To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - LEGNUM Vr4

Kleju - 14-08-2011, 23:02

hehe więcej gajgerków nie było? :P :mrgreen:
rosomak1983 - 14-08-2011, 23:08

o cholerka podoba mi sie coraz bardziej i te wloty jakos mi zaczeły pasowac , kolor tez wyglada swietnie (bardziej biały niz myslałem)
Super jest ale ta kiernia w środku to.... nie myslałes nad zmiana :P :D

sveno - 14-08-2011, 23:39

deejay napisał/a:
zakuł , zakuł :mrgreen:

kochajj napisał/a:
jak narazie nie jest to potrzebne :)
no to w końcu zakuty czy nie? :)
kochajj napisał/a:
nowe prezenciki zakupione:
HKS Twin Power
a cierpiał na niedostatek iskry?
Kleju napisał/a:
oszszszszszsz, rzeczywiście, to już bardziej przypomina kokpit samolotu: 8 zegarków i duża navi :) , no ale skoro to ma "latać" :) no i bardzo ładnie jest to wszystko zabudowane, szczególnie słupek
kolor bajka, na tych fotkach lepiej widać ten lodowy efekt, gratulacje wyboru, a raczej pomysłu
rosomak1983 napisał/a:
ta kiernia w środku to

też bym tu widział MOMO ale z wywalonym środkiem (wygląda jak nalepka na wlew paliwa z Tesco)
kilka pytań:
1. Jaką mocą się legitymuje bestia?
2. Co to za czerwony przełącznik (pierwszy z lewej) obok TCL i dorobionych przeciwmgłowych tylnych?
3. Co to za przełącznik w miejscu opisanym wyżej, ale pierwszy z prawej
4. Co to za ustrojstwo w schowku pod radiem? :)

No i strasznie wali po oczach ta gałka zmiany miegów, to chyba Raillart, ale ten biały kolor...

kochajj - 15-08-2011, 09:34

sveno napisał/a:
deejay napisał/a:

kochajj napisał/a:
jak na razie nie jest to potrzebne :)
kochajj napisał/a:
HKS Twin Power
Kleju napisał/a:
oszszszszszsz, rzeczywiście, to już bardziej przypomina kokpit samolotu: 8 zegarków i duża navi :) , no ale skoro to ma "latać" :) no i bardzo ładnie jest to wszystko zabudowane, szczególnie słupek
kolor bajka, na tych fotkach lepiej widać ten lodowy efekt, gratulacje wyboru, a raczej pomysłu
rosomak1983 napisał/a:
ta kiernia w środku to

też bym tu widział MOMO ale z wywalonym środkiem (wygląda jak nalepka na wlew paliwa z Tesco)
kilka pytań:
1. Jaką mocą się legitymuje bestia?
2. Co to za czerwony przełącznik (pierwszy z lewej) obok TCL i dorobionych przeciwmgłowych tylnych?
3. Co to za przełącznik w miejscu opisanym wyżej, ale pierwszy z prawej
4. Co to za ustrojstwo w schowku pod radiem? :)

No i strasznie wali po oczach ta gałka zmiany miegów, to chyba Raillart, ale ten biały kolor...

Ad1. nie mam pojęcia. Jeszcze nie czas na pomiary.
Ad2. To nie TCL tylko podgrzewanie przedniej szyby - guzik to do kalibracji sondy szerokopasmowej.
Ad.3 To kontrolka tylnych przeciwmgielnych
Ad.4 Sterowanie zegarami Defi - nagrywani, ustawianie paramatrów itd.

Ponadto ;) :
Cytat:
deejay napisał/a:

kochajj napisał/a:
jak narazie nie jest to potrzebne :)

Włąściciel zawsze ma racje... dee chodziło chyba o nakrętki do kół :)

Cytat:
kochajj napisał/a:
HKS Twin Power

Na dzisiaj przerwa została zmniejszona z fabrycznych 1,1 na 0,8 a i tak w dalszym ciągu występuje "zdmuchiwanie" iskry przy doładowaniach powyżej 1,1b
To ustrojstwo pozwoli zachować fabryczną przerwę z iskrą zdolną wytrzymać doładowania do 2bar, ponadto kultura pracy i wypadania zapłonów w przypadku tego ustrojstwa nie będą miały nigdy miejsca.
Cytat:
Kleju napisał/a:

Nie do końca tak to wygląda.
Zegarów jest 5 sztuk. W słupku jest pusto gdyż kurniki w nim są na zegary 52mm, a przeszedłem na 60mm i jestem w trakcie wykonywania n owego słupka - zegary przy zegarach wylądują w słupku.
Zegary z budki nad zegarkiem wstawie w górny nawiew.
A to coś to nie navi, to kontroler Greedy e-menage ultimate + Profec e01. Służy to do strojenia auta i śledzenia wielu parametrów auta.
A do gałki proszę się nie czepiać :) JDM style

Kosti - 15-08-2011, 11:14

Masakrujesz mnie tym autem mam nadzieje ze zobaczy kiedys jak lecisz nim z jakims porshaczekiem :) ) a widziaem cie wczoraj kolo 19-20 na legnickiej w strone tgg leciales :)
sveno - 15-08-2011, 12:44

Kosti napisał/a:
mam nadzieje ze zobaczy kiedys jak lecisz nim z jakims porshaczekiem
już objechał M3 E46 :) widziałem na YT :mrgreen:
Kosti - 15-08-2011, 12:53

o znalazlem :D no ladnie ladnie :D chociaz nie ma to ja na zywo :D
swinks_UK - 15-08-2011, 14:16

Tutaj kilka z soboty. Prześlę ci ori na maila, tylko adres gdzieś posiałem :oops:

Wszyc - 16-08-2011, 00:35

Będziesz coś kombinować z dolotem w sensie dopływu powietrza do filtra? Czy w pełni wystarcza tak jak jest? ( rozumiem że nie ma tam specjalnego jakiegoś nadmuchu tylko bierze powietrze z tego co wpadnie przez szpary w koło reflektora i błotnika) Bo ciekaw jestem czy coś wymyślisz bez niszczenia wyglądu auta
kochajj - 16-08-2011, 08:41

Wszyc napisał/a:
Będziesz coś kombinować z dolotem w sensie dopływu powietrza do filtra? Czy w pełni wystarcza tak jak jest? ( rozumiem że nie ma tam specjalnego jakiegoś nadmuchu tylko bierze powietrze z tego co wpadnie przez szpary w koło reflektora i błotnika) Bo ciekaw jestem czy coś wymyślisz bez niszczenia wyglądu auta

Przypatrz się masce ;)

Wszyc - 16-08-2011, 09:30

-_-' ale głupek ze mnie haha zapomniałem :P zapomniałem przez te blachę na filtrze od góry zmyliła mnie bo ja bardziej patrze na fotki pod maską niż resztę heh :P
kochajj - 16-08-2011, 14:29

między filtrem a komorą w płaszczyźnie podłużnicy będzie jeszcze blacha ze stali nierdzewnej 2 warstwowej z rdzeniem z pianki gr 2mm - oddzielająca komorę silnika od części z filtrem...
Rafal_Szczecin - 16-08-2011, 20:57

a wiadomo, kiedy auto zagosci na hamowni ?
kochajj - 16-08-2011, 21:27

Co wy wszyscy z tą hamownią?
Jak skończę to będziemy hamować... :D

deejay - 16-08-2011, 21:31

na moje oko ma tyle i tyle .... yyyy , jedzie bardzo szybko :twisted: