Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chooper
10-01-2007, 21:51
a jakich komóreczek używacie??
Autor Wiadomość
Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2012, 11:51   

Mam do wyboru słuzbowe... Nokia: 2700, C5, E5, E52 i X2.. i tak sie zastanawiam czy warto E52 czy poczekać bo moze coś jeszcze bedzie lepszego..:)
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 09-02-2012, 18:49   

Student napisał/a:
Jeżeli ktoś potrzebuje telefonu do rozmowy to tylko E52.

Eeee, tam tylko do gadania.
Na mojej E52 mam sport trackera i BuddyTracka spokojnie opędzi potrzeby sportowca amatora - u mnie jeden pisze ślady, drugi prowadzi i jest git.
No i ma normalny budzik ;)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 09-02-2012, 19:57   

jaca71, też używam Sports Trackera, chociaż ostatnio nie biegałem :/
Fajny programik. Jak by co to mój username taki sam jak nick forumowy ;)

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 09-02-2012, 20:16   

fj_mike,
Ja na rowerze ;) pewnie się odezwę ;)

luckyluck 
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Wysłany: 09-02-2012, 22:48   

KowaliK, jeśli nie SGS2 (który jest mega telefonem), to skłaniałbym się do HTC. Jednak dzisiejsze Nokie to już nie to samo, do tego ten nieszczęsny Windows.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2012, 19:56   

Używam naprzemiennie Nokii N8, C7 i bardzo rzadko HTC.
N8 robi świetne zdjęcia. Dotyk działa bardzo dobrze przy ujemnych temperaturach. Czego nie można powiedzieć o HTC które przy temperaturze + 5 st. C mi się wiesza. Aparat fotograficzny też jest cieniutki i pupa węża. Chce się zrobić zdjęcie dokumentów czy zwykłe sytuacyjne zdjęcie to wychodzi porażka. C7 jest pośrodku.
Natomiast HTC góruje pod względem przeglądania internetu. Działa sprawnie i łatwe w obsłudze. W N8 denerwuje mnie to poziomowanie.
We wszystkich trzech telefonach nawigacja działa poprawnie. Zazwyczaj doprowadza do skrzyżowań z daną ulicą lub do środka tejże. Ale da się z tym gdzieś w świat pojechać.
Za to moja narzeczona ma Samsunga Galaxy. Pod względem przeglądania stron wyborny. Ale nie jest to telefon wg. mnie dla kobiety czy faceta pracującego fizycznie. Obudowa jest zbyt elastyczna. I w moim egzemplarzu dotyk był wymieniany na gwarancji.

Co mnie denerwuje w dotykowych. Trudno się je obsługuje jadąc autem na naszych dziurach :evil:

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 15-02-2012, 21:41   

luckyluck napisał/a:
Jednak dzisiejsze Nokie to już nie to samo, do tego ten nieszczęsny Windows.
Co racja to racja, ja się męczę z tym Windows Phone od roku. Niby ma wszystko, a wszystkiego mu brakuje. Jest okropnie okrojony, aktualizacje z nowymi funkcja wydawane są rzadko, a sam proces aktualizacji tak zorganizowany że nie wszyscy dostają je w jednym momencie. Jeśli nie ma czegoś dostarczonego od razu to można zapomnieć że kiedyś w przyszłości to zrobią.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 15-02-2012, 23:05   

Na większośc (jeśli nie wszystkie) komórek z Windows Phone można wgrać Androida :)

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 17-02-2012, 20:00   

karolgt napisał/a:
Na większośc (jeśli nie wszystkie) komórek z Windows Phone można wgrać Androida :)
Śmiem twierdzić że da się wgrać Androida na prawie każdą platformę, tylko nie ma gotowych paczek i nawet dla wprawnego inżyniera koszt poświęconej pracy przewyższy koszt nowego telefonu z fabrycznym Androidem.

karolgt 
moderator

Wysłany: 18-02-2012, 16:21   

elektryk napisał/a:
karolgt napisał/a:
Śmiem twierdzić że da się wgrać Androida na prawie każdą platformę, tylko nie ma gotowych paczek i nawet dla wprawnego inżyniera koszt poświęconej pracy przewyższy koszt nowego telefonu z fabrycznym Androidem.

nie no, ja mówie o takim "sensownym" wgraniu, a nie o przeróbce trwającej 2 tygodnie conajmniej. wsparcie społeczności potem też się liczy.

btw. obecnie mam HTC HD2 - standardowy z WM 6.5 a ilość androidów na niego jest jak na telefon który od nowości miał androida :) i chodzi super, tylko walka trochę dłużej trwała niż przy zwykłym zmienianiu ROM.

krzypolo 
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Wysłany: 18-02-2012, 21:47   

czy uzytkownicy mitsumaniaki - blackberry mają grupę mitsumaniaki ?

czarna 
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24-02-2012, 23:39   

Mam do wyboru 3 telefony i nie wiem, na który się zdecydować może ktoś mi pomoże
1 Samsung S5610
1 Nokia 500
3 Samsung Wave533

Najbardziej zależy mi na wytrzymałości baterii, prostym menu i w miarę dobry aparacie. Dodam, że nie miałam jeszcze telefonu dotykowego. Wizualnie przychylam się do Nokii 500 ale sama nie wiem.

karolgt 
moderator

Wysłany: 24-02-2012, 23:44   

w Samsung S5610 pewnie będzie najdłużej trzymać bateria. W końcu najmniejszy ekran, a to on głównie bierze cały prąd :)

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 25-02-2012, 14:50   

Powracając do dyskusji z poprzednich stron - wybrałem Nokie Lumia 800. Nie będę ukrywał ale w tym przypadku cena czyniła cuda. HTC i Samsung kosztowałyby mnie grubo ponad 1000 PLN, a na Nokie dostałem niezłą ofertę i kosztowała mnie lekko ponad stówkę. :wink: Wrażenie po kilku dniach bardzo dobre. Rozdzielczość wyświetlacza do codziennego użytku jest bardzo dobra, nie widać żadnych pikseli. Sprawa pogarsza się podczas oglądania teledysków z YT - w porównaniu do iPhone 4 jakość obrazu jak i dźwięku jest słabsza. Jeśli chodzi o system operacyjny - nie udało mi się go jeszcze ani razu zawiesić albo spowolnić na chwilę, także nie mam zastrzeżeń. To na tyle z laickiego punktu widzenia. :D

s8n 
Mitsumaniak

Auto: Galant '97 2.0 16V
Wysłany: 25-02-2012, 15:42   

Obecnie HTC Wildfire, w niedługim czasie prawdopodobnie HTC EVO 3D. :)
- Przyszlem.

Odpowiedz do tematu