Nasze Miśki - Jak wino...
danino88 - 07-05-2012, 11:08
Cytat: | forum wie wyczytałem, że to mogą być stare błędy, tył tłumaczy zawijanie na ręcznym (kiedyś mi się tam zdarzyło ) a przód z jednej strony to fakt, że prawdopodobnie kiedyś podczas dynamicznego startu zabuksowało jedno koło-prawe.
Tak czy siak, podobno jeżeli ABS działa bez zarzutu a tak jest, to nie ma się czym martwić. |
no to o tym wiem i o to mi chodziło że komp mógł zapamiętać błędy
KaWu - 07-05-2012, 15:12
sveno napisał/a: | tak zrobiłem, po 10km CE zapalił się znowu, na szybkości spinacz w złącze diagnostyczne ale patrzyłem tylko na CE i też było 11 (ABS nie obserwowałem) znowu odpiąłem aku i znowu po około 10km CE się zapaliła |
Zrob 15 km na samej benzynie i się wyjasni czy to cos z lpg.
deejay napisał/a: | lub sama sonda pada . |
Obstawiam sonde. Na plecionce musialby byc niezla dziura zeby tak szybko lapac CE.
sveno napisał/a: | czym oprócz zwiększonego spalania grozi dalsza jazda tym autem? |
Swiecace CE (blad 11) nie koniecznie spowoduje wzrost spalania
m6riano - 07-05-2012, 18:14
Cytat: | danino88 napisał/a:
zależy jaka nieszczelność, jeśli dużo ucieka to tak
Minimalna, nie widać jej gołym okiem, chyba że jest na górnej ściance plecionki, bo spod auta nic tam nie widziałem, a auto chodzi naprawdę minimalnie głośniej niż Jackalla. |
przez zime przelatasz...;-)
sveno - 08-05-2012, 08:33
wczoraj zresetowałem ecu i pojechałem. Zrobiłem 30km na Pb dzisiaj wróciłem tą samą trasą ale już na lpg i nic. CE się nie zaświeciło a celowo kilka razy przekręciłem go do czerwonego pola (pierwszy raz CE zaświeciło się właśnie w takiej sytuacji.) gal sam się naprawił nie wiem co o tym myśleć
szklarz - 08-05-2012, 09:55
U mnie też się pali CE. Też kiedyś zresetowałem ECU i się po pewnym czasie znowu zapalił więc moja rada kontroluj uważnie sytuację bo może się na tym nie skończyć aczkolwiek nie musi Ja dziś jadę do gaziarzy podejrzewam złą mieszankę za powód tego zobaczymy co powiedzą. Jeśli regulacja pomoże to może i u Ciebie będzie podobny problem...
sveno - 08-05-2012, 10:27
szklarz, to weź i mojego niech sprawdzą
zapomniałem dodać, że UKP też zaczęło działać normalnie kolejne samouzdrowienie muszę sprawdzić taśmę do wyświetlacza, bo w niej podejrzewam winę. No i zastanawiam się czy to wszystko nie ma związku z temperaturą powietrza. UKP i CE wariują jak jest gorąco, wczoraj i dzisiaj jest chłodno na zewnątrz i wszystko jest ok ;/
danino88 - 08-05-2012, 12:07
no widzisz i VAG nie będzie potrzebny
sveno - 08-05-2012, 13:40
to, że wszystko narazie działa nie oznacza, że problem znikł
z innej beczki, do tej pory w aucie miałem leciwe radio Blaupunkta, sprzątając strych znalazłem radio które jezdziło w A3 siostry jakiś Peiying czy coś w tym stylu, szału nie robi, ale ma slot na karty SD i port USB a to sobie cenie bardzo, ot takie coś: http://allegro.pl/peiying...2301233863.html
zamontowałem i jestem pod wrażeniem jakość dźwięku dużo lepsza, no i dużo głośniej gra, nie spodziewałem się, że z głośników fabrycznych da się tyle wyciągnąć. Co więcej głośniki nie pierdzą przy max bass tak jak przy blaupunkcie
danino88 - 08-05-2012, 20:11
głośniki fabryczne są naprawdę dobre tylko trzeba je napędzić. Ja mam pioneer 920bt i daje sobie dużo lepiej radę niż większość DIN1
Hugo - 08-05-2012, 20:48
sveno napisał/a: | zamontowałem i jestem pod wrażeniem |
sveno napisał/a: | jakiś Peiying | Każde radio gra lepiej od blaupunkta. sveno napisał/a: | nie spodziewałem się, że z głośników fabrycznych da się tyle wyciągnąć | Zamontuj Alpine to zobaczysz co potrafią Ja nawet nie myślę o wymianie głośników, wystarczy, że te powodują drżenie lusterek zewnętrznych i zniekształcony obraz w tylnej szybie przy "Volume" na poziomie 15 (więcej nie dają rady)
polaff - 08-05-2012, 21:15
danino88 napisał/a: | głośniki fabryczne są naprawdę dobre | no u mnie chyba nie bo jeden na fabrycznym radiu mi charczy. Łudzę się nadzieją, że to tylko jakieś zanieczyszczenie, albo coś się poluzowało.
Juiceman - 08-05-2012, 21:30
Hugo napisał/a: | sveno napisał/a: | zamontowałem i jestem pod wrażeniem |
sveno napisał/a: | jakiś Peiying | Każde radio gra lepiej od blaupunkta. sveno napisał/a: | nie spodziewałem się, że z głośników fabrycznych da się tyle wyciągnąć | Zamontuj Alpine to zobaczysz co potrafią Ja nawet nie myślę o wymianie głośników, wystarczy, że te powodują drżenie lusterek zewnętrznych i zniekształcony obraz w tylnej szybie przy "Volume" na poziomie 15 (więcej nie dają rady) |
U mnie na alpince do 16 dochodzą
Tomek - 08-05-2012, 21:32
polaff napisał/a: | danino88 napisał/a: | głośniki fabryczne są naprawdę dobre | no u mnie chyba nie bo jeden na fabrycznym radiu mi charczy. Łudzę się nadzieją, że to tylko jakieś zanieczyszczenie, albo coś się poluzowało. |
to, że coś jest dobre, nie znaczy, że się nie mogło zepsuć
ja wybitnym koneserem muzyki i dźwięku nie jestem
z fabrycznych głośników jestem bardzo zadowolony
edit:
ps. u mnie gra Pioneer DEH-2200 UB
polaff - 08-05-2012, 21:34
tomek84 napisał/a: | ja wybitnym koneserem muzyki i dźwięku nie jestem |
ja też nie, ale słucham dość "trudnej" muzyki a to sprzyja kręceniu gałą volume w prawo
szklarz - 08-05-2012, 23:43
Ja tez popieram fabryczne głośniki są bardzo dobre i zdecydowanie wystarczają. Ja dostałem od narzeczonej na urodziny PIONEER DEH 140-UB i przekonałem się jak dają radę. Wcześniej miałem jakiegoś kaseciaka jako pozostałość po Niemcu i było że tak powiem średnio. Ale po włożeniu Pajoniera różnica jest MEGA więc według mnie dobre radio baaardzo dużo zmienia...
|
|
|