[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Opony....... czyli wszystko o oponach
_Slawek_ - 27-10-2011, 21:05
Ostatnio w jednym z auto-moto magazynów były jakieś testy zimówek, w których brały udział właśnie nasze rodzime Dębica Frigo 2. Rezultat: na śniegu - rewelacja, wypadły lepiej niż nawet opony klasy premium, na suchym - kiepściutko, na mokrym - tragedia, podobno tylko chińszczyzna gorzej się zachowuje na mokrym
Tomii - 27-10-2011, 21:41
_Slawek_ napisał/a: | Ostatnio w jednym z auto-moto magazynów były jakieś testy zimówek, w których brały udział właśnie nasze rodzime Dębica Frigo 2. Rezultat: na śniegu - rewelacja, wypadły lepiej niż nawet opony klasy premium, na suchym - kiepściutko, na mokrym - tragedia, podobno tylko chińszczyzna gorzej się zachowuje na mokrym |
tosz o tym pisałem. _Slawek_ chyba nie miałeś nigdy chińszczyzny, na mokrym o wiele, wiele gorzej.
Krzyzak - 28-10-2011, 07:15
Tomii napisał/a: | strome podjazdy to tylko Frigo 2 | mam tak u siebie podczas wyjazdu z domu - niestety się nie zgodzę, lepiej już radziły sobie dayton DW500 sprzed 10 lat...
Tomii - 28-10-2011, 07:43
Krzyzak napisał/a: | Tomii napisał/a: | strome podjazdy to tylko Frigo 2 | mam tak u siebie podczas wyjazdu z domu - niestety się nie zgodzę, lepiej już radziły sobie dayton DW500 sprzed 10 lat... |
hehe, nikogo nie przekonuje, u mnie sprawdziły się w 100% tak jak wcześniej już pisałem.
Krzyzak - 28-10-2011, 07:50
spoko - ja wciąż na frigo2 zimą jeżdżę, bo nie będę wyrzucał prawie nowych opon (dostałem w komplecie z autem)
ale ich zachowanie na mokrym śniegu było dla mnie masakryczne
Anonymous - 28-10-2011, 08:28
Tomii, z całym szacunkiem do Ciebie - można szanować rodzimy produkt, ale w Twojej ocenie wyczuwam przesadę... no chyba, że nigdy nie jeździłeś samochodem z oponami z najwyższej półki a swoją ocenę opierasz na subiektywnych testach gazet...
Tomii - 28-10-2011, 08:43
kuzi napisał/a: | Tomii, z całym szacunkiem do Ciebie - można szanować rodzimy produkt, ale w Twojej ocenie wyczuwam przesadę... no chyba, że nigdy nie jeździłeś samochodem z oponami z najwyższej półki a swoją ocenę opierasz na subiektywnych testach gazet... |
to może przeczytaj moje poprzednie posty a zobaczysz że teraz mam oponę z najwyższej półki i mam jednak porównianie.
Anonymous - 28-10-2011, 08:52
Wszystko gra. Może rozwinę moje ostatnie zdanie: swoją ocenę opierasz na subiektywnych testach gazet... - mówię tutaj o porównaniu Dębic do opon klasy premium i uznanie jej jako opony "dobrej"
Tomii - 28-10-2011, 09:11
kuzi napisał/a: | Wszystko gra. Może rozwinę moje ostatnie zdanie: swoją ocenę opierasz na subiektywnych testach gazet... - mówię tutaj o porównaniu Dębic do opon klasy premium i uznanie jej jako opony "dobrej" |
nie, nie, opona w teście zajęła ostatnie miejsce bo jest słaba na suchym i mokrym asfalcie ale jest najlepsza na śniegu. A jej ocenę opieram na swoich doświadczeniach a test w Motorze tylko potwierdza moje odczucia, tyle w temacie.
Anonymous - 28-10-2011, 10:00
OK. Ja po prostu mam inne (gorsze) zdanie na temat Dębicy Frigo 2.
Krzyzak - 28-10-2011, 10:09
Tomii napisał/a: | jest słaba na suchym i mokrym |
no właśnie jeździłem na nich (frigo2) chyba jeszcze w kwietniu a może i maju 2010 jak i 2011 i sprawowały się dobrze - podobnie do opon letnich w tym okresie
komarsnk - 28-10-2011, 11:06
Krzyzak napisał/a: | Tomii napisał/a: | jest słaba na suchym i mokrym |
no właśnie jeździłem na nich (frigo2) chyba jeszcze w kwietniu a może i maju 2010 jak i 2011 i sprawowały się dobrze - podobnie do opon letnich w tym okresie |
Może już były tak stare (wiekowo), że stwardniały i w zimie nie dawały rady a w cieplejsze dni były jak znalazł?
Anonymous - 28-10-2011, 11:11
Jeździł ktoś na Kormoran SnowPro?
galantfanradom - 28-10-2011, 12:41
Ja mam Barum Polaris i sobie chwale.
Krzyzak - 28-10-2011, 13:06
komarsnk napisał/a: | Może już były tak stare (wiekowo) | one mają 2 lata - przynieść fotki bieżnika? opony są jak nowe...
|
|
|