zostalo zaspawane, bo zderzak pewno i tak lakierowales pod swoj kolor .
wieksza felga, i bedzie piekny
Matejko - 24-06-2012, 10:51
Rafal_Szczecin napisał/a: | pasowaly Wam te nadkola ? |
no wlasnie do avancowego by podeszly ??
swinks_UK - 24-06-2012, 11:07
U mnie leżą dobrze. Fakt, że sztywne jak choróbcia, ale jak już wciśniesz to układaja się prawidłowo.
W zderzaku od Avance będzie w dolnej krawędzi przy zderzaku jakieś 1 do 2 cm odstępu na długości 5 cm. Punkty mocowań są OK, a nadkole tak sztywne, że nie robi to różnicy.
Zreszta sam mam te nadkola i zderzak taki jak Avance. Mi pasuje, wybredny nie jestem.
Juiceman - 24-06-2012, 13:06
Nadkola do przedlifta i SE pasują idealnie, do Avanca już nie koniecznie tak jak Tomek napisał.
Zaślepki nie ma, ale za jakiś czas będę takową robił
Hamulce baaaajka w końcu kierownica nie ma żadnych drgań
Jak znajdę jakąś prace w zawodzie to na bank będą jakieś 17
tyku - 24-06-2012, 21:57
Juiceman, Widać dużo pracy i zamiłowania, ale mnie to nie kręci. Nigdy nie lubiałem kombi i nie jestem pasjonatem zabytków. Pozdrawiam
Serek - 25-06-2012, 08:16
a od kiedy na tablicy masz POT, Juicek bo ja nie w temacie , zastanawia mnie fakt małych tarcz z przodu, nie lepiej było jakiś swapik zrobić na większe przy okazji zmiany zwrotnicy ?
Marcino - 25-06-2012, 08:50
Juiceman napisał/a: | Zwrotnica została wyrzucona, na jej miejsce wskoczyła zwrotnica poliftowa
Tarcze TRW 276mmx26mm |
Serek napisał/a: | zastanawia mnie fakt małych tarcz z przodu, nie lepiej było jakiś swapik zrobić na większe przy okazji zmiany zwrotnicy ? |
Przecież zrobił!!! Ładny sie robi, chyba czas sie za mojego wziąć..:)
Juiceman - 25-06-2012, 12:11
Marcino napisał/a: | Juiceman napisał/a: | Zwrotnica została wyrzucona, na jej miejsce wskoczyła zwrotnica poliftowa
Tarcze TRW 276mmx26mm |
Serek napisał/a: | zastanawia mnie fakt małych tarcz z przodu, nie lepiej było jakiś swapik zrobić na większe przy okazji zmiany zwrotnicy ? |
Przecież zrobił!!! Ładny sie robi, chyba czas sie za mojego wziąć..:) |
A dziękuję
Tarcze są wsadzone już z ost. polifta 276mmx26mm a Tablice POT już hoho a może dłużej zawsze to 100 w kieszeni zostaje
Juiceman - 02-07-2012, 18:04
Dziś znalazłem trochę czasu aby przystąpić do drugiego etapu wygłuszania Mianowicie Bagażnik :
Po chwili wyglądało już tak:
To samo z drugą strona;-) tapicerka też dostała nowe wygłuszenie. Jutro zostanie jeszcze do zrobienia wygłuszenie wokół butli gazowej i schowków A co za tym idzie będzie można przystąpić do etapu 3 wygłuszenia tj. Wygłuszenie dachu
Torp12 - 02-07-2012, 19:17
Juice jaka mate stosujesz?
|
|
|