To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Tomek - 27-09-2013, 14:59

jakie ma znaczenie opcja, której używa się raz na rok?
raz na rok można sobie ten tel. podłączyć do PC

londolut - 27-09-2013, 16:57

Nie tylko to ale nie ważne, trzeba poużywać, żeby się wypowiedzieć ;-) Ogólnie ajfona albo kochasz albo nie trawisz...ja nie trawię.
KowaliK - 27-09-2013, 23:45

Samych kontaktów co prawda nie kasowałem, bo nigdy nie było takiej potrzeby, ale przywracałem swojego iP4 do ustawień fabrycznych z poziomu telefonu i nie było z tym żadnych problemów... Zresztą po co kasować same kontakty, skoro można telefon zostawić dla kogoś zupełnie czysty? :wink: iOS oferuje różne opcje zerowania i wydaje mi się, że sprawa z samymi kontaktami jest do ogarnięcia. Póki co nie będę tego sprawdzał. :wink:

Batmanikus - 28-09-2013, 09:18

RalfPi napisał/a:
Nie wolno baterii rozładowywać do końca (do samego końca...).
Skraca to żywotność baterii!

PS Jak raz tak zrobisz, to się nic nie stanie, ale to tak na przyszłość.

A mi właśnie kazali rozładować do zera i na wyłączonym telefonie naładować do pełna i używać do woli :mrgreen:

krzychu - 28-09-2013, 10:17

Batmanikus napisał/a:
RalfPi napisał/a:
Nie wolno baterii rozładowywać do końca (do samego końca...).
Skraca to żywotność baterii!

PS Jak raz tak zrobisz, to się nic nie stanie, ale to tak na przyszłość.

A mi właśnie kazali rozładować do zera i na wyłączonym telefonie naładować do pełna i używać do woli :mrgreen:

Ponieważ elektronika nie pozwoli rozładować do końca akumulatora tak, żeby go uszkodzić.

londolut - 28-09-2013, 11:42

KowaliK, hehe i to właśnie jest to: albo jesteś pro iOS albo anty iOS ;-) nieważne. Każdy ma zwoje zdanie ;-)

A co do baterii to w telefonie z Li-ion nie powinno sie dopuszczać do pełnego rozładowania telefonu.

fj_mike - 28-09-2013, 13:29

londolut napisał/a:
KowaliK, hehe i to właśnie jest to: albo jesteś pro iOS albo anty iOS nieważne. Każdy ma zwoje zdanie

Zanim przesiadłem się na Andka, używałem iPhone 3GS. Po dwóch tygodniach miałem dosyć, to nie dla mnie.
Co do żywotności baterii w 4S. Znajomek miał takiego, przez 12 godzin w pracy non stop na wifi, czat FB i Spotify (przez słuchawki, streaming po wifi). Na koniec dnia zostawało ok 10%. Zaznaczam, że telefon był nowy.

koszmarek - 28-09-2013, 13:58

fj_mike napisał/a:
w pracy non stop na wifi, czat FB i Spotify (przez słuchawki, streaming po wifi). Na koniec dnia zostawało ok 10%

Norma :) Mój galaxy też tak ma :)

nox84 - 28-09-2013, 19:34

Posiadam Samsunga Galaxy S2, telefon ok tylko pare rzeczy mnie mocno wkurza np. brak zasięgu jak tylko opuszcze miasto, nie wiem poprzednio jak miałem k800i problemu nie było więc to coś w telefonie, sieć mam play, próbowałem różnych ustawień wszystko na marne tylko gdzieś dalej pojade nie ma ze mną kontaktu, może ktoś wie o co chodzi?
londolut - 29-09-2013, 08:17

nox84, spróbuj się przesiąść na zasięg Plusa w roamingu.
nox84 - 30-09-2013, 14:33

@londolut próbowałem jestem teraz na plusie ale sytuacja się też powtarza
vendetta - 02-10-2013, 20:29

Kiedyś używałam Androida, ale krótko (przed zlotem 2011). Wkurzało mnie pisanie smsów w biegu i ogólnie jak miałam dużo połączeń to mnie męczyło to mazanie paluchem. Przesiadłam się na zwykłą nokię (C5) i tak 3 lata zleciało bez problemu. Ostatnio zaczęła się mulić i właśnie po kilku dniach zastanowienia kupiłam dziś Xperię L. Nie wiem czy długo wytrzymam z androidem, ale zobaczymy. Jest przepiękna czerwona :D
Owczar - 03-10-2013, 14:50

Każde rozwiążanie ma swoje plusy i minusy. Pełna klawiatura qwerty jest super sprawą. Używam odkąd tylko pojawiły się takie telefony- jeszcze wtedy z symbianem. Jako drugi telefon mam właśnie z qwerty.

Ale android daje ogromne inne możliwości ;)

sampler - 05-10-2013, 20:20

są telefony z pełną qwerty i androidem HTC Desire Z czy Samsungi. Pozatym mozna smsa podyktowac swoją mową jezeli mamy dostep do internetu. Działa świetnie :)
vendetta - 05-10-2013, 23:28

sampler napisał/a:
Pozatym mozna smsa podyktowac swoją mową jezeli mamy dostep do internetu. Działa świetnie

Skonfigurowałam i korzystam :) Bajka :P