4 operator telefoni komórkowej PLAY |
Autor |
Wiadomość |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 19:54 4 operator telefoni komórkowej PLAY
|
|
|
Macie jakies opinie na ich temat ??
Jak z zasiegiem ??
Moze ktos z was korzysta z ich uslug |
Ostatnio zmieniony przez zachar 25-03-2007, 21:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 20:24
|
|
|
telefoni komórkowej
play korzysta z BTS plus'a na zasadzie roamingu wewn. wiec zasieg spory
ja nie korzystam i nie korzystalbym chocby ze wzgledu na to iz niewykorzystane minuty z danego miesiaca przepadaja. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-03-2007, 20:29
|
|
|
a ja bylem na stronie www i jakas taka syfiasta... niczego sie nie dowiedzialem
wybralem Oferta i telefony, potem Telefony multimedialne i... nic - zadnych informacji, zadnych telefonow... wiec ich olalem |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 25-03-2007, 21:12
|
|
|
arturro napisał/a: | niewykorzystane minuty z danego miesiaca przepadaja. |
eee to pewnie bedzie chłyt martetinkowy - za 2 miesiace zrobia ze pewnie minuty przechodza do usranej smierci |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 23:49
|
|
|
Jak masz na karte to jest calkiem niezle. Za 50zl w pierwszym miesiacu dostajesz ekstra 20zl. Minuta za 49gr wszedzie, sms 15gr. Karta wazna 3 miesiace. Gdyby nie to ze plus u mnie nie ma dobrego zasiegu(nie chce rozmawiac przy oknie)to pewnie teraz bym mial tel w play. A tak na marginesie to jak sie zaczynaja ich numery telefonow? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 26-03-2007, 07:29
|
|
|
Numery prepaidów zaczynają się na 790, a abonamentówki jakioś inaczej (chyba 780) i dalej wymyślasz sam. Kupiłem prepaida na próbę, bo stawka za min jest ciekawa. |
|
 |
Wook@sH
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
|
Wysłany: 26-03-2007, 09:35
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a ja bylem na stronie www i jakas taka syfiasta... niczego sie nie dowiedzialem
wybralem Oferta i telefony, potem Telefony multimedialne i... nic - zadnych informacji, zadnych telefonow... wiec ich olalem |
Też troche sie naszukałem ofert,ale znalazłem
cenniki telefonów i jak dobrze pamiętam usług ... mają w pdf'ie do ściągnięcia.
wybór ok 10 telefonów. Ceny tel raczej normalne - jezli chodzi o ofertę abonamentu. |
|
 |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 23:18
|
|
|
To może ja napiszę coś więcej. Jestem (jeszcze) w trakcie testowania usług Play'a. Jeśli chodzi o zasięg to jest on identyczny jak zasięg Plusa z tej prostej przyczyny, że Play korzysta z infrastruktury Polkomtela. Jeśli chodzi o ofertę to, nie powiem, prezentuje się interesująco z tym, że są minusy. No ale za 50PLN brutto dostaje się co miesiąc aż 143 minuty do wszystkich - nikt nie ma taniej. Ceny telefonów są dość wysokie ale trzeba wziąść poprawkę na to, że to wszystko to słuchawki UMTSowe. Pozostaje jednak pytanie jak z wykorzystaniem ich możliwości - bądź co bądź zasięg UMTS w naszym kraju to wciąż rarytas. Jedno jest pewne - będzie taniej u wszystkich, to nieuniknione i z korzyścią dla klienta. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 28-03-2007, 10:50
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a ja bylem na stronie www i jakas taka syfiasta... niczego sie nie dowiedzialem
A Flasha zainstalowales? |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2007, 13:47
|
|
|
A Co ofertami na karte w Play-u ? Maja jakies promocje do innych sieci ? jakies pakiety smsow albo minut ? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 29-03-2007, 14:39
|
|
|
Meteo napisał/a: | A Co ofertami na karte w Play-u ? |
Są
Meteo napisał/a: | Maja jakies promocje do innych sieci ? jakies pakiety smsow albo minut ? |
Każda minuta i każdy SMS kosztuje tyle samo niezależnie od sieci (chyba 0,49/min. i 0,15/SMS). Dodatkowo jest promocja, że jeśli kupisz pre- lub post- paida do 7 kwietnia to wszystkie wygadane do końca kwietnia minuty zostaną Ci oddane w maju (niestety tylko w maju). Dodatkowo dla prepaidów na stronie jest opisane ile dostajesz za kupienie karty (np. dla karty za 150zł coś około 100 zł premii). Podaję z pamięci więc proszę sprawdzić na stronce. |
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2007, 07:15
|
|
|
Krótko - porownywał ktoś wszystkie oferty operatorów? Opłaca się wchodzić do Play? |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2007, 11:10
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Krótko - porownywał ktoś wszystkie oferty operatorów? Opłaca się wchodzić do Play? |
Nie da sie na to jednoznacznie odpowiedziec. W innych sieciach masz pakiety, dzieki ktorym mozesz dzwonic tanio wewnatrz sieci. Tu masz stalo stawke wszedzie. Jezeli dzwonisz do roznych operatorow to mysle ze warto. Jezeli masz duzo znajomych, ktorzy maja taka sama siec jak Ty to mysle ze nie warto. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 30-03-2007, 11:29
|
|
|
Play już mnie zdenerwował bo przysyła mi na służbową komórę jakiś spam sms'owy ze swoimi reklamami |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-03-2007, 11:35