Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
kamskow - 07-11-2019, 21:48
Wymieniany był cały komplet, tzn. z gumą i tulejką. Z racji że togo nie zakładałem osobiście tylko to robili w warsztacie, może tulejka miała jakieś lipne pasowanie w związku z czym tam byłby luz, ale to już moje takie gdybanie.
Krzyzak - 08-11-2019, 17:40
nom - bez rozebrania się nie dowiesz
pewnie zakładany był zamiennik febest, nie mam żadnej informacji jak jest z jego jakością...
amortyzatory kiepskiej jakości też potrafią być śmietnikiem w krótkim czasie a u mnie polskie amortyzatory GH skrzypiały od nowości (dawno temu w Colcie)
stuntman - 13-01-2021, 20:14 Temat postu: ASX 1.6 117 kucy -mechanik do regulacji zaworów Przewaliłem ten wątek i zgłupiałem co do dobrego i uczciwego mechanika u którego mógłbym zrobić sprawdzenie i ewentualnie regulacje luzów zaworowych (poprzez szlif szklanek)
ASX benzyna 1.6 117 KM, 2011r, 98tys km
Dlaczego chce zrobić:
1) zalecenia po 100tys km
2) nie da się jechać z prędkością ok 125-145km/h na 5tym biegu. Nie jest trochę głośniej ale jest tak mega głośno od silnik-tłumik że nie da się tak jechać bez utraty słuchu. Przed 150km/h wycisza się bo chyba wtedy zmieniają się fazy rozrządu. Generalnie na postoju nie słyszę pracy zaworów charakterystycznej dla zbyt dużych luzów zaworowych. Wyczytałem gdzieś na forum że te luzy z czasem zmniejszają się (co byłoby logiczne że szlifuje się dna szklanek dla zwiększenia luzu) więc może przez zbyt mały luz zaworowy idzie ogłuchnąć w pewnym zakresie obrotów. Nie jestem pewien swojej diagnozy.
Jestem z południowej dzielnicy Gdańska
Dziękuje za podpowiedzi
Do tej pory serwisowałem wcześniejsze auto VW w Tune-Up Gdańsk ul Przemian 2. Rozsądni cenowo i wydaje mi się, że uczciwi. Nie specjalizują się w japończykach więc boję się im dać do zrobienia coś przy silniku. Resztę auta będę u nich serwisował.
leonSR - 25-02-2021, 19:03
podjedź albo zadzwoń do [Edit] może oni będą w stanie Ci pomóc z Twoim autem.
woyt1 - 29-05-2022, 20:32
Witam serdecznie
Poszukuję dobrego speca, który potwierdzi diagnozę i wymieni uszczelkę pod głowicą w moim Outku 2.2D?
Najlepiej w okolicy Gdańska.
Z góry dziękuję za podpowiedź.
Marcino - 30-05-2022, 14:45
a w okilicach Tczewa nie szukałes?
woyt1 - 30-05-2022, 20:33
Marcino napisał/a: | a w okilicach Tczewa nie szukałes? |
W samym Tczewie tylko TOLO ma w miarę dobrą opinię..
Co do okolic bądź samego Tczewa polecisz kogoś rzetelnego?
Krzyzak - 31-05-2022, 07:16
A silnik tam siedzi francuski czy japoński? - jak francuski, to może łatwiej będzie znaleźć warsztat.
woyt1 - 31-05-2022, 08:48
Krzyzak napisał/a: | A silnik tam siedzi francuski czy japoński? - jak francuski, to może łatwiej będzie znaleźć warsztat. |
japoński 4n14.
Marcino - 31-05-2022, 11:27
woyt1 napisał/a: | Co do okolic bądź samego Tczewa polecisz kogoś rzetelnego? |
Sie zpytam kolegi do pracuje u Waszynskiego - kto by to dobrze zrobił. Ja akurat nie jezdze po mchanikach bo albo sam robie albo auta sie nie psuja.
woyt1 - 31-05-2022, 18:24
Marcino napisał/a: | woyt1 napisał/a: | Co do okolic bądź samego Tczewa polecisz kogoś rzetelnego? |
Sie zpytam kolegi do pracuje u Waszynskiego - kto by to dobrze zrobił. Ja akurat nie jezdze po mchanikach bo albo sam robie albo auta sie nie psuja. |
Szczęście masz Kolego że nie musisz! Niestety tego typu naprawy sie nie tykam. Brak wiedzy poza brakiem umiejętności 😄
Będę wdzięczny jakbyś podpytał...
Lawnowerman - 23-10-2024, 21:30
Zna ktoś:
https://www.carmitsu.pl/
?
Marcino - 29-10-2024, 09:02
A nie znam.. ale strona internetowa ładna.
Leaf - 22-03-2025, 00:47
Cześć wszystkim. Ma ktoś namiar na dobrego fachowca co się nie boi silników na Pomorzu?
O II 2.4 mivec benzyna. Wciąga oleju litrami na wysokich obrotach (na 1000km ponad 3L przy prędkościach 100-160) Kompresja ok 13 na wszystkich garach , dymu mało lub wcale, na badaniu tech. Spaliny wzorowe. Dmucha mocno spod korka, że olej skacze. Na zakręconym korku moczy pokrywę. Poza tym silnik suchy.
Zjeździłem masę warsztatów i większość to tylko olej zmienia, część to wymieniacze silnika, a pozostali chca remont generalny, bo nie wie co jest przyczyną.
Krzyzak - 22-03-2025, 20:56
Leaf napisał/a: | bo nie wie co jest przyczyną | dosyć uczciwie - przy takim zużyciu to dość ciężko postawić diagnozę bez ściągnięcia chociażby głowicy
|
|
|