To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia

polaff - 28-09-2013, 06:32

Krzyzak napisał/a:
Radku - zrobiłem dużo więcej km na SH i żyją. Może to gdyńskie drogi? :P
Chociaż ja kilka razy przez Włocławek nawet przejechałem...

Widziałem!!!! i jesteś u pani!!!

a ta na poważnie ja mam obydwa banany SH i mieszkam niestety we włocławku. założone jakieś 18tyś temu może 20 i zawieszenie jest ok. nic nie puka.

arturj123 - 28-09-2013, 11:37

polaff napisał/a:

a ta na poważnie ja mam obydwa banany SH i mieszkam niestety we włocławku. założone jakieś 18tyś temu może 20 i zawieszenie jest ok. nic nie puka.

Ostatnio coraz lepiej wygląda ten Włocławek, niedługo nie będzie gdzie testować wytrzymałość wahaczy :rolleyes:

Fragu - 28-09-2013, 11:52

arturj123, racja. Jeszcze kilka lat temu jak rano wyjezdzalismy w góry to przynajmniej we Włocławku się budziłem dobrze...a teraz nic :roll:

:P :P

fj_mike - 28-09-2013, 12:46

Przy cenie SH z jakością zapewne bywa losowo.
Moje w grudniu będą miały rok. Jak się posypią obiecuję poinformować (po Włocławku jeszcze nie jeździły :P )

Hugo - 28-09-2013, 21:27

Krzyzak napisał/a:
Chociaż ja kilka razy przez Włocławek nawet przejechałem...
O Matko Święta, byłem tam tydzień temu. W Polsce są fatalne drogi, ale nie wiedziałem, że takie jak we Włocławku jeszcze istnieją :shock: Czteropasmówka na Lipno i za nią most na Wiśle. Koszmar, ale Galant przeżył bez uszczerbku :wink:
Krzyzak - 28-09-2013, 22:41

arturj123 napisał/a:
niedługo nie będzie gdzie testować wytrzymałość wahaczy
fakt - Wrocław się poprawił, Włocławek niedługo będzie omijany przez A1 (w końcu) - co zostanie???
nawet Trakt Św. Wojciecha w Gdańsku robią...

Remington - 29-09-2013, 00:06

Takie pytanie, bo nie chce zakładać nowego tematu. Jeżeli wjadę na dziurę i kierownica sama się skręca po wjechaniu, to trzeba wymienić cały drążek kierowniczy czy już przekładnie?
sipex - 30-09-2013, 18:05

u mnie ociera się sworzeń wahacza prostego o sworzeń banana przy skręcaniu.. skrzypi zawieszenie na dziurach chociaż czasami jest cisza,skrzypi też przy skręcaniu do oporu.Byłem na trzepakach diagnosta twierdzi ,że zawieszenie nie ma luzów i żeby jeździć ,ale chyba tak być nie powinno?
aha pamięta ktoś numer/oznaczenie w Ic części tj. osłona gumowa do sworzni przy wahaczach?

Fragu - 30-09-2013, 20:04

sipex, szarpaki w "naszych" zawieszeniach nie pokaza wszystkiego. Podnies auto i sprawdz breszka luz na sworzniu prostego :wink:
sipex - 30-09-2013, 21:02

no własnie tak doczytałem co prawda auto było unoszone lekko do góry i breszka i też nic :?też stawiam na prosty bo już z trzy lata latam na nich 555 ,a banan robiony z 4 miechy temu.. myśle teraz o denckerman'ie
Fragu - 01-10-2013, 07:52

sipex napisał/a:
myśle teraz o denckerman'ie

Pocyztaj dobrze, ale z tego co mi się wydaje to już kilka osób mocno narzekało na tą firmę :wink:

sipex - 01-10-2013, 10:37

ok a wiesz może gdzie dostać te gumki na sworzeń wahacza?bo szukam w alledrogo i tylko do modelu do roku 96 znalazłem.. szkoda mi kasy na lepsze bo one też szału nie robią a ostatnio sh mi wytrzymał ok12tys km to w moim przypadku 1,5roku :P
Fragu - 01-10-2013, 10:43

sipex, a może do japaneze napisz hmm?
polaff - 01-10-2013, 11:45

fj_mike napisał/a:
po Włocławku jeszcze nie jeździły :P
dlatego jeszcze żyją :D
sipex - 01-10-2013, 14:43

Fragu, myślisz ,że mają coś lepszego?napisałem do ASO ale pewnie będzie drogo zobaczymy mam tam znajomego :)