Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
Tomek - 18-04-2013, 12:20
sveno napisał/a: |
a całą deskę można prosić? |
prosić zawsze można
póki co zrobiłem tylko to jedno, bo akurat korzystałem z ostatnie okazji zrobienia zdjęć Colta w zimowym obuwiu.
Światło było niekorzystne, żeby robić inne fotki
ale generalnie jest fajnie, prawie jak w oryginale, w zależności od tego jak światło pada, można dostrzec różnice w odcieniu lub nie
jeden tylko szczegół zdradza, że to nie oryginał
Tomek - 26-04-2013, 11:21
pytanie do osób, które mają to już za sobą: czy łatwo jest rozebrać Avanc-owy halogen ??
WreX - 26-04-2013, 11:29
tomek84 napisał/a: | pytanie do osób, które mają to już za sobą: czy łatwo jest rozebrać Avanc-owy halogen ?? |
Z tego co wiem, to jest ten sam "klej" co w przednich lampach, zależy jak bardzo chcesz go rozebrać ;]
Tomek - 26-04-2013, 11:31
chodzi o to, ze jest urwane mocowanie halogena
ktoś to już wcześniej kleił, ale nie dość, że się urwało znowu, to jeszcze rozszczelniło i wchodzi tam woda
tragicznie to wygląda (zacieki, kamień, piasek, etc)
chcę odkleić szybkę
ale czytałem gdzieś, że klej jest twardszy
no i klej jest dość głęboko, nie ma jak dojść, żeby wyciąć
po pobycie na słońcu klej sporo zmiękł, ale plastik też i nie ma jak tego podważyć, bo się obudowa dziurawi, jak tylko czymś podważę
WreX - 26-04-2013, 11:36
tomek84 napisał/a: | chodzi o to, ze jest urwane mocowanie halogena
ktoś to już wcześniej kleił, ale nie dość, że się urwało znowu, to jeszcze rozszczelniło i wchodzi tam woda
tragicznie to wygląda (zacieki, kamień, piasek, etc)
chcę odkleić szybkę
ale czytałem gdzieś, że klej jest twardszy
no i klej jest dość głęboko, nie ma jak dojść, żeby wyciąć |
Da się to zrobić bez uszkodzenia na 100%, tylko trzeba uważać, żeby nie przegrzać plastiku bo to nie szkło niestety i większych temperatur nie zniesie.
Jak będę mieć możliwość to się jeszcze dowiem jak najlepiej to odkleić ;]
A co do urwanego zaczepu, to ja mam w obu urwane ale mam dobry patent na to, tam gdzie masz taki bolec wchodzący w okrągłą dziurę we wgłębieniu zderzaka, to wyjmij czy tam wykręć zaczep z halogenu przymierz jakąś śrubkę, nie za długa i wkręć na próbę, a później fura na lewarek i przykręć halogen na tą śrubkę "od wewnątrz". A ten metal z drugiej strony wygnij tak, żeby asekurował cały halogen i ciasno siedział. Jeżdżę tak z 2 założonymi rok i nic nie wypadło i się nie ułamało.
P.S. Suszarka mi wystarczyła do lampy, powinna i do halogenu. I nie podważaj śrubokrętem ani czymś wąskim tylko np czymś dłuższym i płaskim, mozolna zabawa ale da się. I podważaj np z 5 czy 10 cm na raz, żeby dziur nie robić.
Tomek - 26-04-2013, 11:47
poradziłem sobie
niewielkie uszkodzenia
WreX - 26-04-2013, 11:54
No to gratuluje, jak nie rozwaliłeś ;p
Tomek - 26-04-2013, 11:57
jak poskładam z powrotem to sobie pogratuluje
bo czuje, ze to bedzie trudniejsze
krzychuzzz - 26-04-2013, 12:42
tomek84 napisał/a: | jeden tylko szczegół zdradza, że to nie oryginał |
Domyślam się że chodzi o znaczki przy regulacji nawiewu otwarte/zamknięte?
Wyszło fajnie ale gałkę przydało by się obszyć
Pamiętam jak miałeś wątpliwości co do wypalania oznaczenia biegów u mnie i muszę Ci powiedzieć ze parę miesięcy już jeżdzę i nic się nie dzieje nic nie odpada.
Tomek - 26-04-2013, 13:18
krzychuzzz napisał/a: |
Domyślam się że chodzi o znaczki przy regulacji nawiewu otwarte/zamknięte? |
krzychuzzz napisał/a: | Wyszło fajnie ale gałkę przydało by się obszyć |
no niestety
ale jeszcze mam inne pomysły więc się wstrzymuję
krzychuzzz napisał/a: |
Pamiętam jak miałeś wątpliwości co do wypalania oznaczenia biegów u mnie i muszę Ci powiedzieć ze parę miesięcy już jeżdzę i nic się nie dzieje nic nie odpada. |
to spoko, dobra informacja
sveno - 26-04-2013, 14:14
No to teraz nie ma bata, u mnie musi być czerń w połysku.
Brat ma teraz u mnie duży dług wdzięczności także nie może odmówić
Tomek - 26-04-2013, 14:36
się pytam: kto i jakim prawem usunął mój poprzedni post ze zdjęciem?
sveno - 26-04-2013, 14:38
to nie ja
a tak btw.
trolololololo
Tomek - 26-04-2013, 16:37
Cytat: |
to nie ja
|
nie poddam się
wrzucam jeszcze raz:
sveno napisał/a: |
trolololololo |
??
Hugo - 26-04-2013, 22:26
WreX napisał/a: | tam gdzie masz taki bolec wchodzący w okrągłą dziurę we wgłębieniu zderzaka, to wyjmij czy tam wykręć zaczep z halogenu przymierz jakąś śrubkę, nie za długa i wkręć na próbę, a później fura na lewarek i przykręć halogen na tą śrubkę "od wewnątrz". A ten metal z drugiej strony wygnij tak, żeby asekurował cały halogen i ciasno siedział. | Można nieco jaśniej i z obrazkami?
|
|
|