Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...
Autor Wiadomość
2Fast4U 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt 1.6 16V '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2009, 11:04   

Dokładnie potwierdzam słowa Juiceman'a :) Było świetnie :D Dziękujemy za gościnne przyjęcie nas w 3mieście Kibloo, Sabo i najsłodszemu na świecie Konradkowi :) Dla takiego towarzystwa i spędzonego z nim czasu warto było przejechać się z Wrocławia do Gdańska i z powrotem :) Dziękujemy :D :D

[ Dodano: 27-07-2009, 19:14 ]
A tu jeszcze malutki dodatek :)

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2009, 07:58   

że dziś rano 2 letni passat stał na ceglach bez kół u mnie przed blokiem :axe: :axe: :axe:

sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 01-08-2009, 07:02   

Witam i pytam :) Jak wiecie Elbląska koło Opla/Forda jest remontowana, kopią jakieś doły, do tego dochodzi zawalone Podwale i jak to wszystko ominąć lecąć od Makro w strone centrum? Skręciłem pare dni temu w lewo koło stadionu "Wybrzeża" i droga była fatalna, mało zawieszenie nie poszło, a dojazd do Traktu to koszmar po tych dziurach i może macie jakieś alternatywne drogi, choć czy takie w ogóle są od tej strony?

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2009, 14:01   

sebekColt97 napisał/a:
w lewo koło stadionu "Wybrzeża" i droga była fatalna, mało zawieszenie nie poszło, a dojazd do Traktu to koszmar po tych dziurach i może macie jakieś alternatywne drogi, choć czy takie w ogóle są od tej strony?

Można chwilę odstać w korku koło forda i odbić przed wiaduktem w prawo, a w zasadzie prosto, przed motławą skręcić w lewo, potem przebić się pod podwalem i wyjechać na Toruńską. Szybciej tamtędy niż podwalem :)

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-03-2010, 08:52   

i znów wiosna odkryła stan naszych dróg :? , a właściwie przedwiośnie bo do wiosny to chyba jeszcze troche zaczekamy? te dziurawe drogi to koszmar, rany jak tu jeżdzić żeby czegoś nie urwać?

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 08-03-2010, 11:57   

W Gdyni pod tym względem lepiej ale za to u nas wzięli się za remonty i przepustowość miasta pozostawia wiele do życzenia a przez tego roczną zimę nie dali rady nic zrobić
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

seki 
Forumowicz

Auto: Dziadkowóz i Szczeniakowóz
Wysłany: 09-03-2010, 16:06   

No fakt, wszystkich zdziwiło, że w zimie śnieg spadł. Przecież to taka nowość :mrgreen:

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Wysłany: 10-03-2010, 23:16   

seki napisał/a:
No fakt, wszystkich zdziwiło, że w zimie śnieg spadł. Przecież to taka nowość :mrgreen:

leżę, nie podnosić xD

Jeśli chodzi o Gdynię to od początku remontu omijam to żenujące skrzyżowanie i walę Śląską do centrum... mniej stresu. Przy okazji - zamiast debilnego skrzyżowania obok dworca głównego mogliby zrobić rondo... Zjeżdżając ze Śląskiej weź tam skręć w lewo do dworca... idiotyzm :shock:

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2010, 23:24   

Ja bez względu na porę lecę przez centrum max 10min od Orłowa aż po stocznie :D trzeba mieć fantazje po prostu i znać miasto :D teraz próbuje opracować sposób na Sopot by go minąć w godzinach szczytu :D bo na Gdańsk też już sposób jest :D mam zamiar zejść do max 60min z pod Politechniki na Gdynie Oksywie (40km odległość) w godzinach szczytu ambitnie zobaczymy czy się kiedyś uda będę musiał poznać każdą boczną uliczkę :D Najgorszy odcinek jest miedzy Sopotem a Gdynią bo tam nic nie wymyśle :D
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

sebekColt97 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2010, 06:58   

Do sezonu letniego jeszcze troche czasu, ale mam pytanie, podobno jadąc z Trójmiasta na półwysep, można ominąć główną drogę przez Rede, kierując z Rumi na Mrzezino, Żelistrzewo i dojedzie sie do Pucka. Czy ktoś z was tamtędy jeżdził i rzeczywiście jest to jakaś alternatywa w celu ominięcie korków? Korki są nawet w wekend majowy jak sie leci główną trasą na Władysławowo, może warto skorzystać z tamtej drogi?

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 11-03-2010, 07:06   

Wszyc napisał/a:
Najgorszy odcinek jest miedzy Sopotem a Gdynią bo tam nic nie wymyśle :D

pontonem z mola prosto do portu kontenerowego :D :P

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2010, 10:53   

sebek a to do pucka w ogóle są korki?? co jadę to ich nigdy nie widziałem jadę tą trasą co piszesz :D tylko nie wasz się tam jeździć ostro takie hopki i dziury że u la la :D

Akbi tego ryzykować nie będę nawet pływać nie umiem w razie co :D
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

topcan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
Wysłany: 12-03-2010, 09:18   

Do Pucka lepiej sie jedzie Trasą Kwiatkowskiego, pułkownika Dąbka następnie Kosakowo, Pierwoszyno, Żelistrzewo Puck ale uwaga na mostki potrafia nauczyć latać :lol: :lol: :lol:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 12-03-2010, 09:49   

Wszyc napisał/a:
mam zamiar zejść do max 60min z pod Politechniki na Gdynie Oksywie

A nie lepiej obwodową?
Ja z Polibudy jeździłem Sobieskiego-Wileńska-Potokowa (tu w szczycie korek do Słowackiego na lewym pasie, ja jechałem prawym, w Słowackiego w prawo i tam za 100m jest nawrotka i już 2-pasmówka do góry) - obwodowa - estakada.
W drugą stronę z rana są korki na słowackiego w dół, ale długo to nie zajmuje raczej, potem na Wileńskiej do Sobieskiego, ale brat wykumał jakiś skrót z Potokowej na Jaśkową :)
No chyba, że założenie jest takie, że to ma być po mieście

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-03-2010, 14:39   

spoko ja nie dojeżdżam tam samochodem to tylko na zasadzie wyzwania z kumplami :D i żeby było trudniej obwodnicą nie można :D no i przepisów rzecz jasna też nie można łamać śmiesznie jest kolega raz się zgubił prawie w bocznych uliczkach heh :D

topcan jakiś rekord? :D teraz są te mostki lepiej wyprofilowane ale kiedyś to rekord to koło 3 metrów garbusem z przepisowych 50km/h :D
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

Odpowiedz do tematu