Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 04-06-2010, 11:50
mitsu00 napisał/a: | Wysłany: 20-11-2009, 16:14
Chińczycy. Kupiłem przez internet. Koszt razem z opłatami celnymi to około 3700 PLN łącznie z kamerą cofania i anteną TV.
Pozdr.
[ Dodano: 20-11-2009, 16:25 ]
I wydaje mi się że to dobra alternatywa dla oryginalnego MMCSa który kosztuje 13 tys. PLN w ASO + koszty instalacji. |
mitsu00 - 04-06-2010, 12:10
13zbyszek13 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Wysłany: 20-11-2009, 16:14
Chińczycy. Kupiłem przez internet. Koszt razem z opłatami celnymi to około 3700 PLN łącznie z kamerą cofania i anteną TV.
Pozdr.
[ Dodano: 20-11-2009, 16:25 ]
I wydaje mi się że to dobra alternatywa dla oryginalnego MMCSa który kosztuje 13 tys. PLN w ASO + koszty instalacji. |
|
13zbyszek13, co ten cytat miał wnieść? Przecież pisalem że w Ipmarcie bylo drożej + clo 1200 zl? Koszt realny w PL stacji zamowionej w ROF razem z kamerą cofania, fraktem i SAD-em to jakieś 2300-2500 PLN w zalezności od kursu USD.
Kris47 - 04-06-2010, 22:21
mitsu00 napisał/a: | Kris47 napisał/a: | 210000 zl najtansza wersja/260000 najdrozsza |
No to duzo sie nie pomylilem.... Wracaj chłopie do cywilizacji bo tam zdziwaczejesz jesienią i zimą przez 8 miesięcy dzień trwa 2-3h potem ciemno, latem nonstop dzień.... |
Amigo, a gdzie Ty w koncu mieszkales ? Na Nordkapp ???
he, he...
Kris
13zbyszek13 - 05-06-2010, 07:52
jak poradziłeś sobie ze swoim chinolem ?
Grzesq - 06-06-2010, 06:05
13zbyszek13 napisał/a: |
jak poradziłeś sobie ze swoim chinolem ? |
Chodzi Ci o moje problemy z GPSem ?
Jeżeli tak to jest już OK, padł cały moduł - taka duża płytka. Przysłali mi to wraz z przesyłką innych rzeczy z ROF. Wymieniłem i śmiga. Zepsuty wysłałem im listem poleconym , po otrzymaniu mają odesłać 70$.
13zbyszek13 - 06-06-2010, 08:54
To super !!!
mitsu00 - 06-06-2010, 11:22
Grzesq napisał/a: | Chodzi Ci o moje problemy z GPSem ?
Jeżeli tak to jest już OK, padł cały moduł - taka duża płytka. Przysłali mi to wraz z przesyłką innych rzeczy z ROF. Wymieniłem i śmiga. Zepsuty wysłałem im listem poleconym , po otrzymaniu mają odesłać 70$. |
Jak zaczeły sie problemy z modułem? Padl ci od razu czy zaczął stopniowo gubić sygnał? Pytam bo wczoraj bardzo dlugo w Żyrardowie logował sie mo na satelity. Dopiero gdzieś na katowickiej załapał...... Coś chyba nie tak jest z tym modułem.
Grzesq - 06-06-2010, 11:25
mitsu00 napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Chodzi Ci o moje problemy z GPSem ?
Jeżeli tak to jest już OK, padł cały moduł - taka duża płytka. Przysłali mi to wraz z przesyłką innych rzeczy z ROF. Wymieniłem i śmiga. Zepsuty wysłałem im listem poleconym , po otrzymaniu mają odesłać 70$. |
Jak zaczeły sie problemy z modułem? Padl ci od razu czy zaczął stopniowo gubić sygnał? Pytam bo wczoraj bardzo dlugo w Żyrardowie logował sie mo na satelity. Dopiero gdzieś na katowickiej załapał...... Coś chyba nie tak jest z tym modułem. |
Padł nagle, jednego dnia wszystko śmigało, drugiego nic - zero informacji o satelitach, sygnale etc tak jak wcześniej wam pisałem.
A jak u Ciebie wyglądały informacje wtedy w GPS status ?
mitsu00 - 06-06-2010, 11:42
Grzesq napisał/a: | A jak u Ciebie wyglądały informacje wtedy w GPS status ? |
Szary pasek zamiast niebieskich na kilku satelitach. Potem znikały i pojawiały się. Tak jakby coś łapal i zaraz potem gubił. Dopiero po nastu km na Katowickiej złapal sygnał.....
13zbyszek13 - 06-06-2010, 20:19
mitsu00 napisał/a: | Szary pasek zamiast niebieskich na kilku satelitach. Potem znikały i pojawiały się. Tak jakby coś łapal i zaraz potem gubił. Dopiero po nastu km na Katowickiej złapal sygnał..... |
ja tak miałem ze dwa tygodnie temu od Modlina do Płońska
3r3as3r - 07-06-2010, 14:28
Witam wszystkich
jestem nowy na forum ale od razu mam sprawe
jestem w trakcie sciągania takiego cuda do mojego Outka i na dzień dobry otrzymałem od sprzedawcy cios w głowę pytaniem o wyposażenie mojego auta tzn. czy jest wyposażony fabrycznie w szynę/magistralę/złącze o nazwie CAN-BUS
okazuje się że nie wszystkie modele Outlandera wyposażone sa w takie złącze a bez tego ani rusz według dostawcy :/
czy ktos się spotkał z takim tematem ?? przepraszam jeżeli się powtarzam ale nie dałem rady sczytać 65 stron tego tematu
rezon - 07-06-2010, 16:54
Witamy na forum,
3r3as3r napisał/a: | jestem w trakcie sciągania takiego cuda do mojego Outka i na dzień dobry otrzymałem od sprzedawcy cios w głowę pytaniem o wyposażenie mojego auta tzn. czy jest wyposażony fabrycznie w szynę/magistralę/złącze o nazwie CAN-BUS | pytanie sprzedającego wskazuje raczej na jego totalną niewiedzę. Raczej powinno brzmieć czy masz Rockford Fosgate i takie mi z ROF-u zadano - chodzi o sposób podłączenia bezpośrednio do głośników czy przez wzmacniacz. Chyba wszystkie Outki2 mają CAN'a jaki by on nie był, Outki1 były bez CAN. Ten sprzedawca to chyba ani Ipmart ani ROF?
3r3as3r - 07-06-2010, 17:47
zgadza się że sprzedawca żaden z tych dwóch, po prostu mam kogoś w USA kto spróbuje przywieźć mi to trochę taniej z innego źródła :/
co do Rockford Fosgate to rozumiem że chodzi o fabryczna nawigację tak ??? bo jeśli tak to nie mam, posiadam standardowe radio i w takim razie pytanie czy będzie to u mnie działać ???
Anonymous - 07-06-2010, 18:08
Z tego co się dowiadywałęm przed zakupem swojego chinola to na pewno były w ROF 2 wersje. Jedna do auta z Rockford Fossgate z zewnetrznym wzmacniaczem (Z CAN-BUS), druga ze wzmacniaczem w radiu ori Outka. W pierwszym wypadku jest wtyk CanBus i system używa wzmacniacza zewnętrznego. W drugim wypadku chinolek ma wbudowany swój wzmacniacz i ma inne złączki.
Najporostrzy test jaki możesz zrobić to zajrzeć pod fotel pasażera z przodu. Jeśli jest tam coś co przypomina wzmacniacz to opcja 1, jeśli nie to 2 Powidzenia.
13zbyszek13 - 07-06-2010, 19:00
rezon napisał/a: | Ten sprzedawca to chyba ani Ipmart ani ROF? |
sprzęt zakupiony u tych sprzedawców jest dostosowany do wersji z Rockford Fosgate jak i bez / wersja USA /
Do wersji USA trzeba wprowadzić tylko kod jest o tym na samym początku tematu.
|
|
|