To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

komarsnk - 05-05-2015, 13:36

Torp12 napisał/a:
komarsnk napisał/a:

O czym Wy mówicie? Macie centralny na pilota, miga wam lapka wewnątrz a kierunki nie? :shock:

No tak to wychodziło z fabryki :]

No to widocznie ja mam jakąś przeróbkę bo mi migają :mrgreen:

Bartekkita - 05-05-2015, 19:41

u mnie poprzedni właściciel jak montował alarm nawet follow me home zrobił. Musze przyznać, że spoko sprawa zwłaszcza jak nie wiem gdzie furka stoi :D

Hugo jak ten nowy klimatronik sprawuje się w nocy? Podrzuć fotkę jakąś

Hugo - 05-05-2015, 23:11

Bartekkita napisał/a:
Hugo jak ten nowy klimatronik sprawuje się w nocy? Podrzuć fotkę jakąś
Jeszcze nie było okazji sprawdzić :D
Hugo - 06-05-2015, 22:20

Torp12 napisał/a:
No tak to wychodziło z fabryki :]
Dokładnie, fabrycznie mrugała sama lampka w podsufitce. Na życzenie w ASO montowano 7 pinowy moduł, który powodował, że auto sygnalizowało otwarcie auta włączeniem kierunkowskazów na stałe na ok. 3 sekundy, natomiast zamknięcie poprzez 2-krotne mrugnięcie kierunkowskazami. Moduł był montowany przy skrzynce bezpieczników w kabinie, ponieważ tam są wszystkie potrzebne przewody. Podłączenie jest banalnie proste, bo robiłem zdjęcia podczas demontażu i na podstawie zdjęć montowałem :mrgreen: Kabli jak pisałem jest 7 i są ładnie ponumerowane na wtyczce. Moduł przekładałem z Gala GDI z 1999 r. do mojego, kolory kabli były identyczne i wszystko zadziałało od razu po montażu.
deejay - 09-05-2015, 22:28

Hugo wymieniałem dzisiaj przeguby wew. w Avancie znanej ci firmy NTY :wink:
Powiem ci krotko że po wymianie jest ok i zero wibracji , auto płynie jak nowe . Wiec nie wiem gdzie popełniłeś błąd przy montażu zę ci biło :?:

Hugo - 10-05-2015, 09:56

deejay napisał/a:
Powiem ci krotko że po wymianie jest ok i zero wibracji , auto płynie jak nowe
Auto obniżone czy standard? Akurat jutro chcę znowu zmieniać prawy wewnętrzny na inny lewy, może całą prawą półoś zmienię. Nie mam już sił na te wibracje.
deejay - 10-05-2015, 11:14

Hugo napisał/a:
Auto obniżone czy standard?

Avance na Eibachu . U siebie też będę wykonywał ten zabieg , bo minimalnie zaczynam czuć drgania . Smaru w przeguby dałem po ok 180-200g i weszły bardzo ciasno , smar wszystko wytłumił .

Hugo - 10-05-2015, 18:09

deejay napisał/a:
Smaru w przeguby dałem po ok 180-200g i weszły bardzo ciasno , smar wszystko wytłumił
Dobrze, że piszesz, też tak zrobię.
deejay napisał/a:
Avance na Eibachu
No i tu jest pies pogrzebany, ja mam na H&R czyli 0,5 cm nizsze sprężyny i nie tylko mnie na nich wibruje. Mam nadzieję, że jednak wreszcie to wyeliminuję.
deejay napisał/a:
nie wiem gdzie popełniłeś błąd przy montażu zę ci biło
Dałem jedną tubę smaru w przegub (ok. 80 g), może to był powód?
KsiadzRobak - 11-05-2015, 08:06

Cytat:
Dałem jedną tubę smaru w przegub (ok. 80 g), może to był powód?
z pamięci piszę - wydaje mi się, że manual podaje 110 gr
Hugo - 11-05-2015, 22:58

KsiadzRobak napisał/a:
Ktoś kiedyś pisał, że 150-160 g. Ciekawe...
robertdg - 12-05-2015, 01:27

KsiadzRobak napisał/a:
Do zewnętrznego wchodzi więcej a mowa o wewnętrznym, polecam manual 26.pdf
Juiceman - 12-05-2015, 06:05

Hugo napisał/a:
KsiadzRobak napisał/a:
Ktoś kiedyś pisał, że 150-160 g. Ciekawe...

U mnie były - są wsadzone dwie paczki smaru xD czyli więcej niż zalecenia z manuala.

KsiadzRobak - 12-05-2015, 08:16

robertdg napisał/a:
polecam manual 26.pdf
zajrzałem, jest tak:
2 litry = 120 gr
diesel i V6 = 150 gr
może się komuś przyda

Hugo - 12-05-2015, 14:47

KsiadzRobak napisał/a:
zajrzałem, jest tak:
2 litry = 120 gr
diesel i V6 = 150 gr
No i pięknie, więc 180 g nie zaszkodzi :mrgreen: Ostatnio wcisnałem jedną tubkę 80 g, więc mam nadzieję, że to był powód drgań... Niestety wczoraj nie dałem rady zmienić przegubów :?

EDIT: Chyba Gal się wystraszył jak chodziłem wczoraj wkoło niego z półosiami i dzisiaj prawie nie drgał podczas przyśpieszania :mrgreen:

Jogurt - 12-05-2015, 21:28

Hugo napisał/a:
No i tu jest pies pogrzebany, ja mam na H&R czyli 0,5 cm nizsze sprężyny i nie tylko mnie na nich wibruje. Mam nadzieję, że jednak wreszcie to wyeliminuję.

U mnie siedzą H&R i nic nie wibruje. Hugo pamiętasz może nr kopułki i palca z Blue Printa? Muszę zmienić w wagonie bo poszarpuje na zimnym.