To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

kaczka81s - 25-11-2013, 23:05

Za każdym razem jak daje wstecz w wyszukiwarce i chce wrócić do listy tematów tak się dzieje. Wcześniej nigdy tak nie było. Sorki, ale to chyba wina forum, chyba że mi coś google szwankuje.
Moderatorów proszę o usunięcie moich zdublowanych postów, sam próbowałem, ale nie dałem rady. Sorki Panowie za bałagan.
Wojtek ja pisałem do nich info@autogamma.pl
reflektory.autogamma.pl Firma z Krk. Nie odpisali. Może trzeba zadzwonić, albo podjechać i zapytać. Jak coś będziesz wiedział daj znać.

deejay - 25-11-2013, 23:14

Tak jak juz ci pisałem , mam zamienniki w swoim starym E33 od prawie 10 lat i żadnych problemów .
http://www.moto-portal.pl..._ich_czesci.php

kaczka81s - 25-11-2013, 23:24

Trzeba tylko sprawdzić czy da rady do nich zamontować silniczki od regulacji wysokości. Są modele tanich lamp, że nie ma takiej opcji. Można by się wtedy ewentualnie pobawić w zamianę odbłyśnika.
sveno - 26-11-2013, 13:20

Z tego co pamiętam ta na Siemaszki 1 (tam gdzie robią tłumiki) jest jedna firma, która regeneruje odbłyśniki, poleruje klosze lamp itp. Chyba Szklarz coś u nich robił.
Wojciech Bogacz - 26-11-2013, 16:17

Chyba znalazłem :)

Firma Autogamma - właśnie na Siemaszki 1 w Krakowie - tak się też dobrze składa, że mam do nich bliziutko więc sobie zawiozę osobiście reflektory (mam ich łącznie 5) i niech mi zrobią z nich dwa w stanie idealnym :)

kisian - 26-11-2013, 16:57

W Wesemie pytałeś? Wiem że dawniej regenerowali. http://wesem.pl/firma
kaczka81s - 27-11-2013, 21:17

sveno napisał/a:
Z tego co pamiętam ta na Siemaszki 1 (tam gdzie robią tłumiki) jest jedna firma

2 posty wyżej masz maila i adres www, do nich pisałem i nie odpowiedzieli.

Wojtek daj znać jakie koszty jak będziesz wiedział, bo w u mnie to samo trzeba zrobić.

Wojciech Bogacz - 01-12-2013, 18:33

Dzwoniłem do Autogamma i tam mi zrobią światełka - ale dopiero po 7mym grudnia bo teraz nie mogą czy coś...

Lekko też ruszyła prace nad Galantem - wklejam poniżej fotki co tam się dzieje.

Zasadniczo lewy kielich nieźle gnił ale został już zaspawany - mam gdzieś fotki ile trzeba było wyciąć to też kiedy wrzucę - w każdym razie jest gotowe do pomalowania.

Nosek został rozłożony na części, wyprostowany i dopasowany do reszty - teraz czeka na zespawanie i malowanie.

Ustaliłem też, że cały przód będzie malowany na nowo - bo inaczej była by krowa krasula :twisted:

kaczka81s - 01-12-2013, 22:39

Gratuluje roboty, pociesze Cie, mój Gal ma bardziej zgnity kielich, ale ogólnie widzę że twój też nie ciekawie wygląda. No i mój nadal czeka sobie pod chmurka i gnije :evil:
rosomak1983 - 02-12-2013, 00:07

Wojciech Bogacz napisał/a:
- w każdym razie jest gotowe do pomalowania.

No ale co zamerzasz z ta rdza zrobic ? Bo tak to nie ma sensu malowac.

krzysiakxxx - 02-12-2013, 12:34

Oczywiście nie maluje na to co widać na fotkach, tylko oczyścił wszystko?
Wojciech Bogacz - 02-12-2013, 12:43

Znaczy się tak - gdzie jest wyczyszczone do pomalowania to jest, a gdzie nie to widać musi być wyczyszczone.

Ja tam nie muszę wiedzieć - mam całkowite zaufanie to fachowca. Fotki swoją drogą powrzucam heh.

krzysiakxxx - 02-12-2013, 14:51

Ja tam się nauczyłem żeby nigdy nie ufać w 100% fachowcom, nawet albo zwłaszcza jeśli to są znajomi :P Że coś jest zrobione jak trzeba wiem tylko wtedy gdy zrobię to sam :D
kaczka81s - 02-12-2013, 21:07

krzysiakxxx napisał/a:
Że coś jest zrobione jak trzeba wiem tylko wtedy gdy zrobię to sam

Popieram i wiem z własnego doświadczenia że tak jest, chyba że stoisz i patrzysz fachowcowi na ręce.

Wojciech Bogacz - 02-12-2013, 23:37

krzysiakxxx napisał/a:
Ja tam się nauczyłem żeby nigdy nie ufać w 100% fachowcom, nawet albo zwłaszcza jeśli to są znajomi Że coś jest zrobione jak trzeba wiem tylko wtedy gdy zrobię to sam

Cóż.. pewnie szalony jestem... zresztą chyba dowodów na to dostarczyłem już wiele razy ratując Gala od pewnej śmierci :P

Po prostu ufam facetowi i tyle - widziałem wiele razy jak robi, co robi - wie, że w każdej chwili mogę go niego przyjść i zapytać "jak idzie robota"... ogólnie uważam, że będzie zrobione conajmniej tak dobrze jak to sobie wyobrażam.