To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

Rafal_Szczecin - 07-05-2012, 08:28

nie tankuj na orlenach .
Bandyta po orlenie strasznie sie ksztusi, bialas mial podobnie . tylko gaz od bp

Tomek - 07-05-2012, 08:49

Rafal_Szczecin napisał/a:
nie tankuj na orlenach .
Bandyta po orlenie strasznie sie ksztusi, bialas mial podobnie . tylko gaz od bp

nie mieszaj mu w głowie
akurat w LPG stacje zaopatrują się indywidualnie, nie z centrali
dlatego na jednej stacji tej samej sieci może być dobry gaz, a 2 kilometry dalej, w tej samej sieci już padlina
akurat w krakowie staram się tankować najwięcej na Orlenie na Wielickiej, mają tam wypas LPG
a o gazie na BP są w KRK niezbyt dobre opinie

Rafal_Szczecin - 07-05-2012, 09:10

tomek84 napisał/a:
nie mieszaj mu w głowie

nie mieszaj mu w glowie

wiem co mowie, bialy jak i moj , czy tez Lukasza (woolkash) na gazie z orlena w ogole nie chca jechac . Lukaszowi dodatkowo po orlenie wyskakuje CE.

Owczar - 07-05-2012, 09:19

Ja nie wiem jakie macie instalacje, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żebym odczuwał spadek mocy po zatankowaniu na jakiejś stacji. A tankuję raczej losowo, co jest po drodze. Jak jest gorszy gaz to spala go mniej po prostu więcej. Zależy od stosunku propanu do butanu.

A jeśli wyskakuje CE tzn że źle ustawiony gaz i korekty szaleją.

Anonymous - 07-05-2012, 09:29

Owczar, CE nigdy nie miałem, reszta tak jak piszesz, przy gazie orlenowskim częściej spalał więcej, niż przy gazie z BP, czy już nie porównując gazie niemieckim, no ale tam gaz po 90 ojro centów :P
Owczar - 07-05-2012, 09:32

O CE pisałem odnośnie tego:
Lukaszowi dodatkowo po orlenie wyskakuje CE.

sveno - 07-05-2012, 09:44

Rafal_Szczecin, Derpin, przeczytajcie jeszcze raz post tomek84,
tomek84 napisał/a:
czyli jedna stacja Orlen może mieć lepszy a druga gorszy gaz, nie generalizujcie, że gaz na KAŻDYM Olenie jest do :butthead: bo tak nie jest. W Krakowie bardzo sobie chwalimy gaz z Orlenu na Wielickiej, ale mam świadomość, że to nie jest "Orlenowski" gaz, tylko jest akurat sprzedawany na tej stacji.
Tomek - 07-05-2012, 10:17

sveno, amen
Rafal_Szczecin - 07-05-2012, 10:18

sveno napisał/a:

bp w szczecinie zaopatruje sie z centrali .

jak widac miasto miastu nie rowne.

Tomek - 07-05-2012, 10:29

jak widac miasto miastu nie rowne.

dlatego też mówię, aby nie mieszać nikomu w głowie, bo Może w Warszawie akurat na Orlenie jest dobry gaz, a na Shellu kiepski, itd.
najlepiej jak MKV sobie sam potestuje i ostatecznie wybierze, gdzie będzie tankować

dla przykładu ja w KRK nie tankuje na Arge, a tankuje na Lukoilu i Orlenie
na innych sporadycznie

sveno - 07-05-2012, 10:29

Bo BP ma swój gaz i teoretycznie można być pewnym, że na każdej stacji BP w Polsce zatankujesz ten sam gaz, ale tylko teoretycznie, natomiast Orlen nie ma swojego gazu i leje od lokalnych dostawców, dlatego Wy przeklinacie Orlen, a my chwalimy, ale równie dobrze za miesiąc może być odwrotnie bo obie stacje zmienią dostawców.
jak widać miasto miastu nie równe.
miasto tu nie ma nic do rzeczy, powiedziałbym raczej, że właściciel stacji, właścicielowi stacji nie równy. :) bo jak widzi, że ma słaby gaz i ludzie narzekają to powinien zmienić źródło, a nie sprzedawać, bo ma 1gr na litrze więcej.
MKV - 07-05-2012, 12:14

Czyli po prostu metodą prób i błędów będę musiał znaleźć dobrą stację. Swifta GTi tankowałem kiedyś zawsze na Shellu w Wolicy pod Warszawą bo nigdy nie miałem problemu z gazem od nich. Na BP tak czy tak często tankuję chociaż przeważnie benzyne 98 Ultimate :)

ps. od razu zapytam na szybko - czy lanie do Gala 98 oktanów albo nawet 100 (V-Power Racing) zamiast zwykłej 95 ma jakikolwiek sens ?

mkm - 07-05-2012, 12:17

MKV, już czas żebyś założył swój temat o Galancie. :wink:
Tomek - 07-05-2012, 12:29

MKV napisał/a:

ps. od razu zapytam na szybko - czy lanie do Gala 98 oktanów albo nawet 100 (V-Power Racing) zamiast zwykłej 95 ma jakikolwiek sens ?

oczywiście, że nie ma

mkm napisał/a:
MKV, już czas żebyś założył swój temat o Galancie. :wink:

MKV chce chyba tutaj kontynuować

mkm - 07-05-2012, 12:37

tomek84 napisał/a:

MKV chce chyba tutaj kontynuować

Właśnie wiem... Praktyka pokazuje, że nie jest to dobry pomysł :wink:
Proponuję nowy z linkiem do tego tematu w pierwszym poście :wink: