To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Dom/garaż/ogród - Budowa domu od A do Z - czego uniknąłbym przy kolejnej budow

rej - 08-11-2024, 08:33

Rzeczywiście jest dość tania i łatwa w montażu – poradziłem sobie sam, a nie jestem żadnym fachowcem. Jeśli dach jest płaski, to pamiętaj tylko, żeby dobrze uszczelnić miejsca łączeń, bo inaczej przy większym deszczu może zacząć przeciekać. Co do trwałości – ja mam zwykłą ocynkowaną blachę, bez żadnych specjalnych powłok, i póki co trzyma się dobrze, chociaż lekko przybrudziła się po tych latach. Jeśli nie masz wysokich wymagań estetycznych, to blacha trapezowa powinna ci wystarczyć na lata, tylko czasem warto ją przemyć, żeby nie zarastała brudem. https://pokrycia.pl/blacha W dobrej cenie taką blachę zamówisz tutaj.
Marcino - 08-11-2024, 13:48

rej napisał/a:
Jeśli dach jest płaski, to pamiętaj tylko, żeby dobrze uszczelnić miejsca łączeń, bo inaczej przy większym deszczu może zacząć przeciek

trzena zachować minimalny spadek chyba 10% jest wymagane.
Ja dasłem jakąś powlekana na szpce aby wygladała jak dachówka. Zadnego deskowania, kontrłat mambram. Już jest chyba 13 lat i spełnia swoje zadanie, nic nie cieknie itp, Górą dach jest dokrecony do instniejacego na garazu i blacha wsunięta pod rynne, działa, moze w zimę jakię snieg tam wleci jak wieje ale jet przewiew i sucho. W tym roku tam bedzie motocykl zimował razem z węglem i reszta ogordowych rzeczy,

jacek11 - 08-11-2024, 20:20

Marcino napisał/a:
mambram.

Tego słowa mi brakowało. Nie folie, tylko membranę.