To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Bursztynka - 01-05-2011, 10:35

bastek1 napisał/a:
ranyyyyy. co to się dzieje w łęcznej.....tam się nie da jeździć. tylko błądzić, stać, i kląć

bastek1, drogę nam budują w końcu :D
mieszkańcy łęcznęj też klęli kilka miesięcy w zimie jak zaprzestali robić i zostawili rozbebraną, myślę że teraz już nie klniemy bo się przyzwyczailiśmy, niedługo będzie rok czasu :D
domyślam się że stałeś w korku żeby się dostać do skrzyżowania ze światłami? ja tak stoję codziennie rano i już kwestia przyzwyczajenia :wink:

matunio20 - 01-05-2011, 11:09

Powitać.

Owczar, jak było w Zmc?? Ja koło 15 byłem już w Zamościu na starówce ale nigdzie Seicento nie dojrzałem...

Widziałem oznakowaną carismę... srebrna z ciemną naklejką na klapie z tyłu... Blachy LBL chyba :D :D

radek79 - 01-05-2011, 11:15

ja remontowali trasę Chełm-Piaski to cała podróż potrafiła się przedłużyć nawet o do półtorej godziny w tedy zawsze jeździłem przez Łęczną
Seichan - 01-05-2011, 11:17

Utrudnienia są, to fakt. Ale w końcu się wzięli jakoś porządniej za niektóre ulice, a nie tylko łatają dziury ;)
bastek - 01-05-2011, 11:33

trochę znam łęczną piate przez dziesiate, pojechałem przez bloki i osiedla, dotarłem od przemysłowej na ul pasternik, mając nadzieję, że wyjazd z niej jest - i był, aczkolwiek bardziej dla off-roadowców (1 raz przytarłem podwoziem)

chorowitki-proponuję zostawic leki reklamowane dla p. goździkowej, niech łyka całymi garściami.
kupcie sobie po surfarinolu (powinni sprzedać bez recepty), ew. xylometazolin do nosa. kropla leku-15 min-husteczka-kropla leku-15 min-husteczka-i tak do skutku. jak mi zawali zatoki że boli, to 3-4 razy i jest OK
ibuprom to lek p-bólowy, bioparox-dobry jako wspomaganie, (żeby nie napisać psychoterapia), teraflu, ACCmax substancja dobra, tyle, że jak łykniecie, do zatok dociera niewiele....sinupured-fajnne ziółka, nie zaszkodzą
inhalacje OK, najlepeij inhalatorem, szczgólnie jak sulfarinol zrobi pustynę z waszych sluzówek w nosie

_Slawek_ - 01-05-2011, 11:51

bastek1 napisał/a:
ibuprom to lek p-bólowy, bioparox-dobry jako wspomaganie, (żeby nie napisać psychoterapia), teraflu, ACCmax substancja dobra, tyle, że jak łykniecie, do zatok dociera niewiele....sinupured-fajnne ziółka, nie zaszkodzą

No właśnie taki zestaw w ciągu ostatniego roku kilka razy mi lekarz przypisywał...
Dawno temu to już w ogóle szli po bandzie i jak zatoki to od razu antybiotyk wciskali...
Już sam nie wiem co myśleć :?
Pal licho już te zatoki, przez ostatnie 20 lat już się przyzwyczaiłem do tych nawrotów, teraz najbardziej utrudnia mi życie suchy kaszel, który atakuje tylko po 19tej i męczy swoimi bezlitosnymi atakami aż mi się uda zasnąć :?

bastek - 01-05-2011, 12:07

sławek, wiesz.... niby od oka do nosa niedaleko.... napisałem co sam sobie dawkuję jak jest problem.
antybiotyk po 3 dniach wydaje mi się, że byłby wskazany, ale ja mam awersję na antybiotyki, wogóle na tabletki (dziwny ze mnie doktor, nie?) więc razcej nie biorę, nawet jak mi karzą
po 3 dniach zalegania wydzieliny jest na pewno nadkazenie bakteria, więc antybiotyk chyba by się przydał. ale priorytet-odblokować nos, żeby z zatok do nosa ściekało. czyli trzeba obkurczyć śluzówkę - co wcale nie jest dla niej zdrowe :) dlatego leki obkurczające walę sobie często, ale krótko. ps w surfarinolu jest też coś na kształt antybiotyku, dokłądnie chemioterapetyk się nazywa
spadam do domu

Mario - 01-05-2011, 12:26

...ale przyjemnie się jeździ po mieście dzisiaj :D
i tyle miejsc do parkowania :mrgreen:

tomasek - 01-05-2011, 13:00

Powitać MM :mrgreen:
Mojego tygryska kleszcze dopadły :evil:

Andrew - 01-05-2011, 13:01

tomasek6 napisał/a:
To gdzie żeś go prowadzał :wink:
matunio20 - 01-05-2011, 13:18

nasz kot już 3 miał. ale sami wyciągamy mu :)
radek79 - 01-05-2011, 13:19

tomasek6 napisał/a:
Powitać MM :mrgreen:

ja jak puszcze swego owczarka na łąki to też zawsze kilka się do niego przyczepi, ja wyciągam metodą na masło ale teraz polałem kark płynem od kleszczy i jest spokój

patriotazz - 01-05-2011, 13:21

Witajcie wszyscy MM, racja Łęczna jest w stanie tragicznym choć jest teraz o niebo lepiej:P
Mario - 01-05-2011, 15:30

No prognoza się sprawdza... :evil:
Jaro1974 - 01-05-2011, 15:34

Faktycznie lipa na dworze jest :( A myślałem że wygrzeję się na słoneczku :mrgreen: