[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
m6riano - 25-08-2011, 15:18
Ceny w Allparts:
Przód: 240,- (KYB),123,- (Monroe)
Tył: 208,- szt. (KYB) ,121,- szt. (Monroe)
komarsnk - 25-08-2011, 21:19
| m6riano napisał/a: | Ceny w Allparts:
Przód: 240,- (KYB),123,- (Monroe)
Tył: 208,- szt. (KYB) ,121,- szt. (Monroe) |
Kayaba made in Japan? Czy u pepików robione?
m6riano - 26-08-2011, 08:12
Pewnie pepikowe..
Tomek - 26-08-2011, 08:26
a informacji jakie dostałem od przedstawicielstwa KYB na polske, to produkcja KYB 341213 została przeniesiona do pepików jakis czas temu (nie pamietam dokladnie, ale cos kolo 2008-2009) i od tego momentu sa produkowane tylko w Czechach
jesli ktos oferuje te amorki z Japan, to są już kilkuletnie
nie wiem na ile to prawda, ale takie info dostałem od przedstawiciela, jak szukałem do siebie amorków na tył jakies 13 miesiecy temu, ale przyjmuje to za prawde
diabelll - 30-08-2011, 16:02
Panowie potrzebuje oslony amortyzatora do tylu do galanta ktos ma jakis pomysl gdzie to mozna dostac ? albo symbol pasujacych model z 97 roku
m6riano - 30-08-2011, 18:42
| diabelll napisał/a: | | ktos ma jakis pomysl gdzie to mozna dostac ? |
http://www.all-parts.pl/
Japaneze
dzwonił?
diabelll - 30-08-2011, 18:51
m6riano, jeszcze nie dzwonilem narazie skupiam sie na krakowskich hurtowniach bo tam mam najwieksze znizki ..... do allparts poszlo zapytanie
jutro zadzwonie do foty moze tam sie uda
m6riano - 30-08-2011, 19:23
To poszukaj na allegro lub w lokalnych sklepach jeszcze
SPIDER-ek - 30-08-2011, 22:45
Już pisałem o tym u siebie w profilu ale napiszę bo może ktoś będzie zainteresowany w późniejszym terminie.:)
Miałem dzisiaj ciekawą sytuację.
Siedzę sobie w pracy i telefon dzwoni. Odbieram a tutaj Pani przedstawia się że dzwoni z Serwisu samochodowego w którym miałem prawie 1,5 miesiąca temu wymienić uszczelniacz wałka, z tym że byłem umówiony że kupią uszczelniacze i zadzwonią do mnie żeby umówić wizytę z racji tego że są urlopy:) Niestety nie zadzwonili:) A ja naprawiłęm już we własnym zakresie:)
A teraz dzwoni i przeprasza że nie oddzwonili, i że poczuwają się do winy że mieli zadzwonić a tego nie zrobili i zaproponowali mi w ramach rekompensaty darmową wymianę opon w okresie zimowym:)
Więc szybko nie myśląc poprosiłem czy w ramach rekompensaty mogą dla mnie poszukać amorków KYB ale made in Japan i wyliczyć koszt łącznie z montażem:)
I Pani, z wielką chęcią zaproponowała że zrobią wszystko żebym był zadowolony i oddzwoni. No więc o 17.00 dzwoni telefon, że znalazła amorki KYB made in Japan, że wymienią mi je w sumie z robocizną za 1200zł. No i jestem umówiony na piątek:)
I co Wy na to?? Serwis po 1,5 miesiąca przypomina sobie że miał klienta:) Pierwsze w Polsce się spotykam:)
Najważniejsze że KYB made in Japan
diabelll - 30-08-2011, 23:04
SPIDER-ek, za 2 szt ? to raczej anty promocja jakas;)
marcinzam - 31-08-2011, 00:35
nawet za 4 to żadna rewelacja
SPIDER-ek - 31-08-2011, 08:04
Za 4 sztuki z robotą, jeżeli żadna rewelacja, to zauważ jedną rzecz:
- nie martwisz się szukaniem, jeżdżeniem i pytaniem czy są made in japan, a z tym jest ciężko, nawet na allegro,(ja pytałem od pewnego czasu i wszystko made in czech)
- masz komplet i robotę wliczoną za 4 sztuki
- mam warsztat pod nosem 400m
- odstawiam samochód, i przychodzę po południu po pracy
- mam gwarancję
- i jest to Warszawa, a nie Pcim dolny, więc ceny są jakie są
I przede wszystkim czyste ręce.
Pewnie jeszcze coś by się znalazło.
Ponadto to jest szacunkowe wyliczenie, a w rzeczywistości może się okazać że zapłacę mniej. Nigdy więcej, no chyba że sprężyna była by walnięta i trzeba by wymieniać.
Czyli 1200zł/4szt=300zł/szt a to by wychodziło 250zł sam amor i 50zł robocizna.
Chyba że chcesz made in czech za 190zł z allegro i niepewność w oczach ile zrobisz km, zresztą poczytaj wcześniej koledzy mieli made in czech.
Powodzenia w szukaniu taniej
Owczar - 31-08-2011, 17:40
SPIDER-ek, tylko przed montażem niech Ci pokażą, że są made in japan Bo potem ciężko sprawdzić.
Tomek - 31-08-2011, 18:00
| Owczar napisał/a: | SPIDER-ek, tylko przed montażem niech Ci pokażą, że są made in japan Bo potem ciężko sprawdzić. |
dokładnie
zapytałeś o KYB made in Japan
pani znalazła jakieś tam (amorek japońskiej firmy), ale może nie ma świadomości, że są i takie i takie i nie wie czym różnica
no, ale może i rzeczywiscie znalazła, nie mówie, że nie
tyle, że jeśli tak to amorek ma już jako nowy pare lat - czymś to grozi ??
jeśli rzeczywiście mają dojscie do made in Japan to zapodaj kontaktem, na pewno ktos bedzie zainteresowany
SPIDER-ek - 31-08-2011, 18:44
Zgadzam się z Wami, to trzeba dokładnie sprawdzić.
Wydaje się że wiedziała o co chodzi, bo sama mówiła o amorkach czeskich, więc widocznie wiedzą o co chodzi. Ja ani słowa nie wspomniałem o czeskich, tylko że chcę Japońskie.
Zobaczymy w piątek.
A ma ktoś może fotke w którym dokładnie miejscu to jest napisane?
|
|
|