To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike

Wszyc - 11-08-2014, 17:59

fj_mike napisał/a:
A jak to nie był mój

To módlmy się za kolejną biedną duszyczke w Gdyni która nieświadoma błędu jaki czyni kupiła Galanta :P

fj_mike - 11-08-2014, 18:03

Podobno gdzieś na Obłużu dolnym jeździ podobny do mojego.
Mare - 26-08-2014, 10:31

Na centrum stoi srebrny kombi ... trochę drapniety na masce. Jeździ też fioletowy na stalowych ...elegance z lotką... jest też podobny do mojego czerwony, tyle że jakiś wariat tym jeździ xD... sporo tego jest. :) A i zapomniał bm o bordowym elegancie sedan... z lekko schodzącym klarem na masce :)
fj_mike - 12-11-2014, 22:10

Sytuacja z 2 listopada.

Ja (czerwony) wyjechałem spod bloku na jednokierunkową. Zza większego auta wyjeżdżał z parkingu młody łepek (24l). Z początku przez to auto nie widzieliśmy się nawzajem. Kiedy dojechałem na wysokość tego większego auta, on zdążył się na tyle wysunąć, że nie mogłem przejechać. Ja stanąłem i on stanął. Założyłem że mnie zauważył. Moja prędkość nie przekraczała 40km/h. Jednak nie zauważył, kontynuował cofanie puknął w zderzak.

Sytuacja jak każda inna, nic takiego przecież się nie stało. Zaparkowałem, wysiadam, on także. Pada pytanie "Ja pana stuknąłem?" :mrgreen: Oglądamy zderzaki i uszkodzenia (pierwsze uszkodzenie po malowaniu :evil: ) . Pada propozycja dogadania się. Ja świadom tego, że dostanę między 600-800zł mówię z politowaniem mówię 300zł. Koleś robi oczy i oferuje mi 50 zł :mrgreen: Twierdzi, że jego lakiernik za 30 zł te rysy usunie :shock:

Poczułem się jakbym dostał w pysk. Proponuję spisanie oświadczenia. Pan odmawia :mrgreen: Informuję go, że wtedy będzie konieczna interwencja policji. On nalega na przyjazd policji.

Teraz zaczyna się cyrk. W oczekiwaniu na policję, przychodzą jego rodzice. Zaczynają mi wmawiać, że zrobiłem to specjalnie oraz, że jestem oszustem. Dobrze ubraniu, poważnie wyglądający ludzie oceniają mnie chyba wg własnej miary. Tata wyskoczył z propozycją 100 zł. Użył argumentu, że to nie auto na wystawę :mrgreen:

Przyjeżdża policja. Sprawca zeznaje pierwszy, słucham jego wypocin. Okazało się, że to on już wyjechał na drogę a ja w niego wjechałem. Mama wszystko widziała przez okno i potwierdza :twisted: Później moja kolej. Mamuśka cały czas nawija do gliniarza a ten do niej "Oboje stali i się stuknęli" po czym zaprosili sprawcę do siebie i dali mu mandat.

Mama jeszcze próbowała udowodnić policjantom, że się mylą oraz, że jestem naciągaczem. Policjant przy użyciu notesów wszystko jej ładnie wyklarował i powiedział, że on nie jest od wyceny szkód.

Axa zaproponowała 709 zł na co przystałem. W zupełności wystarczy więc nie będę się targował.
W dniu wypłaty odszkodowania zaryłem trochę zderzakiem na robotach drogowych :mrgreen:
Moja pazerność wyszła mi bokiem. Zderzak jest cały, tylko polakierować i będzie dobrze :wink:

Foty uszkodzeń:

kabar - 12-11-2014, 22:27

Nie widzę zdjęć :(
fj_mike - 12-11-2014, 22:31

Poprawione.
Galancior94 - 12-11-2014, 22:32

fj_mike napisał/a:
Poprawione.

I tak nie widać :roll:

kabar - 12-11-2014, 22:34

Potwierdzam - u mnie też nie widać.
fj_mike - 12-11-2014, 22:40

Już. Foty poszły do prywatnego albumu. Zmiana statusu nic nie dała, wgrałem od nowa.
Bartekkita - 12-11-2014, 22:43

ja widzę :P ogólnie to jesteś do przodu :D
fj_mike - 12-11-2014, 22:44

Bartekkita napisał/a:
ja widzę

Ponieważ paczałeś jak już poprawiłem.
Bartekkita napisał/a:
ogólnie to jesteś do przodu

Czy ja wiem. Może kilka złotych.

kabar - 12-11-2014, 22:47

Teraz jest super - jasno i wyraźnie ;)
Cezar - 12-11-2014, 22:47

Panie to prawie calka bedzie :wink: :P
kabar - 12-11-2014, 22:48

Dobrze widzę? Co to za gniazdko w zderzaku?
fj_mike - 12-11-2014, 22:48

Cezar napisał/a:
Panie to prawie calka bedzie

Ale tylko w przypadku jak bak jest pusty :mrgreen: