Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Rafal_Szczecin - 03-04-2011, 13:09
Hugo napisał/a: |
Wiem, staniał, nie? Był po 149 zł. |
si
jak przyjdzie, i go przymierzycie, to sie nie przestraszcie , bo w kolorze wyglada calkowicie inaczej ( czytaj lepiej )
tak samo, jak opakowanie bedzie opisane jako czesc pasujaca do bmw e36
ogolnie rzecz biorac, bardzo dobry wybor
Hugo - 05-04-2011, 17:04
Czarny pasek przyklejony na przednią szybę. Poszło gładko, wygląda super Przód Gala stał się jeszcze bardziej zadziorny. Co ciekawe w naklejce po zajęciu miejsca za kierownicą odbija się, jak w lustrze dosłownie, deska rozdzielcza i kierownica, nawet fajny efekt...
rosomak1983 - 05-04-2011, 18:03
Hugo, foto ??
Hugo - 06-04-2011, 19:08
Oto foto naklejki na szybie (niestety nie wiedzieć czemu przed zrobieniem zdjęcia postanowiłem umyć szybę i użyłem spryskiwacza ). Wycieraczki zachodzą tylko max. 3 cm na naklejkę na odcinkach kierowcy ok. 20 cm, pasażera 10-15 cm.
Jak się podoba?
wilk88 - 06-04-2011, 19:22
Wg mnie bardzo ok, jak cała reszta. Wyważony tjuning
Hugo - 06-04-2011, 19:30
wilk88 napisał/a: | Wg mnie bardzo ok, jak cała reszta. Wyważony tjuning | Dzięki.
Kuszą mnie coraz bardziej polakierowane na czarny kolor ramki naokoło halogenów w zderzaku. Dokładnie tak jak w tym SE:
http://www.tunerzine.com/...r_galant_01.jpg
Myślę, że mogłoby być ciekawie, a przede wszystkim inaczej. Tylko jak to polakierować żeby farba nie odpadała, wiadomo przedni zderzak niezłe baty dostaje podczas jazdy. Przy okazji wilk88, forumowy virtual tunerze mogę poprosić, wiesz o co na tej fotce?
Psikus - 06-04-2011, 19:38
Hugo, te ramki w kolor grilla i będzie cacy.jak pomalować? zmatowić,zapodkładować,polakierować,pozostawic do wyschnięcia. Tak samo jak każdy inny element się lakieruje. Chyba że chcesz to lekko sprayem opylić bez podkładu to wtedy na bank zlezie.
RoBSoN_97 - 06-04-2011, 19:38
Pasek na szybę kładłeś od środka czy od zewnątrz?
wilk88 - 06-04-2011, 20:04
Hugo napisał/a: | Przy okazji wilk88, forumowy virtual tunerze mogę poprosić, wiesz o co na tej fotce? |
Wiem, wiem Wstawiam 2 wersje, z całym czarnym środkiem i tylko z ramkami.
Poza tym jeden z forumowiczów już tak ma (generalnie ma bardzo podobnego galanta do Twojego tylko, że w kombi)
Andrew - 06-04-2011, 20:28
Hugo napisał/a: | Oto foto naklejki na szybie (niestety nie wiedzieć czemu przed zrobieniem zdjęcia postanowiłem umyć szybę i użyłem spryskiwacza ). Wycieraczki zachodzą tylko max. 3 cm na naklejkę na odcinkach kierowcy ok. 20 cm, pasażera 10-15 cm.
Jak się podoba? | Dopieszczasz tego gala Mnie się podoba
dawidoski13 - 06-04-2011, 20:28
Hugo, git z tym paskiem, ja mam identycznie i jestem zadowolony szczególnie latem...
Jogurt - 06-04-2011, 20:57
a co on taki wąski? nie myślałeś żeby zrobić taki żeby lusterka nie było widać? tyle że to już musiałbyś na przeźroczystej folii robić.
Hugo - 06-04-2011, 23:16
Psikus napisał/a: | zapodkładować | Jakim podkładem? Ma być naprawdę porządnie. RoBSoN_97 napisał/a: | Pasek na szybę kładłeś od środka czy od zewnątrz? | Od zewnątrz, miałem kupiony taki od środka, ale lusterko przeszkadza w przyklejeniu i w ogóle, także kupiłem zewnętrzny. wilk88 napisał/a: | z całym czarnym środkiem i tylko z ramkami. | Jak dla mnie druga wersja jest prawie idealna, tylko jeszcze to wypełnienie od zewnętrznej strony musiałoby być czarne i miód malina. Chyba będę działał w wolnej chwili andrew84 dzięki. dawidoski13 napisał/a: | jestem zadowolony szczególnie latem... | Właśnie bardziej mi chodziło o to żeby osłonić się od oślepiającego słońca niż o efekt wizualny. W każdym aucie wcześniej miałem fabrycznie lub przykleiłem sobie taki lub podobny pasek, więc w Galu też musi być. Jogurt napisał/a: | a co on taki wąski? | Mógł być z 2-3 cm szerszy, ale takie tylko były do kupienia.
wilk88 - 07-04-2011, 00:41
Hugo napisał/a: | Jak dla mnie druga wersja jest prawie idealna, tylko jeszcze to wypełnienie od zewnętrznej strony musiałoby być czarne i miód malina. Chyba będę działał w wolnej chwili |
To masz i działaj! Mnie też się podoba.
bieniak - 07-04-2011, 07:31
pasek wygląda super:)a czarne elementy na zderzaku to:
matujesz
kupujesz podkład do plastiku(tzw plastyfikator do lakieru czy jakoś tak sprey styknie na sporo)
nakładasz 2 cienkie warstwy(kolor bezbarwny z jakimś dziwnym brokatem)
szmatka antystatyczna(1,5zł sztuka kup ze 2)
baza i następnie klar
w moim przypadku po takim zabiegu odpryski pokazały się tylko w miejscu pęknięcia zderzaka.Więc trwałość uważam za bdb
|
|
|