Gdzie serwisować klime w KRK ??? |
Autor |
Wiadomość |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-03-2007, 23:49 Gdzie serwisować klime w KRK ???
|
|
|
Jak w temacie zna ktoś jakiś zakład gdzie by mi w Klipsie naprawili klime. Chodzi mi o coś sprawdzonego, byłem w jednym zakładzie takim z ksiązki telefonicznej ale gostki zrobili na mnie takie wrażenie jakby robili coś pierwszy raz |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2007, 20:09
|
|
|
Ja jutro wybieram sie do firmy Auto-swift na ulicy Ostatnia 1c
tel. 012 413 11 67
Trafilem do nich z polecenia znajomych. Nie są zbyt tani ale podobno bardzo solidnie robią. Specjalizuja sie w klimatyzacjach ale inne rzeczy tez robia. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 01-04-2007, 23:54
|
|
|
krzych, dzięki jak już wrócisz to napisz wrażenia z górki thx |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 20:43
|
|
|
Juz odebralem samochod. Klima dziala jak trzeba. Zaplacilem zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami pomimo ze goscie sie niezle z nia nameczyli ( poprzedni wlasciciel mial stluczke, rozbil chlodnice klimy i byly pokrzywione zaczepy o mocowania)
Ogolnie pelen profesjonalizm. Polecam |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 05-04-2007, 22:58
|
|
|
krzych, dzięki podjade tam napewno
EDIT 10.07.2009r.
Odświerzymy temat. Więc wtedy odpuściłem temat klimy, zrobiłem ją dopiero wczoraj i to w runnerze. W Eclipse okazało się, że dużo dłubania i umówiłem sie na zime po sezonie. Oczywiście Runnerek chłodzi aż miło, dzięki firmie SWIFT z ul. Ostatniej 1C w Krakowie nr telefonu: 012 4131167. Super profesjonalnie, widać że gostki wiedzą co robią, dodatkowy atut to godziny otwarcia od 7-22 w sezonie. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2009, 13:56
|
|
|
Adam na Półanki jest tez fachowo kolo PRK ja tam naprawilem klime w mercu gdzie nie chodzila 10 lat i nikt nie chcial sie podjac jej naprawy- zrobili.Bylem umowiony na piatek godz 13 podjechalem dzien wczensniej zorientowac sie gdzie to w ogole jest zagadalem i zrobili mi na poczekaniu.Podejscie do klienta fachowe widac ze maja łeb na karku i sie znaja.Teraz tylko tam jezdze.polecam! |
|
|
|
 |
kuken
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL '99
|
Wysłany: 11-08-2009, 12:52
|
|
|
Dzwoniłem do tych speców na Ostatniej ale za wymianę osuszacza klimy krzyknęli 2 stówki (nowy osuszacz sam sobie kupiłem, klima pełna-dobijana 2 miesiące temu). Dużo taniej chcą to zrobić we Frosti na Okulickiego- 140 zł. Robiliście tam coś?? Co ewentualnie możecie polecić??? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 12-08-2009, 01:54
|
|
|
Ja robiłem na Ostatniej i już dwa i pół roku bezproblemowo. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 13-08-2009, 19:45
|
|
|
kuken napisał/a: | Dużo taniej chcą to zrobić we Frosti na Okulickiego |
Swego czasu (około dwa lata temu) porównywałem ceny z Ostatnie i Okulickiego, wynik był na korzyść Ostatniej.
Browar napisał/a: | Adam na Półanki jest tez fachowo kolo PRK ja tam naprawilem klime w mercu gdzie nie chodzila 10 lat i nikt nie chcial sie podjac jej naprawy- zrobili.Bylem umowiony na piatek godz 13 podjechalem dzien wczensniej zorientowac sie gdzie to w ogole jest zagadalem i zrobili mi na poczekaniu |
Daj jakieś lepsze namiary na forum, najlepiej telefon. Chętnie sprawdzę bo mam do zrobienia jeszcze Ecli. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
fazacz
Forumowicz

Auto: L200 rok 2006 170 KM
|
Wysłany: 13-08-2009, 20:13
|
|
|
Ja w Frosti walczyłem z klimą jak Golfa miałem chętnie się za to wzięli sprawdzili co mogli i ustalili że problem elektryczny (sprawdzili sporężarkę, czujniki, cisnienie) odesłali do elektryka ale diagnozę postawili prawidłową. |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2009, 20:37
|
|
|
ok juz wam daje momento - AUTOKLIMATYZACJE MasterMot
serwis/sklep ul.powstańców 50 tel. 012 411-93-10
serwis/sklep ul.półanki 21 50 tel. 012 393-23-03 |
|
|
|
 |
crolls [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2009, 15:09
|
|
|
Wacłwa Nałkowskiego, zdaje się numer 22. Tańsi od gości z Ostatniej, przy ponownym nabiciu bo był nieszczelny przewód nie policzyli nic, tylko za spawanie alu 50zł. demontaż przewodów w eclips polecam robić samemu jak potrzeba. prosta sprawa.
pzodro |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 27-09-2009, 17:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2010, 16:16
|
|
|
Po raz kolejny bylem w MasterMot na półłanki 21 koło PRK.
W krowie wysiadla mi klima i zatarla sie sprezarka upierdzialajac przy tym pasek wieloklinowy, auto zdechło.Jeden telefon - na nastepny dzien auto bylo gotowe tylko je na 9.00 przywiozlem a o 15 juz bylo gotowe.
Koszt wydaje mi sie umiarkowany.Diagnoza wykazala ze sprezarka miala do wymiany łożyko,sprzegło i cewke.Klime oczywiscie odgrzybiono i wyczyszczono z ponownym podpieciem sprezarki i w koncu jej nabiciem.
cena 700 zł
Maja bardzo profesjonalne podejscie do sprawy oraz klienta wiec moge ich jeszcze raz szczerze polecic.
Pozdrowki
bwr |
|
|
|
 |
pelu
Forumowicz

Auto: GALANT 2.5 V6
|
Wysłany: 05-03-2010, 00:22
|
|
|
w zeszlym roku w firmie NORAUTO bylo tak,ze jak sie nabijalo klima + kontrast (do sprawdzenia szczelnosci) to jak wyszla jakas nieszczelnosc,to kolejne nabicie bylo gratis. ogolnie naprawa klimy typu kompresor sie nei zajmujemy,ale zaworki, przewody robimy, z reszta zawsze mozna sie dogadac |
|
|
|
 |
shymo
Mitsumaniak

Auto: Carisma 2002 DID, 115KM
|
Wysłany: 02-06-2010, 22:13
|
|
|
Kontynuując wątek serwisu klimy - moja przygoda dotyczyła nieszczelnych rurek.
Najpierw znajomi z firmy co się zajmują klimą, ale budynkową uzupełnili mi czynnik, ale od razu uciekł. Namierzyli przeciek i zacząłem szukać serwisu, który spawa.
Odstawiłem samochód do Mastermot na Powstańców.
Ok. 10 dzwonili, że przewody dość przegniłe - musieli wycinać i robić wstawkę
Całość imprezy wyszła 524 zł i gotowy był na 15.
Klima działa jak marzenie, gwarancja i za miesiąc bezpłatna kontrola przewodów i ew. poprawka w cenie.
Profesjonalna obsługa
Czy drogo? Na pewno taniej niż nowe rurki, a nie chciałem ryzykować z rozbitków na allegro, bo nie wiadomo w jakim są stanie.
Osobiście polecam |
|
 |
|