To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

m6riano - 05-12-2012, 23:41

przeca ja takoch rzeczy(sam) nie wymieniam..;-)
rosomak1983 - 06-12-2012, 00:35

Moze Darku jakies fotki całego stadka na raz ??? :wink:
Krzyzak - 06-12-2012, 08:26

Torp12 napisał/a:
Tylko żarówki wymieniasz w tych samochodach
jakoś był sezon padania teraz...

rosomak1983 napisał/a:
Moze Darku jakies fotki całego stadka na raz ?
może latem :) - bo teraz wszystkie brudne tak, że ciężko poznać który jest który ;)
Rafal_Szczecin - 06-12-2012, 08:32

Krzyzak napisał/a:
zmieniłem palniki w xenonie, bo po 10 latach już słabo świeciły,

jakas poprawa ? :D

Krzyzak - 06-12-2012, 11:08

Rafal_Szczecin napisał/a:
jakas poprawa ?
dopiero 100 km za mną, więc ciężko stwierdzić
wydaje mi się, że pobocze jest lepiej oświetlone, ale do tego, co było 7 lat temu (jak pierwszy raz jechałem tym autem), to jeszcze brakuje
palniki za 80 zł - niby nowe a jeden ewidentnie porysowany, więc ktoś już go zakładał - jutro go odsyłam z powrotem i czekam na nówkę
poczekam jeszcze na deszcz i na moment, gdy się rozświecą (jakiś miesiąc)

Krzyzak - 06-12-2012, 11:14

wciąż szukam kompletnej klimy do E32 - może znajdzie się dobra dusza?
niestety tpodsiadlo z tego forum, który miał dostarczyć ją z Eclipse 1.8, okazał się niepoważnym mitomanem a wręcz kłamcą... zwodził Rosomaka (któremu miał to dostarczyć) przez 3 miesiące...
już nawet nie wspominam, że mnie przez 2 miesiące zwodził, mamił i obiecywał (chodziło wtedy o kupno Colta)
odradzam wszystkim jakiekolwiek z nim kontakty - chyba, że ktoś lubi być oszukiwany i wodzony za nos...

Rafal_Szczecin - 06-12-2012, 11:18

dokladnie tak jak piszesz.
gdzies czytalem, ze nowy zarnik potrzebuje nawet 100 godzin pracy,by świecic tak jak powinien

rosomak1983 - 06-12-2012, 13:53

Krzyzak napisał/a:
niestety tpodsiadlo z tego forum, który miał dostarczyć ją z Eclipse 1.8, okazał się niepoważnym mitomanem a wręcz kłamcą... zwodził Rosomaka (któremu miał to dostarczyć) przez 3 miesiące...
już nawet nie wspominam, że mnie przez 2 miesiące zwodził, mamił i obiecywał (chodziło wtedy o kupno Colta)
odradzam wszystkim jakiekolwiek z nim kontakty - chyba, że ktoś lubi być oszukiwany i wodzony za nos...

dokładnie, szkoda czasu i nerwów.

Krzyzak napisał/a:
że ciężko poznać który jest który ;)

mozna podpisac :P

Hugo - 06-12-2012, 14:44

Krzyzak napisał/a:
wydaje mi się, że pobocze jest lepiej oświetlone, ale do tego, co było 7 lat temu (jak pierwszy raz jechałem tym autem), to jeszcze brakuje
Przyzwyczaiłeś się :wink: Opadła euforia po zakupie...
Krzyzak - 06-12-2012, 21:31

Rafal_Szczecin napisał/a:
nowy zarnik potrzebuje nawet 100 godzin pracy,by świecic tak jak powinien
ale to chodziło raczej o kolor a nie o zasięg
dziś założyłem stare palniki, bo nowe muszę reklamować - jeden, który jak stwierdziłem jest używany a nie nowy, zaczyna świecić na żółto a drugi mruga
nawet zmieniałem miejscami, by sprawdzić czy to wina przetwornicy, ale niestety - mruga
dziś jadąc wieczorem porównałem sobie i jednak świeci dużo mocniej od moich staroci - bańka w nich ma nalot od środka, jakby ktoś dymu z papierosa wpuścił - doskonale widać, że mają dość...
nic - czekam na wymianę... szczególnie teraz się przyda, bo ze świateł dużo się korzysta
Rafik - powiedz czy Twoje palniki też miały wewnątrz taki żółty pasek na dole? - od strony pręta (masy)
Hugo napisał/a:
Opadła euforia po zakupie...
tam to były inne warunki i inne ustawienia świateł - poprzednik dawał auto kowalom, więc jak go odkupiłem, to światła świeciły jeszcze gorzej...
deejay - 06-12-2012, 22:45

Krzyzak napisał/a:
bańka w nich ma nalot od środka, jakby ktoś dymu z papierosa wpuścił

Darek , sa specjalne srodki do mycia soczewek , dobry płyn do naczyń i myjemy :wink:
Ostatnio robiłem tak w Reno i wyszło super soczewka jak nowa , ale trzeba dobrze lampe potem wysuszyć bo bedzie parowało .

http://www.skleperpol.pl/...uct&prod_id=286

Krzyzak - 07-12-2012, 08:21

Mam takie w sprajach (do monitorów i plastików komputerowych), ale jak to zastosować? - trzeba rozbierać lampę? - bo na to nie mam czasu.
Rafal_Szczecin - 07-12-2012, 12:09

Krzyzak napisał/a:
Rafik - powiedz czy Twoje palniki też miały wewnątrz taki żółty pasek na dole? - od strony pręta (masy)

nie Mistrzu, moje niczego takiego nie posiadaly

Krzyzak - 07-12-2012, 13:47

zrobię foty i wkleję
zarówno nowe, jak i stare to miały u mnie - może dlatego, że to:
1. philips
2. 4300 K
może to jakiś filtr?? albo zasobnik jakiegoś związku chemicznego?

Rafal_Szczecin - 07-12-2012, 14:29

moje hidy 4300K nie posiadaja czegos takiego
papowe jeszcze ori ( osramy z tego co pamietam - mowa o volvo ) tez nie posiadaly zoltego paska na dole .