To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

Kleju - 13-05-2012, 18:16

rosomak1983 napisał/a:
Kleju napisał/a:
tylko sobie cenią za m2

zwinietego w metr kwadratowy :D ??? :wink: Jakby co to biore chyba by sie opłaciło na surowce skupowac :P

Hehe tu mnie masz :mrgreen: Ostatnio niemal cały czas operują tą wartością pola powierzchni (remon w domu) i tylko ciągle, m2 płytek, m2 paneli już mi się po nocach śnią metry kwadratowe :lol:

mystek - 04-06-2012, 11:36

Wpadłem na taki link - http://www.youtube.com/wa...feature=related

Pisałeś ostatnio coś na Coltmanii, że ciekawe jakby spasowała maska z Evo do Colta odnośnie maski u Ja_gooda. Jako, że Coltmania się coś zmuliła teraz, a znając siebie zapomniałbym rzucić Ci tym linkiem, no to rzucam tutaj :P . Może by jednak przypasowała? :)

rosomak1983 - 04-06-2012, 12:03

mystek, bez rzezby sie nie obejdzie... W lancerze jest grill i maska konczy sie wczesniej. Z drugiej strony jakby wpakowac zderzak plus maska to moze... tylko ciekawe co ze szparami...

Suma sumarum to jest cyborg a nie lancer, tak rzadki model w orginale jest miod, tym bardziej ze to ,,najwyzszy''seryjny model colta CAO.

(Ps ten z linka ma kombinowane w laminatem na 99% na co Kleja namówic sie nie da :wink: , choc ładnie wyszedł ten cyborg evo... )

Kleju - 04-06-2012, 13:10

Ja bym chętnie przyjął taką maskę z laminatu a później ją węglem okleił :mrgreen:

Dzięki mystek za link, poszperałem też na kompie i znalazłem jeszcze takie foty:

Tutaj seryjna maska, tylko wpasowane wloty:

Raczej kiepsko to wygląda...

A tutaj razem z przetłoczeniem :mrgreen:

Tylko jak czytałem ostatnio, to pisaliście że maska z evo jest aluminiowa?

mystek - 04-06-2012, 13:22

Aluminiowa, zgadza się. Na tym pierwszym srebrnym z żółtym halo fajnie to nawet wygląda, ale na pozostałych które dałeś już średnio :/
rosomak1983 - 04-06-2012, 15:07

Zeby wykonac cała maske z laminatu do colta to hardcor... Bo z czego wziasc forme. Mozna by tak jak u mnie , ktos zrobił odlew laminatowy garbu i obudowy mniejszego wlotu i wkomponował to w orginalna maske z lancera. Zrobione to jest z zachowaniem orginalnego rozmieszenia i wymiarów. No chyba ze zrobic taka maske a potem odlew juz w całosci z laminatu :wink: A co by było jakby jeszcze zderzak z EVo III podpasowac :twisted: :twisted: :twisted:
mkm - 04-06-2012, 15:37

Kleju napisał/a:
Ja bym chętnie przyjął taką maskę z laminatu a później ją węglem okleił :mrgreen:

Nie kombinuj. Jeszcze chyba nie widziałem ładnie spasowanego laminatu.
Odlewy autoR-a mimo naprawdę pięknego odwzorowania też "odstają".
Twój Misiek ma piękną linię, więc będzie biło po oczach :wink:

BeNeK - 04-06-2012, 17:35

mkm napisał/a:
Kleju napisał/a:

Nie kombinuj. Jeszcze chyba nie widziałem ładnie spasowanego laminatu.
Odlewy autoR-a mimo naprawdę pięknego odwzorowania też "odstają".
Twój Misiek ma piękną linię, więc będzie biło po oczach :wink:

x1000000 :D

Zostaw jak jest , bo w końcu przekombinujesz :P

Kleju - 04-06-2012, 17:51

hehe chciałem puścić wodze fantazji, to zaraz człowieka na glebę sprowadzą :biggrin: No ale, chyba racja, zostawmy te wloty dla lancera :P

Cytat:
Zeby wykonac cała maske z laminatu do colta to hardcor... Bo z czego wziasc forme

autoR pewnie ma jeszcze gdzieś formę ;) Fakt nie widziałem tego na własne oczy. Więc nie wiem jak ze spasowaniem, a jak faktycznie odstają jak mkm napisał, to lipa ;)

BeNeK - 04-06-2012, 18:59

Adrian , odchodząc od tematu maski to , widział bym na Borgu takie coś

Regamaster , piękne są ! No ale jakoś chętnych na Blitz'y nie ma :doubt:

mystek - 04-06-2012, 23:27

Bo ludzie zarabiają tutaj 1500zł a nie 1500 dolarów czy 1500 euro, także nieliczni mogą sobie na Blitzy pozwolić, a z tych nielicznych musi się znaleźć osoba, któa akurat będzie szukać takich Blitzów :)
mkm - 05-06-2012, 01:08

Kleju napisał/a:

autoR pewnie ma jeszcze gdzieś formę ;) Fakt nie widziałem tego na własne oczy. Więc nie wiem jak ze spasowaniem, a jak faktycznie odstają jak mkm napisał, to lipa ;)

Odwzorowanie i wykonanie maski na najwyższym poziomie.
Niestety jest dość miękka. Oglądałem ją u Browar-a i stwierdziłem, że nie biorę bo się gnie :wink:
Na szybko cytaty ze zdjęciami z tematów pawela i Browar :wink:
pawela napisał/a:

fotki maski:

niestety siłowników nie będzie, bo po ich założeniu robi się banan...

i wycięty ploterem, zwymiarowany znaczek, którego mi brakowało :P

Jeszcze jedno zdjęcie:
pawela napisał/a:

I maska u Browar-a. (o ile to ta maska, bo za zmianami nie nadążam :mrgreen: )
Browar napisał/a:

Wszyc - 05-06-2012, 12:58

Ja nie do końca rozumiem dyskusje to ma wyglądać czy jeździć?
Silnik potrzebuje tych wylotów powietrza na masce? jak tak to proste montujesz
Auto ma być lżejsze by lepiej jeździć? to montujesz laminat i dynda Ci to jak wygląda
ma wyglądać? to zostawiasz tak jak jest albo rybki albo pipki :P

Po co montować coś co jest bezużyteczne ?

idas - 05-06-2012, 14:02

Wszyc napisał/a:
Po co montować coś co jest bezużyteczne ?

I teraz zaburzyłeś światopogląd wielu domorosłych tjunerów :mrgreen: :mrgreen:

viader - 05-06-2012, 15:03

Wszyc napisał/a:
Auto ma być lżejsze by lepiej jeździć? to montujesz laminat i dynda Ci to jak wygląda
ma wyglądać? to zostawiasz tak jak jest albo rybki albo pipki

A co jeśli ktoś chce, aby było lżejsze i wyglądało? :P