Nasze Miśki - LEGNUM Vr4
Kleju - 14-08-2011, 23:02
hehe więcej gajgerków nie było?
rosomak1983 - 14-08-2011, 23:08
o cholerka podoba mi sie coraz bardziej i te wloty jakos mi zaczeły pasowac , kolor tez wyglada swietnie (bardziej biały niz myslałem)
Super jest ale ta kiernia w środku to.... nie myslałes nad zmiana
sveno - 14-08-2011, 23:39
deejay napisał/a: | zakuł , zakuł |
kochajj napisał/a: | jak narazie nie jest to potrzebne
| no to w końcu zakuty czy nie?
kochajj napisał/a: | nowe prezenciki zakupione:
HKS Twin Power | a cierpiał na niedostatek iskry?
Kleju napisał/a: | hehe więcej gajgerków nie było? | oszszszszszsz, rzeczywiście, to już bardziej przypomina kokpit samolotu: 8 zegarków i duża navi , no ale skoro to ma "latać" no i bardzo ładnie jest to wszystko zabudowane, szczególnie słupek
kolor bajka, na tych fotkach lepiej widać ten lodowy efekt, gratulacje wyboru, a raczej pomysłu
rosomak1983 napisał/a: | ta kiernia w środku to |
też bym tu widział MOMO ale z wywalonym środkiem (wygląda jak nalepka na wlew paliwa z Tesco)
kilka pytań:
1. Jaką mocą się legitymuje bestia?
2. Co to za czerwony przełącznik (pierwszy z lewej) obok TCL i dorobionych przeciwmgłowych tylnych?
3. Co to za przełącznik w miejscu opisanym wyżej, ale pierwszy z prawej
4. Co to za ustrojstwo w schowku pod radiem?
No i strasznie wali po oczach ta gałka zmiany miegów, to chyba Raillart, ale ten biały kolor...
kochajj - 15-08-2011, 09:34
sveno napisał/a: | deejay napisał/a: | zakuł , zakuł |
kochajj napisał/a: | jak na razie nie jest to potrzebne
| no to w końcu zakuty czy nie?
kochajj napisał/a: | nowe prezenciki zakupione:
HKS Twin Power | a cierpiał na niedostatek iskry?
Kleju napisał/a: | hehe więcej gajgerków nie było? | oszszszszszsz, rzeczywiście, to już bardziej przypomina kokpit samolotu: 8 zegarków i duża navi , no ale skoro to ma "latać" no i bardzo ładnie jest to wszystko zabudowane, szczególnie słupek
kolor bajka, na tych fotkach lepiej widać ten lodowy efekt, gratulacje wyboru, a raczej pomysłu
rosomak1983 napisał/a: | ta kiernia w środku to |
też bym tu widział MOMO ale z wywalonym środkiem (wygląda jak nalepka na wlew paliwa z Tesco)
kilka pytań:
1. Jaką mocą się legitymuje bestia?
2. Co to za czerwony przełącznik (pierwszy z lewej) obok TCL i dorobionych przeciwmgłowych tylnych?
3. Co to za przełącznik w miejscu opisanym wyżej, ale pierwszy z prawej
4. Co to za ustrojstwo w schowku pod radiem?
No i strasznie wali po oczach ta gałka zmiany miegów, to chyba Raillart, ale ten biały kolor... |
Ad1. nie mam pojęcia. Jeszcze nie czas na pomiary.
Ad2. To nie TCL tylko podgrzewanie przedniej szyby - guzik to do kalibracji sondy szerokopasmowej.
Ad.3 To kontrolka tylnych przeciwmgielnych
Ad.4 Sterowanie zegarami Defi - nagrywani, ustawianie paramatrów itd.
Ponadto :
Cytat: | deejay napisał/a:
zakuł , zakuł
kochajj napisał/a:
jak narazie nie jest to potrzebne
no to w końcu zakuty czy nie? |
Włąściciel zawsze ma racje... dee chodziło chyba o nakrętki do kół
Cytat: | kochajj napisał/a:
nowe prezenciki zakupione:
HKS Twin Power
a cierpiał na niedostatek iskry? |
Na dzisiaj przerwa została zmniejszona z fabrycznych 1,1 na 0,8 a i tak w dalszym ciągu występuje "zdmuchiwanie" iskry przy doładowaniach powyżej 1,1b
To ustrojstwo pozwoli zachować fabryczną przerwę z iskrą zdolną wytrzymać doładowania do 2bar, ponadto kultura pracy i wypadania zapłonów w przypadku tego ustrojstwa nie będą miały nigdy miejsca.
Cytat: | Kleju napisał/a:
hehe więcej gajgerków nie było?
oszszszszszsz, rzeczywiście, to już bardziej przypomina kokpit samolotu: 8 zegarków i duża navi , no ale skoro to ma "latać" no i bardzo ładnie jest to wszystko zabudowane, szczególnie słupek
kolor bajka, na tych fotkach lepiej widać ten lodowy efekt, gratulacje wyboru, a raczej pomysłu |
Nie do końca tak to wygląda.
Zegarów jest 5 sztuk. W słupku jest pusto gdyż kurniki w nim są na zegary 52mm, a przeszedłem na 60mm i jestem w trakcie wykonywania n owego słupka - zegary przy zegarach wylądują w słupku.
Zegary z budki nad zegarkiem wstawie w górny nawiew.
A to coś to nie navi, to kontroler Greedy e-menage ultimate + Profec e01. Służy to do strojenia auta i śledzenia wielu parametrów auta.
A do gałki proszę się nie czepiać JDM style
Kosti - 15-08-2011, 11:14
Masakrujesz mnie tym autem mam nadzieje ze zobaczy kiedys jak lecisz nim z jakims porshaczekiem ) a widziaem cie wczoraj kolo 19-20 na legnickiej w strone tgg leciales
sveno - 15-08-2011, 12:44
Kosti napisał/a: | mam nadzieje ze zobaczy kiedys jak lecisz nim z jakims porshaczekiem | już objechał M3 E46 widziałem na YT
Kosti - 15-08-2011, 12:53
o znalazlem no ladnie ladnie chociaz nie ma to ja na zywo
swinks_UK - 15-08-2011, 14:16
Tutaj kilka z soboty. Prześlę ci ori na maila, tylko adres gdzieś posiałem
Wszyc - 16-08-2011, 00:35
Będziesz coś kombinować z dolotem w sensie dopływu powietrza do filtra? Czy w pełni wystarcza tak jak jest? ( rozumiem że nie ma tam specjalnego jakiegoś nadmuchu tylko bierze powietrze z tego co wpadnie przez szpary w koło reflektora i błotnika) Bo ciekaw jestem czy coś wymyślisz bez niszczenia wyglądu auta
kochajj - 16-08-2011, 08:41
Wszyc napisał/a: | Będziesz coś kombinować z dolotem w sensie dopływu powietrza do filtra? Czy w pełni wystarcza tak jak jest? ( rozumiem że nie ma tam specjalnego jakiegoś nadmuchu tylko bierze powietrze z tego co wpadnie przez szpary w koło reflektora i błotnika) Bo ciekaw jestem czy coś wymyślisz bez niszczenia wyglądu auta |
Przypatrz się masce
Wszyc - 16-08-2011, 09:30
-_-' ale głupek ze mnie haha zapomniałem zapomniałem przez te blachę na filtrze od góry zmyliła mnie bo ja bardziej patrze na fotki pod maską niż resztę heh
kochajj - 16-08-2011, 14:29
między filtrem a komorą w płaszczyźnie podłużnicy będzie jeszcze blacha ze stali nierdzewnej 2 warstwowej z rdzeniem z pianki gr 2mm - oddzielająca komorę silnika od części z filtrem...
Rafal_Szczecin - 16-08-2011, 20:57
a wiadomo, kiedy auto zagosci na hamowni ?
kochajj - 16-08-2011, 21:27
Co wy wszyscy z tą hamownią?
Jak skończę to będziemy hamować...
deejay - 16-08-2011, 21:31
na moje oko ma tyle i tyle .... yyyy , jedzie bardzo szybko
|
|
|