To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

Krzyzak - 26-11-2011, 21:29

teraz tylko czekać, jak rejestracja odpadnie ;)
mam nadzieję Bartku, że tą ostatnią dobrze przymocowałeś - bo u nas takie golfy z basem są przedmiotem drwin - gdy jadą buraki w białych czapeczkach a jedyne, co słychać na zewnątrz to brzęczącą rejestrację ;)

deejay - 26-11-2011, 21:34

Krzyzak napisał/a:
teraz tylko czekać, jak rejestracja odpadnie
mam nadzieję Bartku, że tą ostatnią dobrze przymocowałeś - bo u nas takie golfy z basem są przedmiotem drwin - gdy jadą buraki w białych czapeczkach a jedyne, co słychać na zewnątrz to brzęczącą rejestrację

Darku ja "do tych " nie należę co robią wielkie Bum , Bum , dla mnie ma lekko muskać basem , po drugie czesto jeżdzę z córką , jeśli śmigam sam moge sobie pozwolic na małe co nieco :wink:

Torp12 - 27-11-2011, 00:03

A chcialem niedawno powiedziec ze jeszcze tylko dobrego audio brakuje;) Niezle niezle. Wzacniacz tylko pod woofera czy i reszta glosnikow zasilona?
deejay - 27-11-2011, 00:48

Torp12 napisał/a:
Wzacniacz tylko pod woofera czy i reszta glosnikow zasilona?

Tylko woofer , w planach wymiana seri w drzwiach moze na Rockford-a , ale to jeszcze sie zobaczy :wink:

mackbeth - 27-11-2011, 21:30

No no :) nieźle :) Tylko ten głośnik żeby pokazał swoje możliwości to najlepiej zabudować w skrzyni:)
deejay - 08-12-2011, 21:49

Witam Panowie .

Mam pytanie do speców od audio , jakie głosniki polecacie do EA do drzwi ? Interesują mnie tylko markowe firmy , ma ktos z tym doswiadczenie i cos poleca ?, nie musi byc nie wiadomo jakiej mocy , chciałbym aby po prostu ładnie i w miarę ciekawie grało , oryginał jak dla mnie ładnie brzmi , ale chciałbym coś mocniejszego :wink:

Torp12 - 08-12-2011, 21:53

deejay napisał/a:
Witam Panowie .

Mam pytanie do speców od audio , jakie głosniki polecacie do EA do drzwi ? Interesują mnie tylko markowe firmy , ma ktos z tym doswiadczenie i cos poleca ?, nie musi byc nie wiadomo jakiej mocy , chciałbym aby po prostu ładnie i w miarę ciekawie grało , oryginał jak dla mnie ładnie brzmi , ale chciałbym coś mocniejszego :wink:

Prawda jest taka ze bez wzmacniacza wszystko gra na 1/3 gwizdka. Takze jak pod radio to w sumie dobra firma, niezly model i wszystko dobrze zagra, no chyba ze wzmacniacz to wtedy masz pole do wyboru;)

deejay - 08-12-2011, 21:59

Wzmacniacz jest pod głosnik basowy , reszta smiga pod radio 4x45 W
danino88 - 08-12-2011, 22:25

Bartku do audio potrzeba Ci wiele :) z tego co poznałem tory audio będziesz potrzebował innego radia ( to Ci niewiele da, ale da) albo wzmacniacz 4 kanałowy, można go odpowiednio zamontować w okolicach schowka pasażera. Wtedy z głośnikami w drzwiach możesz szaleć :) Polecam Hertz-e zestawy odseparowane. Jeśli chcesz naprawdę szaleć z mocą to musisz też wytłumić drzwi od wnętrza czymś takim : http://allegro.pl/apama-w...1983433945.html i do tego oczywiście dobre kable :) :) :)
m6riano - 08-12-2011, 22:26

Ja tam kupiłem takie srebrne woofery 17cm za 60zł/kpl na wolumenie i grają nieźle..może nie na 1/3 gwizdka ale tak na 1/2...;-)
robertdg - 08-12-2011, 22:27

Już samo wygłuszenie drzwi znacząco wpłynie na dźwięk ori głośników, a jeżeli dalej nie bedzie odpowiednio, to w dziale car audio najczęściej polecają głośniki Hertz ;-)
deejay - 08-12-2011, 22:33

danino88 napisał/a:
Bartku do audio potrzeba Ci wiele z tego co poznałem tory audio będziesz potrzebował innego radia ( to Ci niewiele da, ale da) albo wzmacniacz 4 kanałowy, można go odpowiednio zamontować w okolicach schowka pasażera. Wtedy z głośnikami w drzwiach możesz szaleć Polecam Hertz-e zestawy odseparowane. Jeśli chcesz naprawdę szaleć z mocą to musisz też wytłumić drzwi od wnętrza czymś takim : http://allegro.pl/apama-w...1983433945.html i do tego oczywiście dobre kable

Strona prawa juz zrobiona matami , reszta w tą sobotę bedzie ukończona :wink:
Wzmacniacz posidam taki http://www.audiosklep.pl/jbl-gto-1004-p-1936.html

deejay - 08-12-2011, 22:33

robertdg napisał/a:
w dziale car audio najczęściej polecają głośniki Hertz

To dobra wiadomośc , dzieki z info :)

danino88 - 08-12-2011, 22:56

ale pod ten wzmacniacz podepniesz tylko 4 kanały a gdzie tuba ? według mnie na głośniki w drzwiach mógłby mieć trochę mniejszą moc RMS bo i tak jej nie wykorzystasz :)
Torp12 - 08-12-2011, 22:59

danino88 napisał/a:
ale pod ten wzmacniacz podepniesz tylko 4 kanały a gdzie tuba ? według mnie na głośniki w drzwiach mógłby mieć trochę mniejszą moc RMS bo i tak jej nie wykorzystasz :)

Moze przeciez podpiac 4 glosniki pod jeden kanal a tube pod drugi. I tak pewnie w radyjku ma wyjscie na jeden kanal :]