Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Sprzęgło do Mitsubishi Eclipse 1G
Autor Wiadomość
Bigmoo
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2007, 14:39   [1G 90-94] Sprzęgło do Mitsubishi Eclipse 1G

Witam mam taki problem w momencie wciśnięcia sprzęgła samochód mi gaśnie. Jak możecie to powiedzcie mi czy trzeba wymieniać całe sprzęgło czy tylko docisk i jak coś gdzie to mogę najszybciej dostać jak coś jestem z okolic Warszawy z góry dziękuje i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez zenek_bb 25-01-2011, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-08-2007, 15:04   

Jak wymieniać, to całe..... jedna robota warta porównywalnie do kompletu sprzęgła.......

Japaneze.... wprawdzie z okolic....Łodzi ale Poczta w tym kraju funkcjonuje ......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2007, 16:30   

Może to wersja amerykańska ....

Niektóre tak mają, że jak nie wciśniesz sprzęgła (pedału do końca) to nie zapali za żadne skarby. Więc może coś w tej kwestii się pokopało. Działa to ale odwrotnie.
Czy po prostu sprzęgło ci szarpie, ciągnie lub wogóle nie działa?

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2007, 17:40   

raczej nie wydaje mi się.

co znaczy dokładnie że gaśnie ? jakieś odgłosy przy tym ? czy jak wciśniesz trochę tak by na półsprzęgło wejsć też gaśnie ? wydaje jakieś odgłosy ? aby odpiąć czujnik położenia sprzęgła trzeba jedną kostkę wypiąć. ja w 2g mam wypięte i bez sprzęgła odpalam. poza tym jak by to był ten czujnik to by nie odpalił. druga sprawa to to że w europejskich wersjach nie ma tej blokady....

w razie czego zaprawszam do siebie na sprawdzenie co to może być. zniżki dla klubowiczów.
ja osobiście polecam docisk exedy i tarczę exedy o seryjnych parametrach.

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2007, 21:42   

SAMAEL, z całym szacunkiem ale trochę przestrzeliłeś z tą propozycją ;) Auto wieku 1G juz chyba takich nie potrzebuje. Jeżeli Bigmoo kupi coś tańszego to na pewno przeżyje w obecnym stanie ten samochód. Exedy lub wyżej można montować do samochodów Twojego pokroju, a nie do serii i to wysłużonej :P
Pozdrawiam

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 16-08-2007, 08:52   

conti64 napisał/a:
Jeżeli Bigmoo kupi coś tańszego to na pewno przeżyje

ni koniecznie.... Sprzęgła JC działają ok. 2000 km......A Daikin (Exedy) wcale nie powala ceną.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2007, 09:23   

Bartek napisał/a:
Sprzęgła JC działają ok. 2000 km

to w tym okresie działa jakaś reklamacja ;)
A tak na poważnie to jak już wspomniałeś o tym, że ceny nie powalają na kolana więc może byś poparł to jakimś przykładem. Jakieś ceny kompletów ;)

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 20-08-2007, 09:21   

Exedy komplet ok. 500 zł

Reklamacja działa tak, że "Trzeba było spokojniej jeździć......." tak jakbyś reklamował jogurt w sklepie dzień po zakupie - "Trzeba było trzymać w lodówce" - nie udowodnisz, że trzymałeś......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 18:13   

reklamacja w JC działa na zasadzie: jak zgłosi sie minimum 10 osób z tym samym problemem dotyczącym tego samego przedmiotu i do tego z tej samej serii to wtedy rozpatrują :D

Moim zdaniem warto Exedy kupić. Ja jeżdżę na docisku exedy o seryjnych parametrach ... jakieś 300zł mnie wyniósł... i jakoś z mocą sobie radzi przy nieprzyjaznym spieku :shock:
Ew. coś z IC. Luk czy coś. Ale doświadczeń nie opiszę bo jeszcze nie montowałem.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 20-08-2007, 18:21   

SAMAEL napisał/a:
jakieś 300zł mnie wyniósł

?????? Gdzieś Ty to kupował??????? Jako warstat za około tyle powinieneś mieć cały komplet z łożyskiem.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 21:07   

do gsx jest drożej niż do gs'a .... kupowałem rok temu w JC.

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 20-08-2007, 21:36   

Nie ważne jak działa reklamacja w JC. W polskim prawie jest zapis o rękojmi. A jak się sprzedawca nie chce dostosować to idzie się do najbliższego rzecznika praw konsumenckich i on z urzędu oddaje sprawę do sądu. Nic to nie kosztuje.
Pora przestać myśleć jak stłamszone polaczki a zacząć jak dojrzali Europejczycy i wpełni świadomi Kapitaliści-Konsumenci !!!!!
Świat idzie do przodu a wciąż słychać z ust młodych ludzi jakieś kretyńskie wypowiedzi typu : nie wypada, nie che mu przykrości zrobić, szkoda zachodu bo i tak nie zwojuje nic ..... boshe obudźcie się POLACY !!!! Nie dajcie się jechać :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL: :ANAL:

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 00:23   

potwierdzam rzecznik praw konsumenckich potrafi czynic cuda.... juz raz kozystalem z uslug ... szybicutki zwrot pieniazkow :D ktorych za chu chu nie moglem odzyskac :P

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2007, 00:34   

Bartek napisał/a:
Exedy komplet ok. 500 zł

No to cena atrakcyjna skoro za LUK do Xsary kpl ponad 600 zł ;)

Esiek
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2007, 09:29   

Co do zapisu o rękojmi, to nic takiego nie istnieje od dobrych kilku lat, ustawę zmieniającą ten stan rzeczy podpisywał Olexy będąc premierem!!!!!
Obecnie dwie drogi: 1.gwarancja, 2.niezgodność towaru ( szeroki i pyszny temat ).
Jak sprzedawcy powiesz słowo "rękojmia" to może się zakrztusić se śmiechu, więc radzę uważać, chyba że śmierć sprzedawcy ma być celowa.

Odpowiedz do tematu