To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Batmanikus - 26-09-2013, 21:01

No i kupiłem. Lenovo P770. Jestem mega zadowolony. Tzn chyba, bo na razie mam go od kilku godzin i mam problem z rozładowaniem baterii - 1% (ostatni) schodzi już 20 minut :mrgreen:
Miałem dzisiaj podpisać nową umowę w Play bo za miesiąc się kończy ale wystąpił mały problem - okazało sie, że trzy dni temu mój dowód stracił ważność i muszę czekać na nowy :| :twisted:

RalfPi - 26-09-2013, 22:09

Nie wolno baterii rozładowywać do końca (do samego końca...).
Skraca to żywotność baterii!

PS Jak raz tak zrobisz, to się nic nie stanie, ale to tak na przyszłość.

koszmarek - 27-09-2013, 11:02

Maniaki czy ktoś może mi poradzić odnośnie iphon 4s? Czy to się nadaje do czegoś? Czytałam kilka porównań z piątką, ale 5 jest za droga
Owczar - 27-09-2013, 11:19

http://smieszne-aukcje.pl...m-te-badziewie-

Cała prawda o IPhone ;)

koszmarek - 27-09-2013, 11:24

Owczar zależy mi na opinii osoby, która miała to w rękach a nie tego typu teksty, których jest pełno po wpisaniu w google :)
Owczar - 27-09-2013, 11:33

Ale autor tego tekstu miał go w ręku :) Ja zresztą też- jeśli złodziej jakimś cudem Ci go nie ukradnie, to możesz go zabić tym telefonem jak będzie chciał uciekać :twisted:

A tak na poważnie, to rzecz jasna opis przejaskrawiony itd, jednak mimo wszystko IPhone to telefon specyficzny, dla określonej grupy odbiorców. Co nie zmienia faktu że jest telefonem o dobrej jakości, ale 2 razy przepłacasz za ten hardware.

Ja osobiście jestem zwolennikiem otwartych platform takich jak android. Prawda jest taka, że 80% użytkowników smartfonów korzysta tylko w małym stopniu ze wszystkiego co smartfony oferują.

A najbardziej podoba mi się, jak ktoś kupi eleganckiego IPhone-a za 2-3k i wsadzi go do gumowego pokrowca za 30zł lub obklei z każdej strony folią :) Ja się pytam po co???

Tomek - 27-09-2013, 12:37

Owczar napisał/a:
A tak na poważnie, to rzecz jasna opis przejaskrawiony itd, jednak mimo wszystko IPhone to telefon specyficzny, dla określonej grupy odbiorców. Co nie zmienia faktu że jest telefonem o dobrej jakości, ale 2 razy przepłacasz za ten hardware.

bo ajfon to jest wielkie G
ale ma jedną siłę - aplikacje
i tyle

moje pytanie do kogoś obeznanego, bo ja to nieobeznany jestem w Smartfonach

Czy używał ktoś z was BB Z10??
Jeśli tak to do jakiego telefonu moglibyście go porównać?
chodzi o to, że używałem przez jakiś czas BB Z10, ale musiałem oddać
teraz chcę coś równie fajnego, albo fajniejszego, koniecznie z dużym wyświetlaczem, ale wolalłbym coś z Andro, bo na BB OS10 nie ma praktycznie appsów,
a komercyjne appsy i jakieś appsy choćby z IKEI są tylko na Andro i iOS

krzychu - 27-09-2013, 12:41

Ale ten IPhone jest bardzo fajny nawet pomimo swojej specyficzności. Tylko cena jest za wysoka...
koszmarek - 27-09-2013, 13:04

krzychu, czemu jest dobry? Bo juz wiem czemu niedobry ;)
krzychu - 27-09-2013, 13:09

Jest intuicyjny, ergonomiczny, ma dopracowane aplikacje szczególnie jeśli chodzi o rozdzielczości itd itp.

No i jest systemem zamkniętym więc Ci co lubią grzebać od razu go skreślają i znajdują tylko wady... Ja lubię po prostu używać takie urządzenia, a nie grzebać w nich dla fanu. Wziął bym sobie iPhona, ale za krótko trzyma na baterii i jest za drogi.

Poza tym Nokia ma coraz fantastyczniejsze mapy w cenie :P Pewnie miałbym już 720 (to ta co najdłużej trzyma na baterii) gdyby była w ofercie T-Mobile. A teraz nawet nie ma 820, a zamienianie na alledrogo telefonów to wielka niewiadoma.

No i chyba zostanę z E52 na kolejne 1,5 roku, ale za to ze śmiesznym abonamentem miesięcznym.

londolut - 27-09-2013, 13:14

krzychu, a weź teraz tego wspaniałego ajfona i spróbuj usunąć wszystkie kontakty na raz nie używając do tego PC i tego popieprzonego ajtunsa...powodzenia. Apple utrudnia życie nawet przy tak prostej czynności.
krzychu - 27-09-2013, 13:15

londolut - a po co mam usuwać wszystkie kontakty? Jeszcze tego nie robiłem na żadnym swoim telefonie... Ja biorę i używam, a nie robię dziwne operacje :P

Zresztą na nokii jak mam większą zabawę z kontaktami to i tak robię to na kompie....

londolut - 27-09-2013, 13:30

Np jakbyś kupił od kogoś używkę i dostał wszystkie kontakty od gościa, albo jakbyś chciał oddać komuś swój telefon bo już cię szlag z nim trafia :P W normalnym tel. wybierasz opcję 'zaznacz wszystkie' a potem 'usuń' a w japcu nie. To chyba patent skierowany w stronę półmózgich amerykańców, żeby jednym strzałem nie załatwili sobie książki tel.
KowaliK - 27-09-2013, 13:57

londolut napisał/a:
Np jakbyś kupił od kogoś używkę i dostał wszystkie kontakty od gościa, albo jakbyś chciał oddać komuś swój telefon bo już cię szlag z nim trafia :P W normalnym tel. wybierasz opcję 'zaznacz wszystkie' a potem 'usuń' a w japcu nie. To chyba patent skierowany w stronę półmózgich amerykańców, żeby jednym strzałem nie załatwili sobie książki tel.

Z poziomu telefonu można to zrobić, nie potrzeba komputera z iTunes.

Podpisuję się pod tym co napisał Krzychu. Poza tym jest duże prawdopodobieństwo, że po zakupie iPhone nie będziesz chciał już innego telefonu. :D Wiem co mówię. :wink:

londolut - 27-09-2013, 14:48

KowaliK napisał/a:
Z poziomu telefonu można to zrobić
Po jednym kontakcie. Chyba, że nie znalazłem w menu tej funkcji a przekopałem pozycję po pozycji.
KowaliK, ja miałem styczność z 4S przez tydzień i jedyne co było ok to odtwarzacz muzyki. Bardzo fajnie grał z tym, że podobnie gra mój One S.