Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
kaczka81s - 25-11-2013, 23:05
Za każdym razem jak daje wstecz w wyszukiwarce i chce wrócić do listy tematów tak się dzieje. Wcześniej nigdy tak nie było. Sorki, ale to chyba wina forum, chyba że mi coś google szwankuje.
Moderatorów proszę o usunięcie moich zdublowanych postów, sam próbowałem, ale nie dałem rady. Sorki Panowie za bałagan.
Wojtek ja pisałem do nich info@autogamma.pl
reflektory.autogamma.pl Firma z Krk. Nie odpisali. Może trzeba zadzwonić, albo podjechać i zapytać. Jak coś będziesz wiedział daj znać.
deejay - 25-11-2013, 23:14
Tak jak juz ci pisałem , mam zamienniki w swoim starym E33 od prawie 10 lat i żadnych problemów .
http://www.moto-portal.pl..._ich_czesci.php
kaczka81s - 25-11-2013, 23:24
Trzeba tylko sprawdzić czy da rady do nich zamontować silniczki od regulacji wysokości. Są modele tanich lamp, że nie ma takiej opcji. Można by się wtedy ewentualnie pobawić w zamianę odbłyśnika.
sveno - 26-11-2013, 13:20
Z tego co pamiętam ta na Siemaszki 1 (tam gdzie robią tłumiki) jest jedna firma, która regeneruje odbłyśniki, poleruje klosze lamp itp. Chyba Szklarz coś u nich robił.
Wojciech Bogacz - 26-11-2013, 16:17
Chyba znalazłem
Firma Autogamma - właśnie na Siemaszki 1 w Krakowie - tak się też dobrze składa, że mam do nich bliziutko więc sobie zawiozę osobiście reflektory (mam ich łącznie 5) i niech mi zrobią z nich dwa w stanie idealnym
kisian - 26-11-2013, 16:57
W Wesemie pytałeś? Wiem że dawniej regenerowali. http://wesem.pl/firma
kaczka81s - 27-11-2013, 21:17
sveno napisał/a: | Z tego co pamiętam ta na Siemaszki 1 (tam gdzie robią tłumiki) jest jedna firma |
2 posty wyżej masz maila i adres www, do nich pisałem i nie odpowiedzieli.
Wojtek daj znać jakie koszty jak będziesz wiedział, bo w u mnie to samo trzeba zrobić.
Wojciech Bogacz - 01-12-2013, 18:33
Dzwoniłem do Autogamma i tam mi zrobią światełka - ale dopiero po 7mym grudnia bo teraz nie mogą czy coś...
Lekko też ruszyła prace nad Galantem - wklejam poniżej fotki co tam się dzieje.
Zasadniczo lewy kielich nieźle gnił ale został już zaspawany - mam gdzieś fotki ile trzeba było wyciąć to też kiedy wrzucę - w każdym razie jest gotowe do pomalowania.
Nosek został rozłożony na części, wyprostowany i dopasowany do reszty - teraz czeka na zespawanie i malowanie.
Ustaliłem też, że cały przód będzie malowany na nowo - bo inaczej była by krowa krasula
kaczka81s - 01-12-2013, 22:39
Gratuluje roboty, pociesze Cie, mój Gal ma bardziej zgnity kielich, ale ogólnie widzę że twój też nie ciekawie wygląda. No i mój nadal czeka sobie pod chmurka i gnije
rosomak1983 - 02-12-2013, 00:07
Wojciech Bogacz napisał/a: | - w każdym razie jest gotowe do pomalowania. |
No ale co zamerzasz z ta rdza zrobic ? Bo tak to nie ma sensu malowac.
krzysiakxxx - 02-12-2013, 12:34
Oczywiście nie maluje na to co widać na fotkach, tylko oczyścił wszystko?
Wojciech Bogacz - 02-12-2013, 12:43
Znaczy się tak - gdzie jest wyczyszczone do pomalowania to jest, a gdzie nie to widać musi być wyczyszczone.
Ja tam nie muszę wiedzieć - mam całkowite zaufanie to fachowca. Fotki swoją drogą powrzucam heh.
krzysiakxxx - 02-12-2013, 14:51
Ja tam się nauczyłem żeby nigdy nie ufać w 100% fachowcom, nawet albo zwłaszcza jeśli to są znajomi Że coś jest zrobione jak trzeba wiem tylko wtedy gdy zrobię to sam
kaczka81s - 02-12-2013, 21:07
krzysiakxxx napisał/a: | Że coś jest zrobione jak trzeba wiem tylko wtedy gdy zrobię to sam |
Popieram i wiem z własnego doświadczenia że tak jest, chyba że stoisz i patrzysz fachowcowi na ręce.
Wojciech Bogacz - 02-12-2013, 23:37
krzysiakxxx napisał/a: | Ja tam się nauczyłem żeby nigdy nie ufać w 100% fachowcom, nawet albo zwłaszcza jeśli to są znajomi Że coś jest zrobione jak trzeba wiem tylko wtedy gdy zrobię to sam |
Cóż.. pewnie szalony jestem... zresztą chyba dowodów na to dostarczyłem już wiele razy ratując Gala od pewnej śmierci
Po prostu ufam facetowi i tyle - widziałem wiele razy jak robi, co robi - wie, że w każdej chwili mogę go niego przyjść i zapytać "jak idzie robota"... ogólnie uważam, że będzie zrobione conajmniej tak dobrze jak to sobie wyobrażam.
|
|
|