Przesunięty przez: Bzyk_R1 11-01-2018, 19:33 |
Mitsubishi PowerPack a Nowy Outlander |
Autor |
Wiadomość |
przemek624
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II Instyle
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2007, 22:31 Mitsubishi PowerPack a Nowy Outlander
|
|
|
Chcialbym sie dowiedziec od posiadaczy PowerPack'a czy jest on warty nabycia??
Czy czuc te 30 hk w samochodzie??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 21:13
|
|
|
Czy ktoś ma to cudo w Outku? Jakie efekty i odczucia? Warto zainwestować?
Podzielcie się wrażeniami z chipa w Outlanderze... |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 20-09-2007, 08:48
|
|
|
tommay napisał/a: | Czy ktoś ma to cudo w Outku? Jakie efekty i odczucia? Warto zainwestować?
podzielam i czekam na pierwszego, który zamontuje |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 11:08
|
|
|
Witam
proponuje odświeżyć ten temat odnośnie outlandera 2 did
Mam pytanie do kogos kto zamontował "dodatkową moc" jak wpływa to na głośnośc silnika w zakresie od 2000 - do 3000 obr ??
bo wiemy że normalnie ten silnik w tym zakresie obrotów jest dudniący..... |
|
|
|
 |
Bulaj [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 17:11
|
|
|
tommay napisał/a: | Czy ktoś ma to cudo w Outku? Jakie efekty i odczucia? Warto zainwestować?
Wygląda na to, że ci co założyli gnają po drogach i nie mają czasu pisać. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-11-2007, 18:56
|
|
|
W Rzeszowie panowie mają założonego chipa do auta testowego.
Umuwiłem się z nimi, że na wiosnę się przejadę i porównam - wtedy zobaczę. Na zimę nie ma sensu zakładać, a i tak zakup dwóch kompletów alu felg 16 i opon nas pociągnie po kieszeni |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2007, 23:02
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | W Rzeszowie panowie mają założonego chipa do auta testowego.
Umuwiłem się z nimi, że na wiosnę się przejadę i porównam - wtedy zobaczę. Na zimę nie ma sensu zakładać, a i tak zakup dwóch kompletów alu felg 16 i opon nas pociągnie po kieszeni |
handlowiec w salonie powiedział że montowali pare sztuk to może się ktoś odezwie co juz z tego korzysta .... |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 10:43
|
|
|
W Moto w Katowicach też już montowali... Wstępnie: "niby parametry się niewiele zmieniają" bo przyśpieszenie z 10,7 na 10,2 (czy coś 'ala), a moment obrotowy wzrasta o jakieś 10%. To tyle teoretycznie. ..., ale dla nas najważniejsze jak to, jak wychodzi to w praniu
a jeszcze Wam podpowiem, że chodzą plotki, że do Outka są dwa różne chipy: ten oryginalny Rallytronic i jeszcze jakiś niemiecki. Oba niby mają homologację... Ale to tylko słuchy... Podpytajcie swoich opiekunów, to może coś ustalimy wspólnie ... |
|
|
|
 |
miglancu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 23:54
|
|
|
Jakie koszty takiej przyjemności ? |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 19:41
|
|
|
w salonie 4000 pln - ale czy można sprawdzic przed montażem i po montażu czy on wogóle działa ?? |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 23:53
|
|
|
nie, no nie wiem. zdania są podzielone. Jedni piszą że jest różnica, inni że nie ma... hmmm... skoro nie ma to po co montować? a jeśli jest, to będzie to czuć od razu, więc się nie przejmuj
ps. a tak przy okazji: w salonie poznańskim dostałem info że nie ma żadnego update'u softu do mojego Outlandera. Owszem był, ale do zaledwie kilku pierwszych egzemplarzy, ale tych sprzedawanych od marca to ponoć nie dotyczy... (to tak odnośnie tego, że ktoś pisał o rzekomym update softu... hmmmm...)
trochę w tym wszystkim tajemniczości... Czy mógłby ktoś kategorycznie potwierdzić lub kategorycznie zaprzeczyć że jest update softu do Outlandera poprawiający parametry? ? ? ? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-12-2007, 00:11
|
|
|
Moje informacje pokrywają się z Twoimi.
W Rzeszowie panowie powiedzieli mi, że właśnie te pierwsze modele miały poprawiany soft. Ich samochód testowy np. miał problemy z ruszeniem na zimnym silniku. Po update-cie softu wszystko jest OK. Mojego Outka to już niedotyczyło, i ja faktycznie niezauważyłem, bym miał takie problemy.
Co innego z chipem. Założyli do testówki i podobno różnica jest niewielka w normalnej jeździe. Trochę szybciej się zbiera, trochę szybciej jedzie. Różnica podobno jest i to duża w przypadku obciążenia samochodu np. kilka osób, jazda pod górę.
Ogólnie jeżeli dużo jeździsz sam - chyba się za bardzo niekalkuluje. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
rafaelcx [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 22:11
|
|
|
no i należy wspomnieć o małym szczególe że chip w aso kosztuje 4000 pln - ale tylko gdy zamawiamy razem z nowym autem !!! po wyjeździe z salonu cena rośnie na 5700 pln kpina bo nawet nikt o tym nie wspomina |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-12-2007, 23:14
|
|
|
???
aż sprawdzę z ciekawości |
 |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 23:31
|
|
|
rafaelcx napisał/a: | no i należy wspomnieć o małym szczególe że chip w aso kosztuje 4000 pln - ale tylko gdy zamawiamy razem z nowym autem !!! po wyjeździe z salonu cena rośnie na 5700 pln kpina bo nawet nikt o tym nie wspomina | Znaczy ASO chce na Tobie zarobic
Bo na chipie, tfu boxie nic nie zarabiaja, plus musza to zalozyc |
|
|
|
 |
|