To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Tomek - 22-05-2013, 13:45

Blondi napisał/a:
A może organizatorzy posłaliby jakąś masówkę - przypominacza bo cos słabo z rezerwacjami idzie :?

ostatnia masówka poszła w czwartek
wojzi wysyłał
ale nie wiem do kogo to poszło

jeśli trzeba jeszcze jedną masówkę, nie ma sprawy
a że rezerwacji mało - no cóż, wpłat jest obecnie 3 (słownie trzy), a czasu mamy ze 3 tygodnie na wpłatę
małe zainteresowanie pokojami
choć chętnych do udziału ponad 100 na liście

JCH - 22-05-2013, 13:54

tomek84 napisał/a:
ostatnia masówka poszła w czwartek
wojzi wysyłał
ale nie wiem do kogo to poszło
Chyba w eter bo nic nie doszło do członków grupy ;)
koszmarek - 22-05-2013, 15:39

ja również masówki nie otrzymałam z tego co wiem :(
Tomek - 22-05-2013, 19:05

mój błąd proszę państwa
wojzi rozesłać coś, gdzieś, ja się nie zagłębiałem w szczegóły
masówka to nie była

adt81 - 23-05-2013, 14:02

tomek84 napisał/a:
a że rezerwacji mało - no cóż, wpłat jest obecnie 3 (słownie trzy), a czasu mamy ze 3 tygodnie na wpłatę
małe zainteresowanie pokojami
choć chętnych do udziału ponad 100 na liście

Myślę, że to wynika ze sposobu rezerwacji czyli konieczności zapłacenia za cały segment - ja sam nie wiem czy będę z kimś na zlocie czy sam i muszę już zadecydować do kogo się doczepić i to chyba wprowadza to opóźnienie. Może nie wszystkim taki stan rzeczy odpowiada i woleliby np. rezerwować pokoje dwuosobowe ? Decydując się dzisiaj musiałbym zapłacić za cały segment i liczyć na to że do zlotu uda mi się kogoś znajomego ze sobą zabrać a jak nie to kasa w plecy. Ja rozumiem, że taka a nie inna jest organizacja pokoi ale temat rezerwacji już troszkę wisi a ruch znikomy natomiast w ubiegłym roku wszystkie miejsca rozeszły się na pniu. Może trzeba do rezerwacji podejść troszkę elastyczniej i pozwolić rezerwować chociażby dwójkami ?

Tomek - 23-05-2013, 14:30

adt81 napisał/a:

Myślę, że to wynika ze sposobu rezerwacji czyli konieczności zapłacenia za cały segment - ja sam nie wiem czy będę z kimś na zlocie czy sam i muszę już zadecydować do kogo się doczepić i to chyba wprowadza to opóźnienie. Może nie wszystkim taki stan rzeczy odpowiada i woleliby np. rezerwować pokoje dwuosobowe ?

jest temat o dobieraniu się w komplety, ale i tam zainteresowanie szczątkowe
w ostateczności można pisać do mnie PW i rezerwować pokój 2-os

czasu na wpłatę zostało nam 3 tygodnie

poza tym w poprzednich latach rezerwowało się cały domek 5-6 osób i dało się dobrać w grupy
a pokoje 2-os były, ale było ich mało

Jeżeli ktoś ma rzeczywiście ochotę zarezerwować pokój 2-os, to proszę bardzo - ustanawiam taką możliwość, tylko, żeby za chwilę ktoś nie wnioskował o możliwość rezerwacji połowy pokoju.

Tomek - 23-05-2013, 14:43

Proszę o zapoznanie się jeszcze raz z tematem rezerwacyjnym:

http://forum.mitsumaniaki...t=79655&start=0

Edytowałem pierwszy post i włączyłem możliwość rezerwacji pokoi dwu-osobowych.

[ Dodano: 23-05-2013, 14:52 ]
Jeżeli chodzi jeszcze o masówkę, to jedna została przygotowana i przekazana do jednego z adminów, powinna pójść do całości, żeby przypomnieć ludziom o zlocie.

Drugą masówkę (do grupy ZLOT 2013) puszczę dzisiaj - informując o zmianach w sposobie rezerwacji pokoi

tomusn - 23-05-2013, 16:09

mam nadzieję że się nie zdziwię :D

EDIT by tomek84:

tomusn - musiałem edytować twojego posta, żeby nie wprowadzać zamieszania, bo procedurę dzisiaj zmieniliśmy
o rezerwacjach terminów około-zlotowych napiszę wieczorem

adt81 - 23-05-2013, 19:03

tomek84 dziękuję za uwzględnienie mojego wniosku teraz mogę 1/2 segmentu rezerwować i jednocześnie mam nadzieję, że będzie większy ruch w temacie.
Blondi - 24-05-2013, 12:00

tomek84 napisał/a:
poza tym w poprzednich latach rezerwowało się cały domek 5-6 osób i dało się dobrać w grupy
tylko Tomeczku w poprzednich latach rezerwowanie pokoi/ domków było znacznie wcześniej robione i był czas wszystko sobie dograc i w razie czego kogoś dokoptować a w tym roku wszystko na ostatnią chwilkę i moze dlatego taki efekt :wink:

Koniecznie poślijcie te masówki, ja nadal nic nie dostalam :(
Nie jestem w grupie zlotowej a to do takich osób chyba w szczególności powinny pójść zeby im o Zlocie przypomnieć.

Tomek - 24-05-2013, 12:08

Blondi napisał/a:
tylko Tomeczku w poprzednich latach rezerwowanie pokoi/ domków było znacznie wcześniej robione i był czas wszystko sobie dograc i w razie czego kogoś dokoptować a w tym roku wszystko na ostatnią chwilkę i moze dlatego taki efekt :wink:

rezerwacje są od ponad miesiąca
w tym czasie można wszystko dobrać
w poprzednich latach domki 6-osobowe szły w godzinę (to w godzinę można dobrać sobie skład 6-sio osobowy ?)

Blondi napisał/a:

Koniecznie poślijcie te masówki, ja nadal nic nie dostalam :(
Nie jestem w grupie zlotowej a to do takich osób chyba w szczególności powinny pójść zeby im o Zlocie przypomnieć.

przekazane do administracji
ja nie mam władzy wysłać masówki do całego forum

sniegu - 24-05-2013, 12:36

Moim zdaniem to poprzednim roku w Bełchatowie wszystko poszło w godzinę bo każdy polował bo wiedział z poprzedniego roku jaki chce domek itp. to raz a dwa to jak chłopaki napisali że jest ileś tam set miejsc (700 jak dobrze pamiętam) to każdy na to kładzie bo i tak myśli, że się zmieści
Swoją drogą to sam nie wiem czy pojadę i nie przywiązuje do tego większej wagi
a po secundo to Mi osobiście i mojej pani nie odpowiada dzielenie łazienki z kimś innym, a branie całego "apartamentu" Mi się nie opłaca,
dlatego mam do was chłopaki pytanie
czy pod pojęciem rezerwacji pokoju 2 osobowego rozumiecie, że ktoś rezerwuje sobie cały skład na wyłączność a płaci za 2 osobowy pokój
czy że rezerwuje pokój, a do składu wy mu kogoś dołożycie?

sveno - 24-05-2013, 12:41

sniegu napisał/a:
czy że rezerwuje pokój, a do składu wy mu kogoś dołożycie?
tak najprawdopodobniej będzie.
Nie rozumiem w czym problem? W Wawrzce miałeś łazienkę na 6 osób, chyba że mieszkałeś w hotelu, ale tam ceny były inne.

sniegu - 24-05-2013, 12:43

na wawrzce (przede wszystkim przez to) byłem w piątek i wróciłem do domu
potem przyjechałem w sobotę i też wróciłem do domu
60 km różnicy Mi nie robiło
ok 200 już robi.
Dzięki sveno za info

Tomek - 24-05-2013, 12:43

sveno napisał/a:
chyba że mieszkałeś w hotelu, ale tam ceny były inne.

właśnie sprawdziłem
cena pokoju 2-os była 165 zł za noc

więc i u nas jest taka opcja, a nawet taniej

za 160 zł za noc dostajesz apartament składający się z salonu, sypialni i łazienki (wszystko to na wyłączność) - mam nadzieję, że teraz wszystkim to pasuje

[ Dodano: 24-05-2013, 12:45 ]
a mnie się coś wydaje, że ludziom formuła zlotu nie pasuje i nie chcę w nim uczestniczyć :mrgreen:

tylko czemu jest (ponad) 120 nicków na liście ?? to nie wiem