Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
Owczar - 14-04-2013, 03:15
Musisz zdjąć konsolę i poszukać zwarcia tam gdzie grzebałeś. Ja bym sprawdził radio jako pierwsze.
Tomek - 14-04-2013, 20:38
ozzy89 napisał/a: |
znów aku w Colcie padł ? |
zostawiłem włączoną lampkę w kabinie, to padł
żeby było śmieszniej, to dziś w Galancie aku padło mi 2 razy (zostawiłem na światłach, bo przypominacz mi nie działa, w związku z tym całym elektrycznym bajzelem)
na nieszczęście w miejscach gdzie nie miałem kabli, ale za to w obu zdobyłem prostownik
po powrocie do domu okazało się, że padł znowu Colt (tym razem zostawiłem otwarty bagażnik, a tam lampka), tyle, że w domu mam kable to nie problem
motoryzacyjnie ten weekend (w moim wykonaniu) uważam za porażkę
Cytat: |
Musisz zdjąć konsolę i poszukać zwarcia tam gdzie grzebałeś. Ja bym sprawdził radio jako pierwsze. |
tak właśnie zrobię, tylko, że czasu brak, więc pewnie najwcześniej w weekend
na domiar złego padło łożysko w lewym kole i nie mam jak tego zagłuszyć radiem
tragedia to auto, ale muszę z nim żyć
tresorex - 15-04-2013, 12:21
Jednak automatyczny włącznik świateł jest świetnym wynalazkiem Nie trzeba pamiętać o włączaniu i wyłączaniu świateł, nie ściemnia się wyświetlacz od klimatronika, nie wyciera się manetka z włącznikiem itd itp
fj_mike - 15-04-2013, 18:25
Tak jak mówisz tresorex
Tomek - 16-04-2013, 17:09
kryzys zażegnany
okazało się, że w wiązce od radia jest tam kilka takich złączek w koszulkach sylikonowych
i jedna zeszła i pewnie stąd to zwarcie
także jeden problem z głowy, a kolejny do głowy
bo przy okazji odkryłem kolejną usterkę - uszkodził mi się jeden aluminiowy przewód od klimy (w miejscu za zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodzącego, przetarło się o blachę) i systematycznie schodzi czynnik (choć jeszcze dziś klima działała), przy okazji upierdzieliło mi trochę pod maską
teraz się zastanawiam, czy w ogóle kupię gdzieś taki przewód, czy połatać
Owczar - 16-04-2013, 17:27
tomek84 napisał/a: | teraz się zastanawiam, czy w ogóle kupię gdzieś taki przewód, czy połatać |
Jeśli tak to używkę z demobila. Kwestia co taniej i szybciej. Ja bym chyba wolał wymienić przewód.
Tomek - 16-04-2013, 17:41
Owczar napisał/a: |
Jeśli tak to używkę z demobila. Kwestia co taniej i szybciej. Ja bym chyba wolał wymienić przewód. |
wiem, że tylko używka, przecież nie pójdę do ASO zapłacić więcej niż EA warta
kwestia dostępności, też bym wolał wymienić niż łatać,
dochodzi jeszcze kwestia wysłania tak żeby nie połamać
chyba uderzę znów do Danino
jakieś pasmo niepowodzeń ostatnio, zwane prawem serii
mam dość tego auta, może ktoś chce nabyć rzęcha ??
danino88 - 16-04-2013, 22:02
Cytat: | mam dość tego auta, może ktoś chce nabyć rzęcha ?? |
chyba nikt jeśli sie tak psuje
Cytat: | jakieś pasmo niepowodzeń ostatnio, zwane prawem serii |
też to mam, wymieniłem w ostatnim czasie 2 łożyska w sedanie a dziś po założeniu letnich opon do vr4ki okazało się że lewe tylne do wymiany
kisian - 16-04-2013, 22:14
Z przewodem i klimą jedź do speca od lodówek
Tomek - 16-04-2013, 22:23
danino88 napisał/a: |
chyba nikt jeśli sie tak psuje |
wszystko się popsuło - wszystko wymieniłem, więc jest jak nowy
kisian napisał/a: |
Z przewodem i klimą jedź do speca od lodówek |
dobra uwaga
póki co jestem na tropie przewodu z demontażu
jak nie to, to będziemy spawać
byłem dzisiaj po sąsiedzku u mechanika, bo się szumnie ogłasza we wsi, że ma też "serwis klimy"
po 10 sekundowym opisie problemu usłyszałem "ja nie naprawiam"
więc wsiadłem do auta szybciej niż wysiadłem i z takim specjalistą nie chcę mieć nic wspólnego
kolejny nabijacz klimy się znalazł
szkoda mi tylko kolejnych 150 zł na czynnik, który to był praktycznie nowiusieńki
Matejko - 16-04-2013, 22:34
jesli jest dojscie zeby zrobic na aucie to zrob(zaciska sie odpowiednie tulejki), jeśli wymontujesz to do dobrego spawacza i nowe oringi umoczone w oleju do klimy
sveno - 17-04-2013, 01:24
tomek84, na Poprzecznej w Wieliczce jest koleś co naprawia klimy i lodówki, jak jeździłem w DHLu to byłem u niego codziennie, bo podejmował się rzeczy których inni nie chcieli, więc miał paczki z całej Polski
Tomek - 17-04-2013, 10:11
Matejko napisał/a: | jesli jest dojscie zeby zrobic na aucie to zrob(zaciska sie odpowiednie tulejki), jeśli wymontujesz to do dobrego spawacza i nowe oringi umoczone w oleju do klimy |
nie ma opcji, dziura jest w takim miejscu, że nie dojdzie z żadnej strony
zresztą zobaczymy, może będzie używka
sveno napisał/a: | tomek84, na Poprzecznej w Wieliczce jest koleś co naprawia klimy i lodówki, jak jeździłem w DHLu to byłem u niego codziennie, bo podejmował się rzeczy których inni nie chcieli, więc miał paczki z całej Polski |
jak nie będzie używki, to tam pojadę
Tomek - 18-04-2013, 11:20
sveno - 18-04-2013, 12:17
a całą deskę można prosić?
|
|
|