[1G 90-94] Sprzęgło do Mitsubishi Eclipse 1G |
Autor |
Wiadomość |
Bigmoo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2007, 14:39 [1G 90-94] Sprzęgło do Mitsubishi Eclipse 1G
|
|
|
Witam mam taki problem w momencie wciśnięcia sprzęgła samochód mi gaśnie. Jak możecie to powiedzcie mi czy trzeba wymieniać całe sprzęgło czy tylko docisk i jak coś gdzie to mogę najszybciej dostać jak coś jestem z okolic Warszawy z góry dziękuje i pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez zenek_bb 25-01-2011, 13:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 14-08-2007, 15:04
|
|
|
Jak wymieniać, to całe..... jedna robota warta porównywalnie do kompletu sprzęgła.......
Japaneze.... wprawdzie z okolic....Łodzi ale Poczta w tym kraju funkcjonuje ...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2007, 16:30
|
|
|
Może to wersja amerykańska ....
Niektóre tak mają, że jak nie wciśniesz sprzęgła (pedału do końca) to nie zapali za żadne skarby. Więc może coś w tej kwestii się pokopało. Działa to ale odwrotnie.
Czy po prostu sprzęgło ci szarpie, ciągnie lub wogóle nie działa? |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2007, 17:40
|
|
|
raczej nie wydaje mi się.
co znaczy dokładnie że gaśnie ? jakieś odgłosy przy tym ? czy jak wciśniesz trochę tak by na półsprzęgło wejsć też gaśnie ? wydaje jakieś odgłosy ? aby odpiąć czujnik położenia sprzęgła trzeba jedną kostkę wypiąć. ja w 2g mam wypięte i bez sprzęgła odpalam. poza tym jak by to był ten czujnik to by nie odpalił. druga sprawa to to że w europejskich wersjach nie ma tej blokady....
w razie czego zaprawszam do siebie na sprawdzenie co to może być. zniżki dla klubowiczów.
ja osobiście polecam docisk exedy i tarczę exedy o seryjnych parametrach. |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2007, 21:42
|
|
|
SAMAEL, z całym szacunkiem ale trochę przestrzeliłeś z tą propozycją Auto wieku 1G juz chyba takich nie potrzebuje. Jeżeli Bigmoo kupi coś tańszego to na pewno przeżyje w obecnym stanie ten samochód. Exedy lub wyżej można montować do samochodów Twojego pokroju, a nie do serii i to wysłużonej
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 16-08-2007, 08:52
|
|
|
conti64 napisał/a: | Jeżeli Bigmoo kupi coś tańszego to na pewno przeżyje |
ni koniecznie.... Sprzęgła JC działają ok. 2000 km......A Daikin (Exedy) wcale nie powala ceną..... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 09:23
|
|
|
Bartek napisał/a: | Sprzęgła JC działają ok. 2000 km |
to w tym okresie działa jakaś reklamacja
A tak na poważnie to jak już wspomniałeś o tym, że ceny nie powalają na kolana więc może byś poparł to jakimś przykładem. Jakieś ceny kompletów |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 20-08-2007, 09:21
|
|
|
Exedy komplet ok. 500 zł
Reklamacja działa tak, że "Trzeba było spokojniej jeździć......." tak jakbyś reklamował jogurt w sklepie dzień po zakupie - "Trzeba było trzymać w lodówce" - nie udowodnisz, że trzymałeś...... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 18:13
|
|
|
reklamacja w JC działa na zasadzie: jak zgłosi sie minimum 10 osób z tym samym problemem dotyczącym tego samego przedmiotu i do tego z tej samej serii to wtedy rozpatrują
Moim zdaniem warto Exedy kupić. Ja jeżdżę na docisku exedy o seryjnych parametrach ... jakieś 300zł mnie wyniósł... i jakoś z mocą sobie radzi przy nieprzyjaznym spieku
Ew. coś z IC. Luk czy coś. Ale doświadczeń nie opiszę bo jeszcze nie montowałem. |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 20-08-2007, 18:21
|
|
|
SAMAEL napisał/a: | jakieś 300zł mnie wyniósł |
?????? Gdzieś Ty to kupował??????? Jako warstat za około tyle powinieneś mieć cały komplet z łożyskiem..... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2007, 21:07
|
|
|
do gsx jest drożej niż do gs'a .... kupowałem rok temu w JC. |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 20-08-2007, 21:36
|
|
|
Nie ważne jak działa reklamacja w JC. W polskim prawie jest zapis o rękojmi. A jak się sprzedawca nie chce dostosować to idzie się do najbliższego rzecznika praw konsumenckich i on z urzędu oddaje sprawę do sądu. Nic to nie kosztuje.
Pora przestać myśleć jak stłamszone polaczki a zacząć jak dojrzali Europejczycy i wpełni świadomi Kapitaliści-Konsumenci !!!!!
Świat idzie do przodu a wciąż słychać z ust młodych ludzi jakieś kretyńskie wypowiedzi typu : nie wypada, nie che mu przykrości zrobić, szkoda zachodu bo i tak nie zwojuje nic ..... boshe obudźcie się POLACY !!!! Nie dajcie się jechać |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2007, 00:23
|
|
|
potwierdzam rzecznik praw konsumenckich potrafi czynic cuda.... juz raz kozystalem z uslug ... szybicutki zwrot pieniazkow ktorych za chu chu nie moglem odzyskac |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2007, 00:34
|
|
|
Bartek napisał/a: | Exedy komplet ok. 500 zł |
No to cena atrakcyjna skoro za LUK do Xsary kpl ponad 600 zł |
|
|
|
 |
Esiek [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2007, 09:29
|
|
|
Co do zapisu o rękojmi, to nic takiego nie istnieje od dobrych kilku lat, ustawę zmieniającą ten stan rzeczy podpisywał Olexy będąc premierem!!!!!
Obecnie dwie drogi: 1.gwarancja, 2.niezgodność towaru ( szeroki i pyszny temat ).
Jak sprzedawcy powiesz słowo "rękojmia" to może się zakrztusić se śmiechu, więc radzę uważać, chyba że śmierć sprzedawcy ma być celowa. |
|
|
|
 |
|