Lubelskie - Lubelskie OT
Bursztynka - 01-05-2011, 10:35
| bastek1 napisał/a: | | ranyyyyy. co to się dzieje w łęcznej.....tam się nie da jeździć. tylko błądzić, stać, i kląć |
bastek1, drogę nam budują w końcu
mieszkańcy łęcznęj też klęli kilka miesięcy w zimie jak zaprzestali robić i zostawili rozbebraną, myślę że teraz już nie klniemy bo się przyzwyczailiśmy, niedługo będzie rok czasu
domyślam się że stałeś w korku żeby się dostać do skrzyżowania ze światłami? ja tak stoję codziennie rano i już kwestia przyzwyczajenia
matunio20 - 01-05-2011, 11:09
Powitać.
Owczar, jak było w Zmc?? Ja koło 15 byłem już w Zamościu na starówce ale nigdzie Seicento nie dojrzałem...
Widziałem oznakowaną carismę... srebrna z ciemną naklejką na klapie z tyłu... Blachy LBL chyba :D
radek79 - 01-05-2011, 11:15
ja remontowali trasę Chełm-Piaski to cała podróż potrafiła się przedłużyć nawet o do półtorej godziny w tedy zawsze jeździłem przez Łęczną
Seichan - 01-05-2011, 11:17
Utrudnienia są, to fakt. Ale w końcu się wzięli jakoś porządniej za niektóre ulice, a nie tylko łatają dziury
bastek - 01-05-2011, 11:33
trochę znam łęczną piate przez dziesiate, pojechałem przez bloki i osiedla, dotarłem od przemysłowej na ul pasternik, mając nadzieję, że wyjazd z niej jest - i był, aczkolwiek bardziej dla off-roadowców (1 raz przytarłem podwoziem)
chorowitki-proponuję zostawic leki reklamowane dla p. goździkowej, niech łyka całymi garściami.
kupcie sobie po surfarinolu (powinni sprzedać bez recepty), ew. xylometazolin do nosa. kropla leku-15 min-husteczka-kropla leku-15 min-husteczka-i tak do skutku. jak mi zawali zatoki że boli, to 3-4 razy i jest OK
ibuprom to lek p-bólowy, bioparox-dobry jako wspomaganie, (żeby nie napisać psychoterapia), teraflu, ACCmax substancja dobra, tyle, że jak łykniecie, do zatok dociera niewiele....sinupured-fajnne ziółka, nie zaszkodzą
inhalacje OK, najlepeij inhalatorem, szczgólnie jak sulfarinol zrobi pustynę z waszych sluzówek w nosie
_Slawek_ - 01-05-2011, 11:51
| bastek1 napisał/a: | | ibuprom to lek p-bólowy, bioparox-dobry jako wspomaganie, (żeby nie napisać psychoterapia), teraflu, ACCmax substancja dobra, tyle, że jak łykniecie, do zatok dociera niewiele....sinupured-fajnne ziółka, nie zaszkodzą |
No właśnie taki zestaw w ciągu ostatniego roku kilka razy mi lekarz przypisywał...
Dawno temu to już w ogóle szli po bandzie i jak zatoki to od razu antybiotyk wciskali...
Już sam nie wiem co myśleć
Pal licho już te zatoki, przez ostatnie 20 lat już się przyzwyczaiłem do tych nawrotów, teraz najbardziej utrudnia mi życie suchy kaszel, który atakuje tylko po 19tej i męczy swoimi bezlitosnymi atakami aż mi się uda zasnąć
bastek - 01-05-2011, 12:07
sławek, wiesz.... niby od oka do nosa niedaleko.... napisałem co sam sobie dawkuję jak jest problem.
antybiotyk po 3 dniach wydaje mi się, że byłby wskazany, ale ja mam awersję na antybiotyki, wogóle na tabletki (dziwny ze mnie doktor, nie?) więc razcej nie biorę, nawet jak mi karzą
po 3 dniach zalegania wydzieliny jest na pewno nadkazenie bakteria, więc antybiotyk chyba by się przydał. ale priorytet-odblokować nos, żeby z zatok do nosa ściekało. czyli trzeba obkurczyć śluzówkę - co wcale nie jest dla niej zdrowe dlatego leki obkurczające walę sobie często, ale krótko. ps w surfarinolu jest też coś na kształt antybiotyku, dokłądnie chemioterapetyk się nazywa
spadam do domu
Mario - 01-05-2011, 12:26
...ale przyjemnie się jeździ po mieście dzisiaj
i tyle miejsc do parkowania
tomasek - 01-05-2011, 13:00
Powitać MM
Mojego tygryska kleszcze dopadły
Andrew - 01-05-2011, 13:01
| tomasek6 napisał/a: | Mojego tygryska kleszcze dopadły | To gdzie żeś go prowadzał
matunio20 - 01-05-2011, 13:18
nasz kot już 3 miał. ale sami wyciągamy mu
radek79 - 01-05-2011, 13:19
| tomasek6 napisał/a: | Powitać MM
Mojego tygryska kleszcze dopadły |
ja jak puszcze swego owczarka na łąki to też zawsze kilka się do niego przyczepi, ja wyciągam metodą na masło ale teraz polałem kark płynem od kleszczy i jest spokój
patriotazz - 01-05-2011, 13:21
Witajcie wszyscy MM, racja Łęczna jest w stanie tragicznym choć jest teraz o niebo lepiej:P
Mario - 01-05-2011, 15:30
No prognoza się sprawdza...
Jaro1974 - 01-05-2011, 15:34
Faktycznie lipa na dworze jest A myślałem że wygrzeję się na słoneczku
|
|
|